Oui, ik spreek Frans

Snowminds februari 14, 2022

Spreek jij Frans? Oui, oui, je parle français.

We hebben allemaal het gerucht gehoord: Fransen spreken geen Engels. Nou, om eerlijk te zijn, voor de meerderheid is dit gerucht waar! Maar het is niet alleen in Franrijk, in bepaalde delen van Canada en Zwitserland wordt het als het belangrijkste dialect beschouwd. Daarom vinden veel resorts en skischolen dat het een pluspunt is om Frans op je cv te hebben als ski-/snowboardleraar. Verspil dus geen minuut en ga aan de slag met onze online Snowminds Frans cursus.

 

Bestemmingskeuze

In Canada of Zwitserland is Frans niet verplicht, maar stel je de extra groepen voor die je zou kunnen leren skiën/snowboarden als je Frans zou spreken. Hier zijn enkele resorts aan de Franstalige kant van het land, waar Snowminds ski-/snowboardleraar opleidingen aanbiedt:

  1. Zwitserland: Nendaz, Verbier en La Tzoumaz
  2. Canada: Stoneham en Bromont
  3. En natuurlijk… FRANKRIJK

Omdat ik zelf Frans ben, kan ik toegeven dat het geen gemakkelijke taal is om te leren. Ik bedoel, we hebben allemaal gehoord over de “vert” (groen), “vers” (naar), “ver” (worm) en “verre” (glas) – geen trucs, ze worden allemaal hetzelfde uitgesproken 😂

Hoe kun je deze taal ooit leren in een paar maanden?

Cursus Frans – Snowlingo

Nou, laat me je geruststellen. Als je het maar graag genoeg wilt, kan dat – dankzij de Snowminds Frans cursus! Deze cursus is ontwikkeld om de leraar te helpen zich voor te bereiden op hun seizoen in Franstalige landen. Met de cursus zou je in staat moeten zijn om je Franse vaardigheden te oefenen en te verbeteren, wat een voordeel zal zijn wanneer je op hun bestemming aankomt. Het doel is niet om je basisgrammaticalessen te leren, maar in plaats daarvan is de cursus bedoeld om je nuttige zinnen en de woordenschat te leren die nodig zijn voor een succesvol winterseizoen en het leven in Franstalige skigebieden.

Dit is voor jullie, zodat je de opleiding tot ski-/snowboardleraar kunt beheren en daarna kunt werken, met de bijbehorende woordenschat binnen de ski- en snowboardinstructie.

Zodra je je bestemming hebt gekozen, raden we je aan om de basis van het Frans te leren met Duolingo. Daarna ben je helemaal klaar voor de Snowminds Online Frans cursus, die bestaat uit 10 modules die altijd en overal toegankelijk zijn! Je begint de eerste week met het leren van de basiszinnen die je als ski- en/of snowboardleraar nodig hebt. Elke volgende week start je met een nieuwe module, waarin een voor jou als skileraar of snowboardleraar relevant onderwerp centraal staat. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met modules die zowel kinderen als volwassenen lesgeven, terwijl je kennis maakt met de technische Franse ski-/snowboardtermen. Elke module heeft opdrachten met video- en audiobestanden om je te helpen😊

Zoals bij elk leerproces, moet je je inzetten en tijd besteden aan het oefenen! In plaats van Frans te leren, zoals  je dat op school zou leren, hebben we een concrete cursus ontwikkelt waar je alleen het ‘noodzakelijke’ leert in relatie tot ski-/snowboardleraar. En als je de modules goed volgt ben je klaar voor je seizoen!

 

Frans tijdens je seizoen

Of je nu in Bromont, Canada of Nendaz, Zwitserland bent, Franstaligen zijn overal en velen van hen spreken geen Engels of Nederlands en nog minder Deens.

Dus probeer als skileraar parallel skiën aan hen uit te leggen in het Engels… En omdat veel leraren dit hebben geprobeerd, kunnen we je vertellen dat het een uitdaging kan zijn en de skischolen weten dat. Dit is de reden waarom ze de voorkeur geven aan degenen die een beetje Frans spreken in deze resorts, omdat het de deur opent naar meer potentiële klanten en het boeken van lessen.

Afgezien van de voordelen voor je cv, is een beetje Frans spreken handig om het resort te verkennen en de lokale bevolking te leren kennen🍻

Blog Post French Snowlingo

Meer dan alleen “baguette”, “fromage” of “je m’appelle” ! 

Frans is natuurlijk een uitdagende taal en vereist veel motivatie om te leren. Maar als je taal eenmaal onder de knie hebt, zal je zo blij zijn met de kansen die het biedt! Haal het meeste uit je tussenjaar of je ervaring als ski-/snowboardleraar en leer een nieuwe taal. Na de Snowminds Frans cursus kun je je zin voortzetten na “je m’appelle” en je geweldige zelf presenteren aan je skischolen, klanten en de lokale bevolking!

// Lea

Heb je na het lezen van onze blog ook zin om je in de Franse taal te storten en een winterseizoen te doen in Franstalige resorts? Bekijk hier al onze mogelijkheden voor opleiding hier, meer over onze opleidingen Frans in de opleiding tot leraar.

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×