Hoe bereid je je voor op een seizoen in Spanje?

Snowminds augustus 29, 2019

Laat je gedachte even de vrije loop. Stel je kan kiezen, je mag overal ter wereld skiën. Je staat aan de voet van de tussenjaar, je gap-year en je kijkt ontzettend uit naar een winter vol skiën of snowboarden, lekker eten en leven in de bergen. Je kijkt op Google Maps en ziet de bergen in Zuid-Spanje. Misschien heb je Spanje nooit geassocieerd met skiën maar je kan van ons aannemen, het is een fantastisch land om een seizoen te doen! Naast de geweldige Spaanse keuken, de bergen en de mensen (waarover je in ons vorige blog hebt kunnen lezen), biedt de 8-weekse ski opleiding of 8-weekse snowboard opleiding zo veel meer! De vraag is natuurlijk, wat kan ik verwachten en waar moet ik mij op voorbereiden? Daarover lees je meer in dit blog!

 

Bereid je voor op een trip door verschillende landen en steden

Tijdens je seizoen zal je natuurlijk in Sierra Nevada lesgeven, maar daarnaast en voorafgaand daaraan krijg je de mogelijkheid een hele hoop andere plekken te ontdekken. Zo begint de opleiding op de Cervinia gletsjer in Italië. We beginnen al vroeg in het seizoen met de opleiding en om je de garantie van goede sneeuw te kunnen bieden, starten we het seizoen daar. De Cervinia gletsjer is al vroeg in het seizoen geopend en dat biedt de ideale start van het seizoen. 

De opleiding vervolgd zich vervolgens naar Madrid, waar je het theorie gedeelte van het skileraar diploma af zult leggen. In tien dagen heb je de mogelijkheid om zowel te leren over de theorie achter het skiën, als het ontdekken van de straten van Madrid. Ga naar een wedstrijd van Real Madrid of ontdek het Prada museum. Voor ieder wat wils! Daarna zal opleiding ten einde komen in Sierra Nevada, aan de zuidkust van Spanje. En vanuit daar heb je de mogelijkheid om alle omliggende steden te ontdekken. Denk aan Granada, Almería of zelfs Málaga!

 

De straten van Granada

 

Bereid je voor door zowel je badkleding als skikleding mee te nemen

En terwijl je denkt aan Almería en Málaga, denk dan ook aan prachtige witte stranden, op een autorit verwijderd van de pistes. Vooral de omgeving van Málaga is een prachtige locatie. Ze noemen de kustlijn daar ook wel de Gold Coast van Spanje. Veel mensen komen daar heen voor een lekkere strandvakantie. Hoe gaaf is het om dat te kunnen combineren met een skivakantie! 

Daarom is het verstandig om ook je zwemkleding mee te nemen. En dat niet alleen, door het hoge aantal zonuren kan de temperatuur ook in Sierra Nevada lekker worden, dus mag een echte ‘bikini day’ niet achterblijven. Dit evenement is niet onbekend en wordt regelmatig georganiseerd in Sierra Nevada. Een super leuke dag, waarop je je goggle tan een beetje kan rechttrekken met een algehele ‘tan’, haha.

 

De welbekende ‘bikini day’ in Sierra Nevada

 

Bereid je voor op een lang seizoen en volle dagen

De start van het seizoen in Sierra Nevada is al heel vroeg, vergeleken met gebieden in de Alpen. Zo opent het gebied al in de laatste week van november en sluit het gebied pas in begin mei. Door de hoge ligging kan je dus niet alleen genieten van prima sneeuw, maar ook van een seizoen dat gemiddeld veel langer doorgaat dan elders. Ook heb je in Sierra Nevada de mogelijkheid om goed van de lange, zonnige dagen te genieten door een keer te gaan avondskiën. De pistes zijn minstens één avond per week open, maar als de condities het toelaten soms wel vaker. Bonus!

 

Verlichte pistes met het licht van de ondergaande zon: prachtig!

 

Bereid je voor de Spaanse taal te leren

We krijgen de vraag bijna dagelijks: “Hoe goed moet ik Spaans kunnen spreken om aan de opleiding te kunnen beginnen?”. Dat is een logische vraag en we merken dat de Spaanse taal een van de grootste twijfel punten is bij het maken van de keuze. Hoe goed moet je het beheersen om te kunnen beginnen, en wat kun je doen om je eigen Spaans alvast te verbeteren?

Als je Spaans gehad hebt op school, of vanuit je familie of vriendenkring Spaans hebt geleerd, heb je natuurlijk een voorsprong, maar het is niet noodzakelijk om al vloeiend Spaans te kunnen. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Je kan bijvoorbeeld de app Duolingo downloaden, waarmee je de basis kan leren. Een Spaanse film of serie kijken is natuurlijk ook altijd aan te raden! Daarnaast zijn er talloze online Spaans cursussen te vinden (stuur ons een berichtje als we jou hierbij kunnen helpen). De opleiding zelf is geheel in het Engels, dus je hebt tijd om het Spaans goed onder de knie te kunnen krijgen. 

En daarnaast, je Spaanse gasten zullen nooit te beroerd zijn om je het één en ander te leren 😉

 

 

Bereid je voor op een uitgebreid publiek

In Sierra Nevada vind je een internationaal publiek. Zowel in de skischool als op de piste. In de nabijgelegen stad Granada leven ongeveer 100.000 studenten, die in de winter niet verlegen zijn om een weekendje te komen skiën. 

Ook binnen de skischool, waar zo’n 80 tot 100 leraren werken, vind je een hele hoop verschillende nationaliteiten.

 

 

//

Is het bij jou nu ook gaan kriebelen om een seizoen in Spanje te gaan doen? Meld je voor 10 september 2019 aan en doe de 8-weekse ski- of snowboard opleiding niet voor €6559,- maar voor €5859,-! Meld je hier aan!

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×