Ga naar Canada voor een unieke ervaring – Snowboardlerares in Sun Peaks

Robin Plaisier juni 11, 2019

Ontmoet onze Snowminds snowboardlerares Robin die een seizoen in Sun Peaks, Canada les heeft gegeven. Ze verteld over haar keuze om naar Canada te gaan en welke ervaringen ze in haar seizoen heeft meegemaakt. “Snowboarden is sinds mijn twaalfde al een enorm groot deel van mijn leven en nadat ik geslaagd was, vond ik het tijd om iets voor mezelf te doen. Ga naar Canada voor een unieke ervaring! Het gaat je zeker niet tegenvallen!”

 

Hallo allemaal,

Ik ben Robin Plaisier, 19 jaar, uit Barendrecht. Afgelopen seizoen ben ik naar Sun Peaks, Canada afgereisd om daar als snowboardlerares te werken. Snowboarden is sinds mijn twaalfde al een enorm groot deel van mijn leven en nadat ik geslaagd was, vond ik het tijd om iets voor mezelf te doen. De keuze voor Canada was snel gemaakt; de Engelse taal, goede sneeuw, kleine gebieden, nauwelijks après ski. Dat klonk voor mij als muziek in de oren en niets was minder waar! Canada is een prachtig land met nog prachtigere mensen.

Waarom heb je voor Snowminds gekozen?

Ik heb voor Snowminds gekozen, zodat ik met een groep die kant op zou gaan. Dat is me dan ook erg bevallen. We waren met een groep van zo’n 35 Denen, 5 Zweden en 2 Nederlanders. Soms was het lastig om met zo’n grote groep Denen te zijn, want dan kon ik helemaal niks verstaan. Maar al snel leerde ze om met mij Engels te praten. Tijdens de opleiding hebben we elkaar zo snel leren kennen en hebben we een enorm hechte band opgebouwd. We woonden met z’n allen in 1 groot huis, waar iedereen zijn eigen kamer had, maar we deelden de keuken en badkamers. Hierdoor ontstonden er zomaar feestjes op een dinsdagavond of zat iedereen juist lekker te relaxen op hun kamer, maar altijd met de deur open! Zodat iedereen eventjes kon komen buurten.

 

Hoe was de skischool en het lesgeven?

De Sports (dus ski & snowboard) school was ontzettend relaxed. Er hing zo’n unieke sfeer van groepsgevoel, dat je je nooit alleen voelde. Zelfs de supervisors voelde als vrienden waarmee je grapjes kon maken en eerlijk tegen kon zijn. Dus dat was ontzettend fijn! Iedereen kreeg kansen om zichzelf te bewijzen en te verbeteren. Zeker de ochtendtrainingen, waarbij je met de eerste lift naar boven mag, waren erg leerzaam. Daarnaast hadden we elke woensdag een Girls only snowboard training, waarbij alleen de meiden mee mochten doen. Dan gingen we het park in of onze carve bochten verbeteren. Met de trainingen heb ik uiteindelijk ook mijn park 1 en level 2 certificaat gehaald!!

Ik heb van de Sports school de kans gehad om alle niveaus en leeftijden les te geven. Zo had ik ontzettend goede locals (die geef je 10 weken lang, elk weekend les), een enorm schattig 4-jarig jongetje en veel volwassene groepen. Het is in Canada niet zo dat je een week lang dezelfde groep heb. Ik had elke dag wel een andere groep en soms zelfs 2 of 3 groepen op 1 dag. Persoonlijk vond ik deze afwisseling en onzekerheid erg leuk!

 

Hoe is het gebied Sun Peaks?

Sun Peaks is niet erg groot, ook al is Sun Peaks het tweede grootste gebied van Canada. Toch was er altijd genoeg uitdaging. Zo was er een groot freestyle park, prachtige groomers voor het carven, een klein backcountry gebied en ontzettend veel “tree runs” waar alleen de locals van af weten. Het was een perfect gebied om de verschillende niveaus les te geven. Het dorpje zelf is erg klein met een paar restaurantjes, winkeltjes en 1 supermarkt. Dit geeft je juist de mogelijkheid om je al snel een local te laten voelen.

In het dorp was ook een schaatsbaan en daar werd een ijshockeycompetitie op georganiseerd, want het is en blijft Canada. Met een groepje van de Snowminds leraren hebben we ons daarvoor opgegeven in de beginners league. Echt hockeyen konden we nog niet maar na veel oefenen, zijn we steeds beter geworden. Het was zo ontzettend gaaf toen bleek dat we in de finale stonden en we deze ook nog gewonnen hadden! We waren zo trost toen we onze naam ‘The Flying Dutchman’ op de trofee zagen staan.

 

 

Wat is je gaafste ervaring geweest?

Een dag die mij nog erg goed bij is gebleven, was een dag waarop het ontzettend veel had gesneeuwd. Wel zo’n 20 cm! Ik was met een vriendin naar het deel van de berg gegaan waar de pistes niet vaak worden geprepareerd. Daar kwamen we één van de patrol jongens tegen die aan ons vroeg of hij met ons mee mocht. Hij liet ons plekken zien waar de poedersneeuw tot onze heupen kwam! Nadat we een 2 meter drop hadden overleefd, nam hij ons weer mee naar de volgende tree run waar al het hele seizoen niemand was geweest. Geweldig!

Het laatste weekend van het seizoen werd in het dorp het festival Snowbombing georganiseerd. Drie dagen waar er allerlei gek geklede mensen rondlopen en iedereen tot diep in de nacht in de verschillende clubs te dansen stond. Verder is er in Sun Peaks nauwelijks après ski of clubs waar je heen kan. Het is echt niet zo dat er niks te doen is hoor! Zo was er op maandag avond Quizzy Rascal Quiz Night, of Locals Night op dinsdag, Club Night op zaterdag, Sunday Funday op zondag en elke maand een staff appreciation dinner, met gratis eten! Of gewoon na het werk eventjes een drankje doen bij één van de barretjes. Doordat het zo klein was, kon je altijd wel ergens alleen binnen lopen en dan toch iemand zien die je kent.

 

Wat ben je na het winterseizoen gaan doen?

De laatste twee en halve week heb ik nog rondgereisd. Zo ben ik met 4 Snowminds leraren een week naar Vancouver geweest, waar we ontzettend veel plezier hebben gehad. Daarna heb ik een auto gehuurd en ben ik zelf naar Vancouver Island gegaan. Mijn plan was om 10 dagen alleen rond te reizen, maar het bleek dat er nog wat mensen van de Sports school precies dezelfde route hadden. Dus uiteindelijk ben ik met hen gaan surfen, hiken en naar ontzettend mooie plekken geweest!

 

 

Ik kan nog wel een heel boek schrijven met alles wat ik heb meegemaakt, want in 120 dagen op de piste gebeurt er zo veel! Het klinkt ontzettend cliché als ik zeg dat het mijn leven heeft veranderd, maar zo voelt het wel! Ik kijk er nu al naar uit om weer een keertje terug naar deze prachtige plek te gaan. Dus het enige wat ik nog kan zeggen is: Doen! Ga naar Canada voor een unieke ervaring! Het gaat je zeker niet tegenvallen!

 

 

Groetjes,

Robin Plaisier

//

Ben je ook opzoek naar een avontuur in de Canadese poeder? Meld je dan snel aan voor een seizoen met Snowminds in de Canadese sneeuw! Het aantal werkvisa voor Canada is gelimiteerd!

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×