Hoeveel geld besteed je tijdens een seizoen?

Snowminds januari 9, 2020

Hoeveel geld besteed je tijdens een seizoen? Dit is een vraag veel is gesteld nadat ik terug ben gekomen van mijn eerste seizoen in Japan. Tegelijkertijd is dit een van de moeilijkste vragen om te beantwoorden aangezien ik alleen mijn persoonlijke ervaring kan delen.

Over het algemeen zijn de verdiensten in een seizoen niet erg hoog en je moet bijna altijd betalen voor onderkomen, eten, vervoer en andere activiteiten. Het is net zoals op jezelf gaan wonen, wat het natuurlijk ook is.  Nadat gezegd te hebben, is het mogelijk om van het salaris rond te komen zonder je spaarrekening te plunderen als je een goed overzicht heb van je uitgaven.  Maar opnieuw… het is erg afhankelijk van jou manier van leven. Het is ook mogelijk om na je seizoen nog wat geld over te houden, maar veel kiezen er voor om hun hele salaris uit te geven gedurende de tijd daar. Dus hoeveel geld er wordt uitgegeven tijdens een seizoen? Een kort antwoord: Best veel, maar het is niet nodig om samen van de bodem te schrapen zolang je normaal probeert te leven.

Iedereen heeft een verschillende leefstijl die natuurlijk invloed hebben op je uitgave tijdens een seizoen. Dus begin met jezelf de vraag te stellen: leef je thuis een luxe leefstijl, of heb je een meer zuinige aanpak? Je kunt jezelf vervolgens afvragen in welk land je graag wilt lesgeven. Afhankelijk van het land waar je gaat werken, kan het verschillen kwa inkomen en salaris. Je kunt het vergelijken met of je naar Europa of Azië verhuist. Dingen zoals eten, huur, vrijtijds activiteiten, drankjes in de bar, etc. zijn over het algemeen duurder in Europa dan in Azië.

Ik kan mijn eigen ervaring met jullie delen. Afgelopen winter was ik in Japan en ik ben waarschijnlijk het zuinige type. In Japan is het loon echt prima, althans voor de leraren normen, en we hadden niet veel kosten op mijn bestemming. Veel mensen zeiden dat Japan een erg duur land is om te leven, maar dat is niet noodzakelijk het geval. Is Japan duur in vergelijking met de rest van Azië? Ja heel erg! Je kunt het vergelijken met leven in een grote stad, en een dorp. Bijvoorbeeld Oostenrijk komt redelijk overeen met de kosten die wij hebben in Nederland. Het salaris in Japan was vrij laag, maar mijn onderkomen was ook bij het salaris inbegrepen. Dit betekende dat ik uiteindelijk weinig uitgaves had. Nadat ik eten had gekocht, en af en toe een biertje had gedronken en kosten had betaald voor verschillende gezamenlijke activiteiten, betekende dit dat ik wat geld kon sparen. Ik verdiende ongeveer €750 elke maand als ik fulltime heb gewerkt. In sommige skigebieden in Japan moest je naast je salaris nog huur betalen en dan is het handig om wat geld gespaard te hebben. Zoals gezegd hangt het er erg van af hoe je leeft, en nu ik wat zuiniger was (sommige noemen mij gierig haha), kon ik gemakkelijk geld opsparen om daarna een maand door Azië te reizen.

Het is erg makkelijk om een antwoord te geven alleen uit mijn eigen ervaring, maar ik het geprobeerd het is meer open te houden zodat jullie een duidelijke blik krijgen. Het gene wat belangrijk is: Je zult niet rijk worden als je ski- of snowboard leraar bent.

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
× Hoe kan ik je helpen?