- Een skileraar voelt zich heel wat met een skileraren uniform aan.
Wanneer een skileraar zijn uniform aan heeft veranderd het gedrag ook, je moet vriendelijk zijn naar iedereen en je moet goed oppassen wanneer je aan het skiën bent met je uniform aan, je wil natuurlijk niet riskeren om te vallen in je uniform. Je moet je altijd goed gedragen want je representeert een skischool. Voor veel skileraren zal het dus bekend voorkomen dat het uniform echt iets met je doet, het heeft natuurlijk een vorm van status en autoriteit wat zelfvertrouwen geeft, maar je bent ook een soort uithangend VVV bord, alle toeristen komen naar je toe met hun vragen, waar zij ook verwachten dat je op alles het juiste antwoord hebt. Je kan niet ontkennen dat een skileraar erg trots is als die z’n uniform draagt, maar het dus soms ook een beetje een blok aan het been kan zijn. Wanneer het uniform dan ook uit is heb je weer een hele andere mentaliteit, je mag lekker gek doen op de piste, vallen op je ski’s wanneer je wil en wanneer je net iets te diep in het glaasje hebt gekeken valt geen van de toeristen het op 😉 Toch zal een skileraar zijn uniform elke ochtend weer met trots aantrekken.
- Een skileraar kan multitasken als de beste
Wanneer een skileraar een kindergroepje heeft moet de skileraar aan 100 dingen tegelijk denken, zoals bijvoorbeeld: ”hebben alle kinderen de ‘eetkaartjes’ bij zich?” ”Welke kinderen eten mee met de skileraar en welke worden opgehaald?” ”Is mijn groepje compleet?” ”Moet er iemand plassen?” ”Hoeveel kinderen heb ik in totaal en hoeveel komen er morgen?” Dit zijn nog maar een aantal dingen waar een skileraar aan moet denken en door het seizoen heen leer je dus multitasken als de beste.
- Een skileraar krijgt op veel dingen korting
In elk gebied krijgen skileraren korting op bijv. ski’s, skikleding, algemeen skimateriaal, eten in bepaalde restaurants en natuurlijk skileraar bier, in veel après ski tenten krijgt de skileraar korting op zn biertje en betaald vaak maar de helft, ideaal natuurlijk. Zo wordt het de skileraren wel erg moeilijk gemaakt om het goedkope bier te weerstaan 😉 Maar natuurijk is het natuurlijk ook super fijn wanneer je bijvoorbeeld nieuwe ski’s nodig hebt en ze voor een goede prijs kan kopen. Zo heeft skileraar zijn toch wel zijn voordelen.
- Een skileraar slaapt niet in een hotel maar in een groot skileraar huis met alle andere skileraren
Tijdens de opleiding slapen alle aankomende skileraren met z’n allen in een hotel, super luxe maar na de opleiding wordt het toch anders. Bij bijna alle skischolen is het zo dat de skileraren met z’n allen in één groot huis slapen. Over het algemeen zijn dit niet de nieuwste huizen en per skischool verschilt het met hoeveel mensen dit is, sommige skischolen hebben skileraren huizen met wel 20 skileraren in één huis. Dit heeft natuurlijk zijn voor -en nadelen maar over het algemeen is het natuurlijk super gezellig en zo worden alle skileraren super hecht met elkaar. Wat is er nou leuker na een avond in de aprés ski te hebben gestaan, met z’n 20’en samen tosti’s te eten?
- Een skileraar eet super ongezond
Zoals vele wintersporters weten, is het eten in de bergrestaurants nou niet echt gezond, veel vette hap en weinig groenten te bekennen. De meeste skileraren eten mee met hun kindergroepje of klanten, als je geluk hebt is er een skileraar-menu met wat groenten erbij, anders zal je het toch echt moeten doen met de Pommes mit Schnitzel. Als je een seizoen lang op dit eten leeft kan je je voorstellen dat het niet echt meehelpt voor de kilo’s. De meeste skileraren eten s’ avonds vaak makkelijk, voornamelijk tosti’s en ovenpizza’s, gezond is het niet, maar makkelijk en lekker is het zeker!
Voor de speklaag helpt al het bier natuurlijk óók niet echt mee… 😉