Een tussenjaar in Big White, Canada

Avatar foto
Emma mei 15, 2019

Emma is afgelopen seizoen samen met ons naar Canada gegaan om in het gebied Big White skilerares te worden. Lees hieronder meer over haar ervaring tijdens de opleiding en welke gebeurtenis haar het meeste zijn bijgebleven.  

Wie ben je en waarom heb je voor Snowminds gekozen?

Ik ben Emma, 20 jaar en dit is mijn eerste tussenjaar na de middelbare school. Ik woon nog thuis en heb hierdoor kunnen sparen om iets gaafs te doen in mijn tussenjaar. Toen de keuze skilerares voorbij kwam wist ik dat ik dit wilde gaan doen! Ik heb voor Snowminds gekozen omdat zij mij konden helpen met alle praktische zaken en dit op een hele persoonlijke manier met mij deelden, zoals het regelen van de juiste skischool en de vlucht naar Canada.

Goede voorbereiding is het halve werk 😉

 

Hoe kwam je op het idee om naar Canada te gaan?

“Ik wilde graag een keer buiten Europa zijn, om daar de ervaring mee te maken, om binnen een kleinere community te wonen en leven maar toch ver van huis te zijn. Tegelijkertijd had ik alleen maar positieve berichten gehoord over de Canadese skigebieden en de hoeveelheid sneeuw die er in het winterseizoen ligt!”

Gewicht verplaatsingstraining tijdens de opleiding 🙂

 

Wat zijn je ervaringen geweest met de Snowminds opleiding en het Canadese examen?

De Snowminds opleiding was erg leuk en zeker ook leerzaam. Dit kwam doordat je tijdens de opleiding echt wordt voorbereid op het Canadese examen en het les geven aan alle soorten niveau’s. Het Canadese CSIA level 1 examen was voor mij ook erg fijn ingedeeld. Het CSIA level 1 examen bestaat namelijk uit meerdere dagen waarin verschillende onderwerpen per dag worden getoetst. Hierdoor wordt er voor mijn gevoel veel minder druk op de kandidaten gelegd. Dat gaf mij een heel relaxed gevoel waardoor ik de verschillende kleine examens ook veel beter kon uitvoeren.

Het internationale Snowminds team

 

Top sneeuw- en weercondities om te trainen.

 

Wat is je mooiste ervaring van je seizoen in Big White, Canada?

Mijn allerbeste ervaring van mijn skiseizoen in Canada is het leren kennen van zoveel nieuwe lieve vrienden, het is raar om te beschrijven, maar wanneer iedereen dezelfde passie heeft dan kan je hier dagen over praten en ontstonden er zoveel mooie gesprekken waarbij ik veel nieuwe internationale vrienden gemaakt. Wat voor mij ook echt gaaf was om mee te maken was de natuurlijke schoonheid van de Canadese natuur en het les mogen geven aan de meest lieve kinderen 🙂 .

 

Het mooiste dal van de wereld!

 

// Emma

 

Heb jij dankzij Emma interesse gekregen in een seizoen als skilerares in Canada? Meld je dan snel aan want er zijn maar een beperkt aantal werkvisa per seizoen beschikbaar!

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×