De Ultieme Powdertour naar Japan

Snowminds oktober 11, 2019

In 2016 is Mads Zederkof mee geweest naar het Snowminds ‘The big Japow tour’ in Japan. Deze reis bestaat uit een weekend in Tokio, en vervolgens naar het noordelijke schiereiland Hokkaido in Japan. Daar heeft Mads en de rest van de groep het Japanse off-piste terrein van de beste kant leren kennen. Onder leiding van lokale gidsen hebben zij in 10 dagen de beste skigebieden in de regio bezocht. Daar hebben zij oneindige hoeveelheid sneeuw, sushi & sake, ze een sneeuwscooter tour gemaakt en gedurende de avond hebben zij ook nog poeder afdalingen kunnen maken. Wij hebben Mads gevraagd of hij zijn ervaring wil delen over deze reis, hieronder kun je zijn verhaal lezen, en kun je foto’s en video’s zien van de trip!

‘’Ik heb er lang over nagedacht om naar Japan te gaan, en te ervaren hoe de beste poedersneeuw in de wereld aanvoelt. Het zou een trip worden met veel skiën, culturele indrukken, en culinaire ervaringen. Ik heb verschillende opties geprobeerd om het te organiseren, maar niks kwam zo goed uit als wat ik uiteindelijk heb mogen ervaren met Snowminds. De trip was compleet, en had alles wat van te voren kon bedenken.’’ zegt Mads.

‘’Na een weekend in Tokio (geweldige stad), zijn we vertrokken naar het noordelijke schiereiland Hokkaido. Hier hebben wij ons zelf 10 dagen lang bevonden in ‘’Japanse Powder Mecca’’, met sneeuw van wereldkwaliteit in verschillende gebieden. Er waren twee gidsen, die iedere ochtend een heel simpel plan hadden. Het plan was om daar te gaan, waar de beste poedersneeuw was. Het skiën in Japan is mijn beste ervaring, en kan niet vergeleken worden met Europa.’’

‘’Een van de absolute hoogtepunten van deze reis was het moment waar de gids ons voorzag van ieder een eigen sneeuwscooter. Deze hebben wij vervolgens de hele dag kunnen gebruiken. We zijn begonnen bij het leren van de techniek van het carven op de sneeuwscooter en natuurlijk plezier hebben! Vervolgens zijn wij in twee groepen opgedeeld, en zijn we naar een verlaten berg gereden. De helft van de groep was naar beneden aan het skiën en vervolgens werd je door de andere groep met sneeuwscooters opgehaald.

Heb jij geprobeerd om op een sneeuwscooter te stappen, terwijl je in een halve meter diep poederveld staat? Zo niet, dan heb je nog een reden om voor deze reis te kiezen’’

‘’Snowminds krijgt van mij alle credit, en de trip is het ultieme off piste avontuur.’’ Concludeert Mads Zederkof met betrekking tot zijn reis met Snowminds.

Droom jij ervan om ’s werelds beste poedersneeuw te ervaren, net zoals Mads? Neem dan contact met ons op.

hier kun meer lezen over onze off-piste reizen

 

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×