Alles klar? Wunderbar! – Julie’s eerste dagen in Oostenrijk

Snowminds november 15, 2019

Julie is begonnen aan de 5-weekse opleiding in Oostenrijk, waar ze word opgeleid tot skilerares de komende weken. Ondanks de vele nieuwe ervaringen heeft Julie de tijd kunnen vinden om een blog te schrijven. Bereid je zelf voor en lees over haar eerste dagen bij een Snowminds opleiding waar ze omschrijft hoeveel er al gebeurt is in een paar dagen! Veel plezier.

De eerste dagen in Kaprun zijn voorbij gevlogen en het is super gaaf!

We zijn in Oostenrijk aangekomen op 8 november rond 09:00, waarna we vervolgens even naar onze kamer gegaan zijn. De groep is erg gelijkgestemd, dus het is super makkelijk om met iedereen in contact te komen. We zijn onze spullen gaan uitpakken en daarna hebben we wat boodschappen kunnen doen. Hierna volgde er een informatie meeting waar alle praktische zaken werden besproken. Ook hier hebben we de mogelijkheid gekregen om nog even met elkaar te socializen. In de avond stond er een activiteit gepland genaamd ”Speed Dating” om met iedereen een praatje te maken. Het was super cool zodat we de mogelijkheid kregen om ook met alle mensen te praten vanuit andere landen. We waren allemaal erg moe en zijn op tijd naar bed gegaan, zodat we goed uitgerust konden beginnen aan de eerste dag op de piste!

 

© Kitzsteinhorn

Zaterdag 9 november was de eerste dag skien!! We hadden er allemaal zoveel zin in. Toen we aankwamen boven op de gletsjer hebben wij onze trainer Dario ontmoet. Het is super dat hij begrijpt onze situatie, en echt een gedeelte van de groep is! Helaas, het weer zat niet erg mee de eerste dag en het was erg mistig, koud en het zicht was niet erg goed.

Uiteindelijk is de zon gelukkig doorgekomen, en hebben we een super tijd gehad! We zijn geïntroduceerd tot de welbekende ”pizza punt” of terwijl ”pflug/ploeg”. 🙂

We waren erg verrast, heb je ooit gerealiseerd hoe moeilijk het is om een ploeg te maken? Heel erg moeilijk! Ach, we hebben het overleefd en nu gaat het stukken beter. Later die dag hebben we de tijd gehad om uit te rusten en ons klaar te maken voor het avondeten. Hier in het hotel krijgen de een 3-gangen menu, en dat is een 3-gangen OOSTENRIJK menu. Je moet er een beetje aanwennen dat zij anders eten dan dat we in Nederland doen, haha. In de avond hebben we een presentatie gehad over de skitechnieken en een ”Game Night” met verschillende spellen, wat super leuk was. We zijn om 22:15 naar bed gegaan (Ja, we waren erg moe en het is een zwaar leven!).

 

KAISERWETTER!! WHIHOE

 

Zondag 10 november was de dag waar iedereen voor aan het wachten was – het was KAISERWETTER boven op de gletsjer. Blauwe lucht, mooie zon, geprepareerde pistes… wat een luxe! We hebben de hele dag genoten. We hadden training van onze leraar vanaf 09:00 tot 15:00, en vervolgens naar een restaurant voor een warme chocolademelk met slagroom.Toen we terug kwamen in het hotel stond er een presentatie op ons te wachten ”Hoe kun je een goede leraar worden?”. Hier hebben we besproken wat wij verachten van een goede leraar en hoe we graag zelf willen zijn tijdens het lesgeven. Natuurlijk was dit in het Duits (waar we super goed in zijn). De rest van de avond stond in het teken van ”Relax en Comfort”.

Maandag 11 november zijn we gaan skien. Het waaide erg hard boven op de berg, waardoor ze alle liften hebben moeten sluiten. Het enige wat open was, was een sleeplift en een stoeltjeslift. We hebben toen ”Schulefahren” geoefend, dat is onderanderen : Pflug, Pflug steuern, korte bochten en lange bochten. Aan het einde van de les zijn we direct naar beneden gegaan, zodat we boodschappen konden doen (het is best duur om elke dag in een restaurant te eten voor lunch). We hadden een best strak plan omdat om 16:30 de presentatie begon over het materiaal! In de tussentijd nemen we natuurlijk een bad, kleden we om en nemen we een kleine snack etc. Na het avondeten stond er een Duitse les gepland. De rest van de avond hebben we spelletjes gespeeld, zo leuk!

 

Dinsdag 12 november dit was een dag vol met zenuwen, er stond een ”Übungsprüfung” (oefenexamen) op het programma. Daar stonden drie leraren op een rij te kijken hoe je niveau is tijdens het schulefahren. Vervolgens hebben we feedback gekregen en een beoordeling. Het was fijn om te ervaren hoe het gaat tijdens het examen! Later die dag hadden we veel lol met het Oostenrijkse spel ”Nageln”. We hebben vervolgens avond gegeten en plezier gemaakt, want we hadden een vrije avond! Om alles samen te vatten, de eerste paar dagen waren geweldig en uitdagend. We krijgen een hechtere band als groep, en hebben een fijne sfeer hier!

Servus – Julie Rasmussen

Wil je ook graag naar Oostenrijk in plaats van nog een winter in Nederland? Dan hebben we nog een aantal plekjes vrij tijdens onze 3- en 2-weekse opleiding die vertrekken eind november of in januari. Hier zul je worden opgeleid tot ski/snowboardleraar.⛷🏂 Je kunt ons bellen via +31 (0)10-8081383 of emailen via [email protected]Hier kun je jouw plaats direct reserveren!

 

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN