Een winter vol ervaringen – Het seizoen van Sanne in Lofer

Sanne Kramer juli 19, 2019

Sanne heeft afgelopen seizoen de 5-weekse duaal opleiding gedaan, waarna zij een seizoen in Lofer heeft gewerkt. Sanne heeft het hier zo ontzettend naar haar zin gehad, dat ze deze zomer ook in Lofer is! Lees hier haar verhaal.

 

Als klein meisje al ging ik jaarlijks met mijn ouders op wintersport. Ik ben begonnen op ski’s en toen ik 9 of 10 jaar was ben ik gaan snowboarden. Mijn eerste snowboardles kreeg ik van snowboardleraar Bart. Ik kon nog geen bocht maken of ik wist al dat ik later ook snowboardlerares wilde worden. Zou worden.

 

 

En daar is 10 jaar later nog steeds geen woord van gelogen. Ik heb me bijna een jaar voor vertrek aangemeld bij Snowminds voor de 5-weekse Duaal opleiding. Toen ik werd aangenomen wist ik al: het avontuur kon beginnen!

 

De opleiding begon en wat was het gaaf! Ik heb elke dag van elke seconde genoten, super leuke mensen ontmoet en vrienden voor het leven gemaakt! En dat was alleen nog maar tijdens opleiding, toen moest het seizoen nog beginnen…

 

 

Ik heb mijn seizoen in Lofer gedaan en kan Snowminds niet genoeg bedanken dat ze mijn daarheen hebben gestuurd. Ik voel me daar thuis, we (het team) zijn een familie en ik heb er gelachen en gehuild, maar ik ben nooit alleen geweest. Wat heb ik daar toffe dingen gedaan! Dat zul je allemaal merken als je zelf een seizoen gaat doen, belangrijke tip: sta open voor alles, schaam je niet en leraren die er al jaren werken worden je beste vrienden, dat is niets om bang voor te zijn.

 

 

 

In begin april zat mijn seizoen in Lofer erop. Ik ben toen vanuit Lofer naar Zwitserland gegaan als snowboardleraar voor de Mentelity Games. Dat is een wintersport event voor mensen met een lichamelijke beperking. Dat was een droom voor mij die uitkwam. Ik wil namelijk ontzettend graag ski- en snowboardlerares worden voor mensen met een lichamelijke uitdaging. Na het evenement in Zwitserland heb ik in Nederland, in Snowworld, ook les gegeven tijdens de Para Snow Days.

 

 

Een paar dagen later heb ik mijn spullen weer gepakt en ben ik met twee vrienden vertrokken naar Kaprun in Oostenrijk. Daar heb ik een paar dagen gesnowboard terwijl zij aan het bikkelen waren voor het toelatingsexamen tot de ‘Staatlich’ opleiding, de hoogst haalbare Oostenrijkse ski- en snowboard opleiding. Daar in Kaprun heb ik weer vrienden uit Lofer ontmoet; zij kwamen speciaal een dag langs omdat ze wisten dat ik er was, zo hecht kan een vriendschap worden!
Na een paar dagen zijn mijn vrienden en ik doorgereden naar Tignes in Frankrijk en daar heb ik nóg een weekje les gegeven. Al met al, een top eerste seizoen wat tot en met mei heeft geduurd!

 

 

Maar van Oostenrijk kan ik geen genoeg krijgen, ik zit immers nu al de hele zomer in Oostenrijk. Ik werk bij Ingolstädter-Haus. Ik ben hier terecht gekomen door een vriend uit Lofer. Zijn ouders runnen deze hut al 7 jaar. Het is een berghut waar je alleen kan komen met de benenwagen, wat minstens 5 uur lopen is. De eerst volgende hut is weer 3 uur verderop.

 

 

We hebben hier niet veel, we maken alles zelf: eigen stroom, we zuiveren het sneeuwwater, etc etc. En dat is geweldig! Wandelaars komen en gaan en ik spreek geen Duits meer, maar Oostenrijks dialect haha.

Komende winter ben ik het hele seizoen weer in Lofer te vinden. Het zou super leuk zijn als ik je daar zie, dus meld je aan bij Snowminds! En doe jezelf het grootste plezier: en ga mee met de 5-weekse opleiding. Daar ga je geen spijt van krijgen!

 

Wil je zien hoe mijn seizoen was, hoe komend seizoen gaat zijn of wat ik nu aan het doen ben, kan je me volgen op Instagram (@sannekra). Of als je iets wilt vragen natuurlijk, mag dat natuurlijk ook!

 

//

Is het bij jou nu ook gaan kribbelen om als ski- en/of snowboard leraar een seizoen in de sneeuw te werken? Meld je dan aan voor jouw droomseizoen in de sneeuw met Snowminds!

 

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN