Kristoffers seizoen als ski- en snowboardleraar in Oostenrijk

Kristoffer april 17, 2019

In november heeft Kristoffer meegedaan aan onze 5-weekse duaalopleiding in Kaprun, Oostenrijk. Tijdens deze opleiding zul je gedurende de 5 weken opgeleid worden tot zowel ski- als snowboardleraar in Oostenrijk. Na de opleiding ging Kristoffer aan de slag in Mayrhofen, waar een van de beste stuntparken van Europa ligt – een echt paradijs voor snowboarders! Wij spraken Kristoffer en hadden 4 vragen voor hem over zijn seizoen:

 

Wie ben je en hoe ben je bij Snowminds terecht gekomen?

Ik hoorde voor het eerst van Snowminds via een vriend van mij die zichzelf misschien ook wilde aanmelden. Ieder jaar ging ik al skiën met mijn familie en mijn vader geloofde erin dat je altijd meer kunt leren en daarom had hij een privé snowboardleraar geboekt voor mij. Ik had zelf al een hoop ervaring met snowboarden en ik kwam er al snel achter dat mijn snowboardleraar mij ook niet veel meer kon bijleren. Daarom dacht ik er aan om het zelf ook eens te proberen om een snowboardleraar in Oostenrijk te worden.

Waarom in Oostenrijk?

Ik heb voornamelijk mijn skivakanties in Oostenrijk doorgebracht en ik vond de sfeer en Oostenrijkse cultuur heel erg leuk. Ohja, ik wilde ook nog mijn Duits skills verbeteren!

 

Wat vond je van de opleiding en het examen met Snowminds?

Meteen toen ik mijzelf had aangemeld wilde ze mij supergraag helpen om mij de beste voorbereiding te geven, ookal had ik maar een kleine vraag. Daarnaast waren er tijdens de opleiding (naast de lessen op de berg) superveel uitjes, activiteiten en teambuilding zoals bijvoorbeeld onze dag in Salzburg. Alle aanwezige team leaders van Snowminds waren er om je te helpen en je voor te bereiden op het examen als je dat graag wilde. De examens waren niet makkelijk maar door de opleiding ging het toch allemaal wat gemakkelijker en wist ik wat mij te wachten stond. 100% worth it.

Wat was het beste uit je seizoen in Oostenrijk?

Het allerbeste dat ik uit mijn seizoen heb gehaald zijn zonder twijfel alle vrienden en het familiegevoel dat ik heb gekregen met mensen over de hele wereld. En dan kon ik elke dag skiën en snowboarden waar ik ook nog voor betaald kreeg!

 

//Kristoffer

 

Zou jij ook een winterseizoen als ski- en/of snowboardleraar willen doen in Oostenrijk? Kijk nog even verder op onze website, of als je vragen hebt kun je altijd een berichtje sturen of even bellen. De plekken op de verschillende bestemmingen vullen zich snel dus wacht niet te lang! je kunt nu al een plekje reserveren voor de komende winter zodat jij zeker bent van een winter in de sneeuw!

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×