Goed om te weten voordat je een visum aanvraag doet voor Canada

Snowminds maart 5, 2020

Voordat je kan gaan werken met Snowminds in Canada heb je een Working Holiday Visa (WHV) nodig. Met een WHV mag je 12 maanden lang werken in Canada. Doordat de visums er gewild zijn, geeft Canada maar 430 visums uit aan Nederland. Het aanmeldingsproces kan erg verwarrend zijn. Daarom helpen wij je bij de aanmelding voor een Working Holiday Visa. Dit proces duurt gemiddeld twee maanden, maar kan ook veel langer of korter duren. Daarom is het belangrijk dat je ruim van tevoren een Working Holiday Visa voor Canada aan te vragen. Op die manier is het mogelijk om goedkeuring te krijgen voor een WHV voordat je naar Canada gaat.

 

Waar moet je rekening mee houden bij het aanvragen van je visum?

  • De aanvraag van begin tot eind duurt normaal gesproken twee maanden
  • Het maximale aantal visums voor Nederland is 430
  • Je aanvraag verloopt grotendeels online, behalve de laatste stap. Hier wordt een vingerafdruk en irisscan genomen. Je zal hiervoor naar het Canadees ambassade moeten waar dit mogelijk is.
  • Het visum kost CAD335**
  • Minimale leeftijd voor de aanvraag is 18 jaar en maximale leeftijd is 30 jaar.

Als je door de aanmeldingsronde bij Snowminds bent en deze is bevestigd, kan je beginnen met het aanvragen van je visum. Je ontvangt van ons een handboek waarin elke stap van de aanvraag is beschreven. Zo heb je alle informatie om de aanvraag te doorlopen. Mocht je tijdens de aanvraag vastlopen, kan je altijd met ons in contact gaan en wij helpen je verder! Vele van ons hebben deze aanvraag ook zelf doorlopen en kunnen je daardoor goed helpen.

 

Ik hoop dat het je gaat lukken en dat we elkaar uiteindelijk zien in de sneeuw!☃️

 

Pssst…. De aanmeldingsronde voor de WHV sluit snel, dus reserveer je plek bij Snowminds voordat het te laat is. Dan maak je kans op een onvergetelijke ervaring tijdens de winter in Canada 🙂

 

* We gaan ervan uit dat je een Nederlands paspoort hebt en geregistreerd bent. Mocht je een dubbel paspoort hebben, geef dit dan aan bij je aanmelding.

**Dit bedrag kan per jaar verschillen en wordt vastgelegd door de Canadese regering

 

 

 

 

 

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×