5 goede redenen om een seizoen in Spanje te doen!

Snowminds augustus 20, 2019

Vaak ziet men Spanje helaas over het hoofd bij het plannen en doen van een winterseizoen in de sneeuw, omdat skiën nou eenmaal niet wordt geassocieerd met Zuid Spanje. Maar Spanje heeft eigenlijk heel veel te bieden als we het hebben over een doe van een seizoen, dus hebben we deze even voor je opgesomd ter inspiratie.

 

1) Het zuidelijkste skigebied van Europa

Sierra Nevada ligt in Zuid-Spanje en is daarmee het meest zuidelijke skigebied van Europa en vanwege de hoogte van het gebied (2.100 meter) is het gebied geopend van eind november tot begin mei! Niet alleen is de hoogte een fijne factor, ook is er meer dan 100 kilometer pistes verdeeld over 124 “routes”. Er is genoeg te doen voor alle niveaus!

 

 

2) Skiën en zonnen

Er zijn niet veel plaatsen in de wereld waar het mogelijk is om ‘s ochtends te skiën en ‘s middags naar het strand te gaan. Rond april zal je zien dat het een van de beste tijden van het jaar is om hiervan te profiteren, vooral in Sierra Nevada, waar je maar een uur verwijderd bent van een van de mooiste stranden van Granada. We kunnen uit ervaring spreken wanneer we zeggen dat zelfs als je van sneeuw houdt, een dagje naar het strand af en toe zeker welkom is.

 

 

3) Alles is goedkoop! En lekker!

Zelfs een vakantie naar de populairste skigebieden van Spanje, zoals Sierra Nevada, Baqueria of La Molina, kosten slechts een fractie van wat je zou betalen in skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Het zijn niet alleen de liftpassen, maar vooral het heerlijke eten en drinken waar je veel op kunt besparen – en dan is de kwaliteit vaak veel hoger. In combinatie met de hoge salarissen van skischolen, kan het zelfs heel lucratief zijn, zo’n skiseizoen in Spanje.

 

 

4) Minder drukte

Voorafgaand aan deze blog heb je waarschijnlijk gedacht “In Spanje kan je toch helemaal niet goed skiën?” en zo zijn er ook veel anderen met dezelfde gedachte. Om dezelfde reden zijn de skigebieden in Spanje zeldzaam rustig, zo staan er zelfs in de voorjaarsvakantie geen lange rijen voor de liften.

 

 

5) De bergen

Spanje staat op de lijst van meest bergachtige landen van Europa op nummer twee, na Zwitserland, die staat op één! Er is dus altijd voldoende gelegenheid om te skën, te wandelen en de meest bijzondere uitzichten te ontdekken. En vanwege de zuidelijke locatie, met name in het gebied Sierra Nevada, is er veel zon te vinden. Het is dan ook wel het zonnigste skigebied van Europa. Dus vergeet je zonnebrand niet!

 

 

Is het bij jou nu ook gaan kriebelen om een seizoen als skileraar in Spanje te doen met Snowminds?
We hebben een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor onze opleiding in Sierra Nevada, Spanje, dus wacht niet te lang met aanmelden!

Lees hier meer over een seizoen als skileraar in Spanje of een seizoen als snowboardleraar in Spanje en boek hier zo snel mogelijk je plek.

 

// Snowminds

Ga met ons mee op een 1-, 2- of 3-weekse skikamp in maart⛷️

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN