10 dingen die je voor je seizoen niet verwacht had

Snowminds juni 10, 2018

We hebben het al vaak gezegd: Skileraar worden draait om veel meer dan alleen de opleiding. Je maakt vrienden voor het leven, je leert pas écht skiën tijdens het seizoen, leert een nieuwe taal spreken en komt de meest onverwachte dingen tegen tijdens je seizoen. Een kleine selectie van die onverwachte ervaringen hebben we er eventjes voor je uitgehaald: 10 dingen die je voor je seizoen nooit had verwacht!

1. Je wordt niet alleen een skileraar, maar je bent plotseling ook een verlengstuk van de lokale VVV
Zoals Sjoerd al zei in zijn blog: Zodra je je skilerarenpak aan hebt, denkt iedereen plots dat je een wandelende reisgids bent. “Waar kan ik het beste ski’s huren” en “Waar kunnen we het beste bier drinken” zijn vragen die je bijna dagelijks langs hoort komen wanneer je een seizoen als skileraar doet.
2. Je mist het niet echt dat je moeder je was niet meer doet; zonder was kom je ook prima je seizoen door…
De meeste leraren zullen het liever niet toegeven, maar neem van ons aan dat het overgrote deel toch nét even wat minder de was doen dan anderen. We zien (en ruiken…) elk jaar honderden leraren aan het einde van het seizoen voorbij komen en doorgaans horen we van hen dat er van de ambitie om elke week de was te doen, niet veel meer over is.
3. Het is eigenlijk best oké om over je gasten te lachen
Tijdens het geven van de eerste lessen is het niet vreemd om nerveus te zijn. Maar des te meer je lesgeeft, des te losser wordt je tijdens het lesgeven. Voor je het weet sta je schuddebuikend les te geven omdat je gast het voor elkaar heeft gekregen om recht in dat enige kleine netje onder aan de piste te skiën.
4. Skischoenen zijn je schoenen naar keuze bij het uitgaan
Schoenen wisselen? Omkleden voordat je wat gaat drinken? Nee joh! Het is veel fijner om gewoon direct vanaf de piste even gezellig wat met je collega’s te gaan drinken. En dat moet natuurlijk op skischoenen. Bovendien doe je de robot veel overtuigender op skischoenen dan op je gewone schoenen, dus eigenlijk is het gewoon een win-win.
5. Je baas is een stuk aardiger dan je in eerste instantie dacht
Elk jaar horen we het weer: “Jeetje onze baas is streng!!”. Het begin van het seizoen is doorgaans vrij stressvol en dat maakt dat je baas in de skischool soms wat direct en hard kan zijn. Maar dat “strenge” randje gaat er zodra de kerst voorbij is meestal wel wat van af, en voor je het weet zit je in de skischool lachend te vertellen hoe je gast zonet dat ene netje onder aan de piste in is geskied.
6. Ook al sta je al 4 maanden in de sneeuw, je wilt nog steeds elke dag skiën
“Ah aan het einde van het seizoen ben ik het skiën vast wel zat”. Nou, wij betwijfelen het! De meest gehoorde reactie aan het einde van het seizoen is “Het seizoen duurt me niet lang genoeg!”. En dat is ook wel begrijpelijk. Wie wil er nou niet elke dag skiën, lesgeven en samen met je beste vrienden wat gaan drinken?
7. Je skiet elke dag, maar komt alsnog aan. Hoe zou dat nou kunnen?…🍺
Tja… Hoe zullen we het zeggen? Het is algemeen bekend dat Après-ski doorgaans niet de meest gezonde bezigheid is en koken is doorgaans niet de sterkste eigenschap van de gemiddelde skileraar. Je kunt natuurlijk zo gezond als je zelf wilt je seizoen doen, maar schnitzels, biertjes, Kaiserschmarrn en pre-fab pizza zijn gewoon lekker. En bovendien lekker makkelijk…
8. Je mist het Duits na terugkomst plotseling.
Haast niemand kijkt er aan het begin echt naar uit om Duits te spreken. Niet voor niks krijgen we bijna dagelijks de vraag hoe belangrijk Duits eigenlijk is. Maar voor je het weet kom je thuis en merk je plotseling dat je het Duits een beetje mist. We zijn er nog steeds niet achter hoe de Oostenrijkers het doen, maar schijnbaar weten ze het taaltje uiteindelijk toch goed te verkopen.
9. Oostenrijkse (Après-ski) muziek is eigenlijk zo slecht nog niet #HansiHinterseer
Mee zingen met Sweet Caroline, rondspringen bij het Flieger Lied en losgaan op Cowboy und Indianen is stiekem gewoon super leuk. Sterker, voor je het weet kun je niet meer zonder! Bij de eerste keer in Nederland uit gaan na een seizoen is dan ook weer even wennen om niet gewoon lekker uit volle borst mee te zingen met de meest simpele Duitse(en Nederlandse) leuzen.
10. Je kunt dus wél 5 maanden op toast leven
Gezond eten is natuurlijk super belangrijk. Maar je hebt tijdens het middag eten al een schnitzel op en bovendien heb je vorige week nog rijst met (Gefrituurde)broccoli gegeten. Dus dat is wel genoeg groen om weer even mee door te kunnen. Kom maar door met die toast. Lekker makkelijk en nog goedkoop ook!

Zelf ook een seizoen als skileraar beleven en dit lijstje aanvullen met oneindig veel andere punten? Check onze opleidingen en meld je aan!

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×