Recap van de Snowminds opleiding

Snowminds maart 5, 2018

In november hadden we meer dan 300 aanstaande skileraren verzameld in Kaprun, Oostenrijk, waar toen onze 2-, 3- en 5-weekse ski- en snowboardleraaropleidingen plaatsvonden.

Tijdens de examendagen van de Oostenrijkse level 1 opleiding, de Anwärter, hebben we 5 aankomende ski- en snowboardleraren gevolgd in een typische dag op de berg. Hier zijn de 4 onderstaande spotlights uitgekomen die je een goed idee kunnen geven van hoe het erop onze opleidingen aan toegaat! De level 1 opleiding geeft een introductie aan hoe je als skileraar een beginner moet lesgeven en je ervoor zorgt dat de deelnemer een goede eerste beleving met het skiën krijgt.

Susanne, 5 weekse dual opleiding
Naast de mogelijkheid om tot enkel ski- of snowboardleraar te worden opgeleid, kun je bij ons ook de duaalopleiding volgen. Hierbij krijg je het Anwärter diploma zowel voor het skiën als voor het snowboarden. We volgde Susanna een van de dagen waar snowboarden op het programma stond. De snowboardleraaropleiding heeft een wat meer speelse benadering naar de leerling! Susanna werkt nu als ski- en snowboardleraar in Kaprun.

Robin,  5 weekse opleiding
Bij de voorbereidingen op de Anwärter volgde wij Robin tijdens de training met zijn Oostenrijkse trainer. Robin geeft nu les bij een van de skischolen in Sölden.

Marielle & Carien, 5 weekse dual opleiding
We gingen langs bij  Marielle en Karlijn die ook deelnamen aan de 5-weekse duaalopleiding met Snowminds. Er was heel veel verse sneeuw gevallen en daarom vond de snowboardles natuurlijk in de poeder plaats! Marielle & Karlijn werken nu respectievelijk in Zell am Ziller en Fiss-Ladis en zullen daar waarschijnlijk nog steeds veel poeder aan het skiën en boarden zijn!

Bram,  3 weekse opleiding
Tijdens een van de examendagen van de Anwärter was er toch wel een gespannen sfeertje, aangezien Bram op zowel de skitechniek als de Duitse taal werd getoetst. Het examen doorstond hij echter met bravoure en vandaag werkt bram als skileraar in Ischgl.

Winterseizoen 2018/2019
Het is al mogelijk om je aan te melden voor het winterseizoen 2018/19, dus als je nu al weet dat je volgende winter als leraar aan de slag wilt, raden wij je aan je alvast aan te melden! De plekken worden in een rap tempo gevuld, dus wij raden aan om je zo snel als mogelijk aan te melden om zo een plek op je droombestemming te reserveren!

Bel ons op 06-38186850 of stuur een mailtje naar [email protected] voor meer informatie!

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
× Hoe kan ik je helpen?