Een tussenjaar als sleutel tot droomopleiding

Snowminds mei 21, 2019

Kasper gaat dankzij 2 tussenjaren zijn droomopleiding volgen. Om aan de toelatingseisen van zijn droom studie te voldoen moest Kasper hoge cijfers halen tijdens zijn Gymnasium. Dit was voor Kasper helaas niet het geval, maar door de werk, taal, en persoonlijke ontwikkelingen die Kasper heeft opgedaan tijdens zijn seizoenen in Canada en Oostenrijk is hij toch toegelaten tot zijn droom studie! 

 

Van school naar Canada

Toen Kasper slaagde voor zijn gymnasium, vond hij net als meerdere mede scholieren dat hij wel een tussenjaar had verdient. Met een goede skitechniek en de passie om een nieuw continent ontdekken waar hij zichzelf zou kunnen doorontwikkelen hoefde Kasper alleen nog maar de keuze te maken waar hij naar toe zou gaan. Hij heeft er niet lang over na hoeven denken en hij zat in het vliegtuig naar Canada. Hij is hier aan de slag gegaan in een restaurant met ongeveer 240 medewerkers uit 35 verschillende landen. Hier heeft Kasper veel geleerd over de cultuur, taal en de Canadese bevolking. Na zijn geweldige work & plessure avontuur in Canada, besloot hij impulsief om er nog een tussenjaar achteraan te plakken. In zijn tweede tussenjaar besloot Kasper om met ons naar Oostenrijk te gaan om skileraar te worden!

Kick-off event voordat het avontuur begint!

 

Hoe het seizoen in Oostenrijk ervoor heeft gezorgd toegelaten te worden

Samen met vele andere jongeren, vertrok hij naar Oostenrijk om zijn ambitie als skileraar te bewerkstelligen en na het behalen van de Anwärter was hij er klaar voor en gaf hij zijn eerste les – in het Duits. Dit was in het begin wel een uitdaging, maar nadat het Duits hem steeds gemakkelijker afging werd het lesgeven met de dag leuker en leuker!

Na zijn seizoen als skileraar in Oostenrijk was het tijd om dan toch te gaan studeren. Wat zich toen voordeed had Kasper nooit durven dromen. Wat eerst 2 leuke tussenjaren waren waar hij veel vrienden had gemaakt bleek zijn toelating te zijn voor de studie waar hij altijd van had gedroomd! International Business. Bij het toelatingsgesprek kwamen de internationale ervaringen van Kasper ter sprake en bleek dit een belangrijke “pre” van de opleiding te zijn! Het werk als een skileraar wordt vaak onderschat, terwijl je buitenlandse werkervaring op doet, een nieuwe taal leert en je onderdompelt in een andere cultuur. Het vergt best veel van een persoon, zowel mentaal, lichamelijk als academisch om skileraar te zijn. Als skileraar heb je een grote verantwoordelijkheid voor al je gasten en zorg je voor wederzijdse respect met de kinderen, ouders en de manager waarvoor je werkt. Zo hebben de tussenjaren van Kasper ervoor gezorgd dat hij genoeg werkervaring heeft opgedaan, talen heeft geleerd en verschillende culturen heeft leren kennen om toegelaten te worden tot zijn droom opleiding.

Wat krijg je ervoor terug?

Kasper zijn verleden laat hiermee zien dat je zeer waardevolle ervaringen opdoet als een skileraar, niet alleen voor je CV, maar ook zeker voor latere “job interviews”. Deze waardevolle ervaring is iets waar wij erg bewust van zijn. Bij Snowminds hebben we zelf ook allemaal deze waardevolle ervaring opgedaan en willen ieder daarom helpen om deze ervaring het beste op papier te zetten. Hieronder hebben we een lijst gemaakt van de seizoenservaringen van iemand die de 5-weekse opleiding tot ski- en/of snowboard leraar heeft gevolgd en in Oostenrijk is gaan werken.

  • Je bent voor ongeveer 6 maanden in Oostenrijk waar je zult leven en werken in een internationale omgeving.
  • 5 weken lang een intensieve ski/snowboard opleiding met sporttechnische, educatieve, taalkundige en persoonlijke ontwikkelingstraining.
  • Een wereldwijd officieel erkend Oostenrijks Anwärter certificaat – in het Duits
  • 5 weken Duits. Op onze opleidingen vinden alle trainingen plaats in het Duits, wat betekent dat je 35 dagen Duitse training van 6 uur kunt documenteren, wat 210 uur is. Je kunt ook onze 12 weken durende online cursus Duits kiezen, wat overeenkomt met ongeveer 5 uur per week, dat wil zeggen 60 uur Duitse training.
  • 5 maanden Duitse & Engelse communicatie met mede leraren en je skischool manager.
  • 5 maanden internationale werkervaring met zowel alle leeftijdsgroepen en verschillende culturen. Waardoor je werkervaring opdoet in minimaal 3 talen!
  • Een referentie en cursus certificaat van Snowminds op alles hierboven, zodat u dit in de toekomstige applicaties kunt documenteren.

Vooral de buitenlandse werkervaring mag niet worden onderschat. Veel mensen kunnen zeggen dat ze voor een Nederlands bedrijf of organisatie hebben gewerkt of mensen die zijn gaan backpacken door Azië of Zuid-Amerika. Er zijn maar weinig mensen die op papier kunnen laten zien dat ze internationale werkervaring hebben waarbij ze 3 talen moesten beheersen en de verantwoordelijkheid moesten nemen over verschillende leeftijdsgroepen.

PowPow dagen

 

Jouw seizoen, jouw ontwikkelingen

Om alle onderdelen daadwerkelijk waar te maken en een succes seizoen te beleven is het niet de bedoeling om alleen de opleiding te volgen en vervolgens achterover te hangen. Het worden van een skileraar in het buitenland is een uitdaging! Motivatie en de wil om te slagen zijn belangrijke factoren om jezelf te ontwikkelen en het beste uit een seizoen te halen!

Als een ski- en/of snowboardleraar zal je al op jonge leeftijd werken voor een buitenlandse manager die andere eisen van je stelt dan je voorgaande werkplekken. Er zijn bijvoorbeeld hele andere Oostenrijkse gewoontes en tradities waarvan wordt verwacht dat je deze tot je neemt. Het gaat dan om bepaalde manieren van lesgeven, skiën en je gedrag. Draag je een skilerarenpak heb je een belangrijke rol, je bent ten alle tijden “het gezicht” van de skischool, op de piste wanneer je lesgeeft, in de supermarkt, in het dorp maar ook zeker tijdens de après ski! Het is een unieke ervaring om in het buitenland te werken en toch een van de “locals” te worden. Tevens ontmoet je ook mensen van verschillende nationaliteiten, namelijk mensen uit Israël, Rusland, Denemarken en ga maar door, die allemaal andere normen en waarden hebben waar jij op in moet inspelen.

Al met al is het een gigantische ervaring om mensen van verschillende culturen te ontmoeten en iedereen een veilig en verantwoordelijk gevoel te geven wanneer ze bij jou een les volgen en/of hun eigen kind(eren) bij jou achter laten. Vanaf het moment dat een les begint ben jij de “volwassenen”

 

Wil jij net als Kasper ook eerst werk, taal en persoonlijke ontwikkelingen opdoen? Meld je dan aan voor een van onze opleidingen die bij jou past en ga ervoor!

Ga met ons mee op een 1-, 2- of 3-weekse skikamp in maart⛷️

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN