Blog 1 : Overwegingen voor het vertrek – Besluiteloosheid, mijn beste vriend!

Snowminds januari 31, 2020

Voor een seizoen kunnen veel overwegingen worden overwogen. Wil je een ski- of snowboardleraar worden, of misschien toch allebei. Zal ik vertrekken in januari of december, en ga ik voor de 2, 3 of 5-weekse opleiding in Oostenrijk? Overwegingen die je misschien niet verwacht moeten toch overwogen worden. Lees de blogs van Josephine, die je meeneemt op haar reis voor, tijdens en na haar seizoen in Oostenrijk.

Ik heb voor een lange periode erover nagedacht, ongeveer 2 jaar en het gevoel dat ik graag voor een seizoen in de sneeuw zou willen zijn bleef daar. Ik heb gedroomd van een leven als skileraar. Ik moet echter zeggen dat er een lange weg is vanaf de droom tot aan het vertrek. Met moed, wil en kracht nam ik de stap, en ben ik nu hier in Oostenrijk. In een proces wat ik tot nu toe een ervaring voor het leven kan noemen.

Niks is zoals de bergen hebben als kantoor. 

De eerste ervaring die ik heb gekregen voordat ik de definitieve beslissing nam, kwam in de winter van 2017, waar ik het geluk had een baan aangeboden te krijgen bij een skischool in Zell am See in Oostenrijk met de voorwaarde dat ik de erkende opleiding behaal.

De lengte van de opleiding

Ik was er erg snel bij om een plekje in het team te bemachtigen, in de eerste instantie heb ik gekozen voor de 2-weekse opleiding. Nadat ik me heb aangemeld voor de opleiding voelde ik de vlinders in mijn buik omdat ik er zoveel zin in had. Klaar om te vertrekken was ik toen nog niet, en daardoor had ik lang te tijd om overal over na te denken. Toen ik eindelijk het einde van mijn middelbare schooljaren bereikte, klopte de toekomst op de deur en voelde ik dat echter dat er iets ontbrak … Omdat ik wilde socialiseren en herinneringen voor het leven wilde creëren. Ik realiseerde me dat 2 weken niet genoeg tijd was voor alle mensen die ik nu mijn vrienden noem. Dus schreef ik snel naar Snowminds, die in plaats daarvan mijn opleiding heeft veranderd in de 3-weekse opleiding. Lange tijd was ik helemaal tevreden met mijn beslissing en kijk ik er erg naar uit om al mijn toekomstige vrienden weer te zien wanneer we samenkomen voor het Kick-off event van September. Zelfs voordat de opleiding is begonnen, had ik al 3 lieve mensen ontmoet waarmee ik samen naar het Kick-Off event ben gereden. Na het event heb ik toch weer mijn twijfels gekregen en je denkt nu waarschijnlijk – ”ga er toch gewoon voor”. maar zoals je misschien heb verwacht, heb ik mijn opleiding weer veranderd twee maanden voor vertrek en deze keer naar de 5-weekse opleiding.

EN ik kan alleen maar zeggen dat ik hier geen spijt van heb gehad. Dit geldt voor zowel het gedeelte skien als sociaal. Ik ben dolblij om een nieuw dagelijks leven te ervaren met een hechte groep vrienden.

Zelfs op besneeuwde dagen hebben we plezier. Deze foto werd genomen dat de sneeuw met bakken naar beneden kwam en we vast zaten op de berg door aardverschuivingen. De weg was daardoor 4 uur lang afgesloten.

Nieuwe omgeving, nieuwe ik!

Mijn thuis verlaten was niet gemakkelijk. Ik had zelf het gevoel dat ik erg veel zou leren de komende periode en dan voornamelijk zelfstandiger worden. Het leven thuis gaat door, en ik weet ook dat mijn leven hier in Oostenrijk waarschijnlijk twee keer zo snel gaat door alle nieuwe ervaringen, indrukken en vriendschappen. Geloof het of niet, ik word nooit moe wakker als ik de sneeuw zie, het geur van sokken en een regelmatige kop thee (dit hoort bij het leven).

Er moet ook een beetje ontspanning zijn tijdens de training.

De andere kant

Mijn ervaringen in de afgelopen weken waren ongelooflijk en ik zou het nooit van mijn leven willen missen. Als een persoon in een veilige omgeving onder vrienden mogen groeien is iets heel bijzonders. Mijn vrienden gaan verder dan alleen degene waarmee ik naar de bestemming ben geweest, juist vanwege verschillende skigroepen, Duitse groepen en vrienden die ik in de bus heb ontmoet. Het heeft me al zoveel gebracht om in iets onverwachts te duiken. Dit waren al mijn verwachtingen voordat ik wegging en hoe ik er nu naar kijk, net na 3 weken.

/Josephine

Blijf op de hoogte van Josephine haar ervaring de komende maanden, waar ze veel zal vertrellen over het lesgeven, het seizoen en hoe het afloopt aan het einde van het seizoen.

Als jij ook een seizoen wilt doen net zoals Josephine, kun jij je aanmelden via deze link

Ga met ons mee op een 1-, 2- of 3-weekse skikamp in maart⛷️

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN