Hoe kies je de opleiding die bij jou past?

Snowminds juli 21, 2015

We bieden best een breed aanbod aan opleidingen en voorbereidingen aan, maar de keuze van de juiste opleiding kan best lastig zijn. In dit blog helpen we je een eindje op weg bij het kiezen van de juiste voorbereiding.  

Er zijn ontelbaar veel redenen te bedenken om een seizoen in de sneeuw te doen. Elk jaar weer horen we de meest uiteenlopende ambities van onze leraren. “Ik wil graag ervaren hoe het is om in de bergen te wonen” en “Voor mij is het leren van de Duitse taal erg belangrijk”. Toch is er één die steevast weer genoemd word: “Ik wil graag een zo goed mogelijke skiër of boarder worden en me in één seizoen zo veel mogelijk ontwikkelen”, of iets van gelijke strekking. Een heel logische ambitie. Je zult immers een hele winter lang elke dag op de sneeuw staan en dan wil je vanzelfsprekend zoveel mogelijk vooruitgang boeken.

Hoewel dat op zichzelf vanzelfsprekend is, is het proces om zoveel mogelijk uit je seizoen te halen nog niet zo recht door zee. Iedereen heeft immers een andere achtergrond. Sommige hebben al jaren ervaring en willen graag zo hard mogelijk trainen op buckelpiste, park en offpiste. Anderen hebben misschien slechts een paar weken ervaring maar willen net zo graag zich zo goed mogelijk ontwikkelen. Dat maakt het volgens ons juist zo mooi! Zo veel verschillende achtergronden met één zelfde doel.

Snowminds Leraren

“Welke voorbereiding past het beste bij mij?”

Juist daarom bied Snowminds de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende voorbereidingen. Van de opleiding van 3 weken met de meest essentiële voorbereiding, tot de opleiding met uitgebreide all-mountain training, op maat gemaakte voorbereiding en naast het Anwärter diploma, ook het Landes 1 diploma. En al die keuze, maakt het kiezen lastig. Want “welke opleiding past nou het beste bij mij?”. Dat is een vraag die we heel vaak gesteld krijgen.

En steevast beantwoorden we die vraag met dezelfde wedervraag: “Wat wil je uit je seizoen halen?“ Aan de hand van die vraag is het vaak makkelijker de juiste voorbereiding te kiezen. Een ding is zeker, alle opleidingen bieden een complete ervaring. Of je nou 2,5 week of 7 weken met ons mee gaat, wij regelen alles voor je. De keuze hangt dus puur en alleen af van wat tijdens je seizoen je doel is. Wanneer het doel is je zoveel mogelijk te ontwikkelen, kan het verstandig zijn om naar een wat langere voorbereiding te kijken.
Skiers Snowminds

Een goed begin is het halve werk
Een goede voorbereiding maakt het namelijk veel makkelijker om je vervolgens op een hoger niveau door te ontwikkelen. Wanneer je bijvoorbeeld voor het beginnen van de opleiding de basis legt op de buckelpiste, is het tijdens je seizoen veel gemakkelijker daarop voort te bouwen. Het is daarom voor een goede en ervaren skiër of boarder vaak juist waardevol om voor een langere voorbereiding te kiezen. Zo werk je met de skileraren opleiding van 7 weken namelijk aan die dingen die je nog uitdagen, zoals offpiste, park en buckelpiste. Je legt daarmee de basis voor een zo leerzaam mogelijk seizoen en sluit het seizoen bovendien af met het halen van het Landes 1 diploma.

Dat zelfde geld voor de minder ervaren skiërs en boarders. De opleiding van 5 weken bied je de gelegenheid om je meer dan een maand lang volledig op de ontwikkeling van je techniek te richten. Daarbij word alles rustig opgebouwd en geef je jezelf voldoende tijd om de stappen op je eigen tempo te doorlopen. We houden daarbij aan het begin van de opleiding rekening met je eigen voorkeur. Wanneer je minder ervaring hebt, zal je naar je eigen niveau aan de voorbereiding beginnen en visa versa. Je zult dus nooit boven of onder je niveau aan de training beginnen.

Welke opleiding je uiteindelijk ook kiest, we zorgen er altijd voor dat je een zo goed mogelijke ervaring zult hebben. We regelen voor al onze leraren even veel, of je nou 3 of 7 weken met ons mee gaat. Daardoor kun je je zodra je de keuze hebt gemaakt, volledig richten op de opleiding.

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN