Hoe goed moet mijn Duits eigenlijk zijn?

Snowminds mei 4, 2018

We krijgen de vraag bijna dagelijks: “Hoe goed moet ik Duits kunnen spreken om aan de opleiding te kunnen beginnen?”. Dat is een logische vraag en we merken dat de Duitse taal een van de grootste twijfel punten is bij het maken van de keuze. Daarom gaan we in dit blog wat op het taaltje van onze Oosterburen in. Hoe goed moet je het beheersen om te kunnen beginnen, en wat kun je doen om je eigen Duits alvast te verbeteren?

Duits, bijna iedereen heeft het op school gehad, maar verstaan blijft toch vaak makkelijker dan praten. De vraag hoe goed je Duits moet kunnen om aan een seizoen te beginnen zien we daardoor vanzelfsprekend vaak terug komen. Je zult van ons vaak horen dat het doen van een seizoen meer is dan alleen het halen van de opleiding. Er zijn zoveel verschillende dingen die bij het doen van een seizoen horen. Het leren van een nieuwe taal, is daar één van. Laten we daarom maar gelijk met de deur in huis vallen: Je hoeft zeker niet perfect Duits te spreken om aan de opleiding te kunnen beginnen. Veel belangrijker is, dat je de taal kunt verstaan en dat je gemotiveerd bent om de taal te leren.

Deze winter vroegen we Thomas Kraus, de skischool leider van een van onze partner skischolen Oberschneider in Kaprun, wat zijn ervaringen en adviezen zijn aan aankomende leraren. Check de video hier onder!

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=vYCEyn_Eico[/fve]

Zoals Thomas het al zegt: Het leggen van de basis is niet moeilijk, maar je moet er wel flink je best voor doen. Juist daarom zitten bij alle opleidingen van Snowminds een Duits voorbereiding. Maar liefst 3 dagen per week werk je tijdens de voorbereiding aan je Duits, waarbij de focus volledig ligt op ski en snowboard gerelateerde onderwerpen. Op die manier werk je niet alleen maar overdag en tijdens de trainingen aan je Duits, maar ook gericht in de avonduren. Een goed begin is daarbij het halve werk. Want zodra de eerste loodjes zijn gelegd en je wat meer vertrouwen hebt ook zelf Duits te spreken, spreek je voor je het weet vloeiend Duits. Zei het niet, met een licht Oostenrijks accent. 😉

Duits Cursus
Vind je het Duits nog lastiger en heb je minder Duits achtergrond, dan hebben we speciaal voor jouw de 10 weekse online Duits cursus voor ski en snowboardleraren ontwikkeld. Tijdens deze cursus werk je aan de hand van verschillende modules aan het Duits dat belangrijk is tijdens het seizoen als ski of snowboardleraar in Oostenrijk.

 

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
× Hoe kan ik je helpen?