Het leven van een skileraar is helemaal zo slecht nog niet

Avatar foto
Juliane Jensen februari 15, 2018

Het leven van een skileraar is helemaal zo slecht nog niet, maar zoals bij elke baan zijn er natuurlijk goede en slechte dagen. Een voorbeeld van een slechte dag is als je de dag daarvoor tot véél te laat uit bent gegaan, en dan staan er 16 kinderen voor je klaar die je moet vermaken. Wat ook een tegenvallertje kan zijn: in je enige uurtje vrij van de stuiterende kinderen wordt je gebeld om een privéles te geven…Ik lunch nog liever met 16 drukke kinderen dan helemaal niet als ik eerlijk ben. 

Het zou erg fijn zijn om even wat dagen vrij te hebben, zodat ik ook even m’n eigen ding kan doen. De normale dagen bestaan vooral uit werken van 9.00 tot 16.00, daarna après-ski, eten shoppen, koken, douchen en slapen. Op deze dagen heb je geen tijd en energie voor andere dingen, wat soms wel jammer is. Aan de andere kant voel ik me wel altijd heel veel voldaan na een dag werken. Kinderen blij maken geeft een goed gevoel:)

Ik ben nu al twee maanden in Mayrhofen, maar ben nog steeds niet op onze tweede berg ‘Ahorn’ geweest, of het skigebied Zell am Ziller. Eigenlijk ben ik tot voor kort niet eens buiten Mayrofen geweest. Maar vandaag had ik voor de 4e keer een vrije zaterdag, dus Christian, Ida uit Kitzbühel en ik hadden afgesproken. Ida kwam al op vrijdag en bleef slapen. Zaterdagochtend hadden we havermout gemaakt, normaal gebruik ik m´n tijd liever anders. Rond de middag reden we naar een stadje met een wat groter centrum om te winkelen. Daarna reden we naar ‘Erlebnistherme Zillertal’: een supertof waterpark! Het was heerlijk om even een onderbreking van het werk en het drukke skileraarhuis te hebben. Gewoon even girltalk en uitrusten, Er waren verschillende baden in het waterpark: warm, koud, zout, met stromingm, golven en waterachtbanen. We brachten er drie uur door en het was het de 12 euro helemaal waard. Christian en ik hebben afgesproken dat we het zeker nog een keer gaan doen, maar dan ´s nachts wanneer de baden verlicht zijn en je de sterrenhemel kan zien vanuit het buitenbad.

Naast de waterparktrip, zijn Maria en ik op een andere dag ook gaan indoor klimmen. Twee dingen die nog op de ‘to do-list’ staan zijn rodelen onderaan de Ahorn berg en langlaufen. Nu moet ik wel nog even wachten tot ik daar weer tijd voor heb, want morgen begint het hoogseizoen weer. De hele maand februari zal heel druk zijn.

Eigenlijk is het niet eens zo moeilijk om wat variatie te hebben tijdens je seizoen. Ik bedoel, het begint saai te worden als je elke dag hetzelfde doet, maar kleine veranderingen doen heel veel. En daarbij is elke skiklas en elke dag natuurlijk verschillend.

Als je van de frisse morgen houdt, zoals ik, zou ik je aanraden om ‘s ochtends vroeg op te staan. Dan ga je alleen naar de berg, en ski of snowboard je een uurtje voor je les. De sneeuw is dan echt heerlijk en je bent alvast opgewarmd voor de les die je gaat geven. Maar ik blijf soms ook gewoon nog een uur langer in m’n bedje liggen!

Hoe zou jij het vinden om een baan te hebben waarbij je van te voren even een uurtje kan snowboarden in heerlijke poedersneeuw? Voor mij is dat echt het beste wat er is! Op dit soort dagen besef ik me hoe goed het skilerarenleven is:)

Juliane (1)

 

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×