HOE WORD JE EEN SKILERAAR?

Snowminds augustus 13, 2021

EEN GIDS VOOR JOU, DIE SKILERAAR WIL WORDEN!

Skileraren of snowboardleraren zijn mensen die je in skiresorts over de hele wereld tegenkomt. Ze maken deel uit van de lokale omgeving. Maar hoe word je skileraar?

LEVEN ALS SKILERAAR

Skileraar zijn is een leuke manier van leven, waar je werk en je vrije tijd kunt combineren. De dagen zijn zelden hetzelfde en het leven van een instructeur is gevuld met nieuwe mensen en ervaringen.

Een normale werkdag als skileraar ziet er meestal als volgt uit: je wordt wakker en neem de eerste lift naar de berg. Dan kun je een uurtje helemaal alleen de piste zijn op de vers geprepareerde pistes. Daarna ontmoet je elkaar bij de skischool, waar je werkdag begint.

De dagen bij je skischool kunnen erg variëren. Elke week komen er nieuwe gasten in het resort en dat betekent dat het aantal werkuren van dag tot dag en van week tot week kan verschillen.

Wil je meer lezen over hoe een werkdag en het leven van een instructeur eruit ziet? Bekijk dan onze Snowminds blog en lees over de ervaringen van onze instructeurs!

HOE WORD JE SKILERAAR?

De opleiding die je nodig hebt om skileraar te worden, kan op verschillende manieren worden afgerond. Snowminds kan je helpen om na je seizoen een baan bij een skischool te krijgen of een opleiding te doen van 2 – 7 weken. We bieden ook een taalcursus en een Kick-off event aan, zodat je op de hoogte bent voordat je vertrekt. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, zijn skipas, uniform en verzekeringen inbegrepen! We ondersteunen en helpen je tijdens het hele proces.

 

HOE ZIET DE OPLEIDING VOOR EEN SKILERAAR ERUIT?

De opleiding via Snowminds bestaat uit alles wat je nodig hebt om klaar te zijn voor het leven als skileraar.

Wanneer je solliciteert via Snowminds, staat een volledige ervaring op je te wachten. Alles wordt geregeld door een gepassioneerd team dat voor uw behoeften zorgt!

De opleiding:

 • Voorafgaand aan je seizoen ontvang je Snowminds voorbereidingsmateriaal met alle belangrijke informatie over de reis.
 • Kick-off Event waar je alle andere instructeurs, teamleaders en het team achter Snowminds ontmoet. Ook hier krijg je weer veel informatie, die je goed voorbereidt op de start van het seizoen.
 • Opleiding en training op en naast de piste in de weken voorafgaand aan het examen. Je wordt ingedeeld in een groep met mensen die dezelfde ski-ervaring hebben als jij. In de groep oefen je op je techniek, deze oefening is vereist, aangezien je hetzelfde lesgeeft op de skischool. Onze zeer professionele instructeurs zullen je hierin begeleiden, zodat je een geweldige start van het seizoen kunt maken!
 • Tijdens de training maken we video-analyse om het gemakkelijker te maken om je techniek in elk detail te beoordelen. Het is ook mogelijk om er advies over te krijgen, zodat je je skiën nog meer kunt verbeteren.
 • De taal is een belangrijk onderdeel van het onderwijs. In Oostenrijk en Spanje is het verplicht om in de moedertaal les te kunnen geven. Daarom ligt de focus tijdens je opleiding op de specifieke talen.
 • Om je nieuwe collega’s te leren kennen, zullen er veel leuke teambuildingactiviteiten zijn.

De opleiding is inclusief:

 • Vervoer naar je bestemming.
 • Huisvesting en halfpension tijdens de cursus.

HOEVEEL ERVARING IS VEREIST OM SKILERAAR TE WORDEN?

Bij Snowminds hebben we deelnemers met ski-ervaring van 2 tot 20+ weken. Het is moeilijk om te bepalen hoe ervaren je moet zijn. Als je al een tijdje aan het skiën bent geweest, bijvoorbeeld 3 weken, is het aan te raden om een van onze langere opleidingen te kiezen. Zo kun je voorafgaand aan de opleiding trainen.

Snowminds heeft een ongelofelijk hoog slagingspercentage (meer dan 90% van de deelnemers slaagt voor hun cursus). Als je niet slaagt, kan dat komen door het skiniveau, het taalniveau of dat je gewoon een slechte dag hebt gehad, wat iedereen kan overkomen.

We raden je aan om zo lang mogelijk deel te nemen aan een opleiding, ongeacht het skiniveau. Als je dat doet, haal je het maximale uit je tussenjaar. Je skiën naar een hoger niveau te tillen, je zou niet denken dat het mogelijk was!

Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een van onze speciaal ontworpen ski- of snowboardkampen. De kampen zullen je vaardigheden optimaliseren, ongeacht het niveau. Je kunt aan deze kampen deelnemen voordat je aan je Snowminds-opleiding begint, om er zeker van te zijn dat je er helemaal klaar voor bent.

 

WAT GEBEURT ER ALS IK GEEN TIJD HEB OM EEN HEEL SEIZOEN TE DOEN?

Snowminds biedt ook tal van andere mogelijkheden als je geen tijd hebt voor een heel seizoen. We hebben nog veel meer opleidingen en kampen voor je. Zo kun je korter reizen en toch veel oefenen, ontwikkelen en een instructeurscertificaat behalen.

 

WIE KAN AANMELDEN?

Wij denken niet dat er één perfecte kandidaat is voor de baan als skileraar. Wij geloven dat een veelzijdig team het sterkst is.

Wat wij zoeken in een kandidaat is een sterk gemotiveerd persoon, die gek is op skiën/snowboarden. Die zichzelf wil ontwikkelen en klaar is voor zowel een uitdaging als een geweldige kans en ervaring. Ons beste advies voor jou is om jezelf te zijn, wees niet bang om te laten zien wie je bent – dat waarderen we!

Een bonus is als je goed bent in talen en ervaring hebt met lesgeven. Het is niet vereist, en naar onze mening, dat het iets is dat iedereen kan leren en beheersen – zolang je gemotiveerd bent!

 

HOE MELD IK ME AAN?

Om skileraar te worden bij Snowminds dien je een sollicitatie te sturen via het aanmeldingsformulier op de website van Snowminds. Van hieruit word je door het hele recruitment proces geleid.

Als je je aanmeldt om skileraar te worden bij Snowminds, werkt het zo:

 • Je meld je aan via het aanvraagformulier op de website. Hier vul je je contactgegevens in en voor welke reis/opleiding je wilt gaan.
 • Snowminds geeft je altijd antwoord op je sollicitatie. Als jou sollicitatie voor ons interessant is, zullen we je uitnodigen voor een intake gesprek. Dit intake gesprek vindt online plaats.
 • Voorafgaand aan het intake gesprek vragen we je om de rest van het sollicitatieformulier in te vullen, inclusief je CV, motivatiebrief, foto, etc. Dan kunnen we je voor het intake gesprek beter leren kennen.
 • Na het intake gesprek krijg je na een week antwoord van ons.
 • Als je het geluk hebt om een baan te krijgen, ben je verzekerd van een seizoen als instructeur bij Snowminds.
 • Als je naar Japan of Canada gaat, heb je ook een online interview met de skischool om er 100% zeker van te zijn dat het een goede match is. Daarnaast moet je een visumaanvraag (working holiday visum) doen om daar te mogen werken.
 • WAAR KAN IK HEEN?

Snowminds gelooft dat alleen onze verbeelding grenzen stelt. Met bestemmingen op 6 continenten heb je veel opties om de beste ervaring als instructeur op te doen!

De opleiding tot skileraar vindt plaats in Canada, Japan, Nieuw-Zeeland, Australië, Zwitserland, Spanje, Zuid-Afrika en Oostenrijk. Alle landen verschillen qua taal en cultuur erg van elkaar. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen. Waar je ook gaat, je zult een ongelofelijke tijd hebben!

Het hangt allemaal af van wanneer je wilt vertrekken, aangezien het seizoen in Canada, Japan, Oostenrijk en Spanje in het winterseizoen is en het seizoen in Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië in de zomer. Bekijk deze sneak peek over onze geweldige bestemmingen!

REIS MET SNOWMINDS OM DE BESTE ERVARING TE KRIJGEN TIJDENS JE SEIZOEN!

Vanaf dag één had Snowminds maar één doel; om onze passie te delen en unieke ervaringen te creëren voor gelijkgestemde skiliefhebbers over de hele wereld.

We proberen onze instructeurs zo voor te bereiden dat ze de mogelijkheid hebben om een ski- of snowboardlerarenopleiding te volgen. Daarna moeten ze alleen kunnen zijn met een buitenlandse opleidings participant.

Om je te ondersteunen op deze reis durven we te zeggen dat je geen competenter, ervarener en vooral gepassioneerd team zult vinden om je te helpen, niemand anders dan het Snowminds team. Dat zijn grote woorden, maar we kunnen je garanderen dat we ”alles doen” om het waar te maken!

 

START JE AANMELDING HIER!

//Snowminds

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×