Hoeveel ervaring heb ik nodig om les te geven?

Snowminds oktober 18, 2019

Hoe goed moet ik zelf kunnen skien als leraar zijnde? Dit is een vraag die we vaak krijgen, en bij het geven van het antwoord is iedereen verbaasd.

Om mee te beginnen, ik moet zeggen dat wij een erg hoog slagingspercentage hebben (meer dan 90% van de Snowminders slaagt, afhankelijk van welke opleiding). Stel dat je het de eerste keer niet haalt kan dit door verschillende factoren komen. Het kan natuurlijk gebeuren dat je je dag niet hebt, of toch wat moeilijkheden met de taal en dit kan bij iedereen gebeuren. We hebben deelnemers die tussen de 2 tot 20+ weken ervaring hebben dus het is moeilijk te zeggen wat het exacte niveau moet zijn.

Wij hebben verschillende ski en snowboard Camps ontwikkeld om jou eigen niveau te verbeteren, hieraan kun je deelnemen voordat je aan de lerarenopleiding begint om jezelf optimaal te kunnen voorbereiden. Hieronder kun je meer lezen over de verschillende Camps die wij aanbieden.

Basic Camp

Je heb nog nooit geskied, maar wilt graag op een leuke manier hiermee beginnen samen met andere deelnemers en getalenteerde trainers die jou op weg zullen helpen, dan is dit Camp écht wat voor jou! Of misschien heb je al een aantal keer geskied, maar droom je ervan om de volgende grote stap te nemen om jou level echt te verbeteren. Als jij jezelf hierin kan inbeelden, is ons Basic Camp de juiste keuze voor jou! Het Basic Camp is een perfecte kans voor diegene die graag een seizoen als leraar aan de slag wilt gaan, maar nog niet zeker is over zijn/haar niveau.

 

Improvement Camp

Het Improvement Camp is voor gevorderde skiërs, of leraren die graag training krijgen op hoog niveau waarbij je jezelf kan verbeteren samen met andere goede skiërs. Het lesgeven word aangepast op jouw level en zal op de piste, in het park en in de poedersneeuw gebeuren. Kort samengevat, we gebruiken het hele gebied om je uit te dagen en jezelf te verbeteren! Dit Camp is essentieel als jij jezelf graag een volgende stap in jouw carrière wilt zetten.

 

Off-piste Camp 

Het Off-piste Camp is voor gevorderde skiers, of leraren die graag het Off-piste skien beter onder de knie willen krijgen in samenwerking met hoge kwaliteit training. Hierbij word de techniek die op de piste gebruikt word gecombineerd met de nieuwe Off-piste techniek, waardoor je een nieuwe uitdaging aangaat in de poedersneeuw.

De trainingen zijn gebaseerd op het level van de groep, en zal plaats vinden in de bossen, open velden, steile couloirs, etc. Natuurlijk word hier gekeken naar wat de veiligste optie is, wat ook een belangrijk aspect is van het Off-piste skiën. Tijdens de training word er ook aandacht besteedt aan de kennis over hoe het weer en de wind de veiligheid beïnvloeden op verschillende gedeeltes op de berg.

 

Lees hier meer over onze Camps of als u een winterseizoen in de sneeuw als ski-instructeur wilt doen, kun je jezelf hier aanmelden!

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN