5 wilde weken ski- en snowboardopleiding in Oostenrijk

Avatar foto
Juliane Jensen december 19, 2015

Op dit moment denk ik terug aan de afgelopen twee maanden. Inmiddels ben ik skileraar bij Die Roten Profis in Mayrhofen. Vanaf het begin van de 5-weekse ski- en snowboard opleiding tot nu is er zoveel gebeurd! Het is ook zo’n gek idee dat het al bijna kerstmis is.

Op 6 november ben ik met de bus van Snowminds naar Oostenrijk vertrokken. Ik kon echt niet wachten om dit avontuur te beginnen! Gelukkig was Snowminds er om nog mijn laatste vragen te beantwoorden. Toen ik op het station aan kwam waar de bus ging vetrekken, nam iedereen afscheid van hun familie, en al snel reden we met z’n alle toekomstige ski- en snowboardleraar richting Oostenrijk. De sfeer zat er gelijk in en we genoten volop van de voorpret. Ik heb nog nooit zo’n korte reis naar Oostenrijk gehad. Het kwam voornamelijk door bingo, biertjes en spelletjes. Nu begon dan echt de grote reis waar ik zo lang op had gewacht!

12395606_10153760434290140_1107296169_n
– Vrijdag 6 november in de bus konden we nergens sneeuw bekennen, behalve op ons bord (Deense specialiteit):)  

We waren de volgende morgen bij Hotel Toni aangekomen, wat de komende vijf weken onze thuis was. Hotel Toni is een luxe hotel met ontbijt en diner buffet en mooie kamers. Ik sliep op een kamer met Thea, Caroline, Karina en Victoria, wat echt super gezellig was en we hadden elke dag de grootste lol. We bakten samen pannenkoeken, keken films en speelden spelletjes tijdens de vijf weken.

Gelijk nadat we aankwamen die zaterdagochtend hoorden we dat het plan was om vandaag al op de glacier Kitzsteinhorn te skiën! We hebben eerst samen ontbeten en daarna reden we met de skibus rechtstreeks vanaf ons hotel naar de berg. Tien minuten later stonden we bij de gondel, die ons bracht naar een verzamelpunt waar we een korte introductie kregen. De skigroep werd bekend gemaakt en we gingen samen met onze instructeur de berg op.

12404655_10153760434100140_39719595_n
– Het uitzicht vanaf de top van de Kitzsteinhorn. Gelukkig hadden we genoeg van dit soort dagen (‘Kaiserwetter’).

De dagen gingen razendsnel voorbij door het drukke (en zéér leuke) programma. Skiles van 9.00 tot 15.00, après-ski in het Alpine Centre, de laatste bus halen. Wanneer we thuis kwamen gingen we meestal gelijk douchen, want in de avond was er vaak een leuk prgramma georganiseerd. Soms waren het Duitse lessen (dat kan ook best leuk zijn;)), een keer een voetbalwedstrijd op groot scherm, vaak lezingen over onderwerpen zoals skitechnieken, lawines, materiaalkunde etc. We zijn zelfs een keer naar een ijshockeywedstrijd geweest! Er waren ook dagen zonder skiles waarin we tripjes naar Salzburg en Zell am See maakten. Door deze avonden werd de groep echt hecht.

10580329_10153760434205140_2018631915_n – Één van de vele avonden tijdens de kursus, waarin we over het skilerarenbestaan en over skiën in het algemeen leerden.

12398978_10153760434250140_1634252010_n
– Hier zie je mij (rechtsonderin) met Snowminds bij de Zell am See city-tour:)

12399238_10153760434015140_2093180885_n
– Het winnende team (Flachau) die de Snowminds trofee won tijdens de “Destination Award Show”.

Na twee weken begon voor mij de echte Änwarter-opleiding. Ik kreeg een andere instructeur (eerst voor het ski-gedeelte) en het serieuze trainen begon. De relaxte avonden werden vervangen door theorielessen (elke dag na het skiën). Ik deed zelf de ski- en snowboardopleiding, wat betekende dat ik zowel de ski- als snowboard opleiding deed in dezelfde tijd. Of eigenlijk, ik had gewoon minder voorbereidingsdagen voordat ik aan de echte Anwärter begon. Ik had dus minder tijd om te skiën dan de andere leraren, en het was ook best hard aanpoten. Daardoor kon het soms wat stressvol zijn. De training vond plaats in het Duits, maar als iets onduidelijk was, werd het gewoon even in het Engels uitgelegd.

12388195_10153760433900140_390557880_n
– We hadden echt topdagen tijdens de cursus, bijvoorbeeld de dag van de freestyle park training. Hier is Mikkel gas aan het geven!. 😉

De snowboardlessen vond ik ongetwijfeld het leukst. We snowboarden vooral heel veel en stonden weinig stil om te kletsen. We hadden een freestyle dag, waarbij we zelf een klein ‘park’ maakte, en een wedstrijdje deden. Een paar uur lang heb ik dan eindelijk eens aan mijn freestyle-skills gewerkt!  Het was ook best belangrijk, aangezien we tijdens het examen een freestylerun (op de piste) moesten doen, inclusief een 180, role en switch.

Alle voorbereiding die ik van Snowminds heb gekregen voordat de echte Anwärter begon heeft mij veel voordelen gegeven tijdens de examens, zowel theorie als praktijk. Daarbij heb ik een heleboel goede vrienden gemaakt, en heel veel geskied. Ik kan alleen maar zeggen dat ik totaal geen spijt heb van mijn keuze voor de 5-weekse opeiding: het was een geweldige ervaring! En het examen ging ook nog eens heel goed:)

Screen-Shot-2015-12-19-at-23.43.20
– De hele Snowminds-familie na het examen. Dit was het moment dat iedereen verlost was van alle zenuwen!

Nadat de examens klaar waren, hadden we die avond natuurlijk een groot feest met iedereen van Snowminds. Toen ging het dak er helemaal af, en ik kijk dan ook enorm uit naar het teamevent in Kitzbühel in januari!

Morgen is mijn eerste dag hier in Mayrhofen, en ik zal gaan snowboarden. Ik ben erg benieuwd hoe dat zal gaan, dat verhaal komt later. Nu moet je genoegen nemen met een foto van een ski- en snowboardleraar die er helemaal klaar voor is! 🙂

Lieve skigroetjes, Julie

12413909_10207937131683906_1691030708_o

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN