De 5 beste oefeningen voor het nieuwe seizoen

Snowminds augustus 16, 2019

We kennen het allemaal wel – net aangekomen in een skigebied na een jaar de skibenen niet gebruikt te hebben en je denkt meteen dat het net zo goed is als de laatste keer dat je afdaalde aan het eind van het vorige seizoen. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de benen al beginnen te verzuren na de eerste afdaling!

Men denkt meestal dat als je ook actief bent buiten het skiseizoen met sporten en bewegen, je dan ook goed in vorm bent voor het skiën. Maar de realiteit is dat je veel nieuwe spiergroepen gebruikt en andere bewegingen maakt tijdens het skiën die je niet traint in het dagelijkse leven.

Snowminds’ voorbereidende trainingsprogramma voor ski en snowboard

Samen met fysiotherapeut FYSIQ, hebben we een trainingsprogramma van 3 maanden gemaakt dat beschikbaar is voor alle toekomstige instructeurs die samen met Snowminds het winterseizoen in gaan.

Het programma is uitsluitend gebaseerd op de core- en been spieren die het belangrijkst zijn om je afdaling te verbeteren. Er is veel aandacht voor de knieën, omdat skiërs hier vaak een blessure oplopen.

De 5 beste oefeningen voor Skiërs

We hebben de 5 beste basisoefeningen in het programma gestopt zodat niet alleen onze instructeurs kunnen profiteren van het trainingsprogramma!

De onderstaande oefeningen moeten rustig aan worden opgestart, om vervolgens het gewicht en de moeilijkheidsgraad te verhogen als je voelt dat je vooruitgang boekt. Denk eraan dat je altijd focust op het goed uitvoeren van de oefeningen, omdat sommige oefeningen erg uitdagend kunnen zijn voor de knie.

We raden aan om minimaal 1 maand voor de skivakantie met het programma te beginnen om de best mogelijke start van de skivakantie te hebben!

Uitvoering

2-3 trainingsdagen per week
Combineer het met een goede conditietraining
Bekijk de video voordat je begint om er zeker van te zijn dat je de oefeningen goed uitvoert, inclusief een paar oefeningen die als alternatief kunnen gelden voor andere oefeningen.

 

We kennen het allemaal wel

 

Bekijk de video hieronder:

Veel plezier ermee!

//

Wil jij nou ook een seizoen in de sneeuw doen? Meld je dan nu aan en sta komende winter al in de Spaanse, Canadese of Oostenrijkse sneeuw! Klik hier om je aan te melden.

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN