Revelstoke Freeride en Heli Skiing event

Meer mogelijkheden. Meer Sneeuw. Meer Avontuur.

REVELSTOKE IS THE HELI-SKIING CAPITAL OF THE WORLD
– THE NEW YORK TIMES

 

De naam zegt eigenlijk al genoeg.. Revel (een werkwoord met de betekenis : om veel plezier te maken) + Stoke, dit wordt door veel skileraren gebruikt wanneer er iets cools, gaafs gaande is.

Al tientallen jaren vertrekken helikopter- en catskiers vanuit de hele wereld naar Revelstoke, BC. Dit komt door de perfecte poedersneeuw, gevarieerd terrein en een prachtig berglandschap.

Snowminds geeft jou de mogelijkheid voor een ‘’once-in-a-lifetime’’ mogelijkheid om Revelstoke te bezoeken. Welke locatie kan jouw seizoen meer compleet maken als ski- of snowboardleraar in Canada, met een trip naar het meest verticale gebied in Noord Amerika met al je Snowminds vrienden?

Als je bent aangekomen in Revelstoke, staat er een welkomst diner op je te wachten met iedereen die deelneemt aan dit event. Er zijn twee dagen georganiseerd met Freeride training, en de eerste dag word er gefocust op het voorbereiden voor de heli trip. De dag daarna word de focus gelegd op het verbeteren van je Freeride techniek.

Revelstoke heeft veel gave afdalingen en ervaringen te bieden, de langste afdaling is ‘’The Last Spike’’ deze is 15.2 km lang. Maar 12% van het gebied is voor beginners, daarop volgend is 43% voor gevorderde en 45% voor experts.

Als jij geïnteresseerd bent, dan is het mogelijk! Snowminds heeft de unieke mogelijkheid om een hele dag heli skiën aan te bieden met Revelstoke Tangiers.

''Het was een grote adrenaline kick. Normaal skiën zal nooit meer hetzelfde zijn!''

- Martin, Snowminds

Dan Stewart, @danielstewart_photo, Daniel Stewart Photography

Het Snowminds Revelstoke Event

Het Snowminds Revelstoke event geeft jou een kans om te ervaren waar het Freeriden echt om gaat. Maak je zelf klaar om te verbeteren, en om te skiën/-snowboarden door ongerepte poedersneeuw. Je zult samen zijn met een groep die dezelfde gedachten delen, het verlaten van de piste en je eigen weg naar beneden vinden.

Bij aankomst is er een Snowminds diner georganiseerd, waarbij je alle andere Snowminds leraren die zich hebben aangemeld ontmoet.

De volgende dagen staat er veel freeride skiën op het programma met ervaren trainers en – als je geïnteresseerd bent, de heli ski dag!

We zullen verblijven in Sandman Hotels, Revelstoke, De locatie is perfect om de Noord Amerikaanse poedersneeuw te ervaren.

Selkirk Tangiers Heliskiing

Dan Stewart, @danielstewart_photo, Daniel Stewart Photography

Programma en Prijzen

Wij zorgen voor alle praktische aspecten tijdens het evenement, zodat jij volledig kan genieten van de hele trip. Breng de freerider in jezelf, en de goede vibe om van deze trip met je nieuwe en oude Snowminds vrienden te genieten.

 

Reis periode:

 • 13.03.2023 – 17.03.2023 (In totaal 5 dagen – Perfect voor de 11-weekse opleiding deelnemers).

 

Wat is inbegrepen:

 • 4 dagen in het Sandman Hotel Revelstoke
 • 2 dagen met Freeride training met Revelstoke Freeride leraren
 • 2 dagen liftpas voor Revelstoke Mountain Resort
 • 1 dag heli skiën met 5 vluchten, eten en skiverhuur (OPTIE)
 • Welkomst diner en ”Goodbye” party met alle Snowminders.
 • Half miljoen hectare aan terrein (Piste en Off-piste)
 • 400 genaamde afdalingen, met ongelimiteerde landing/pick up mogelijkheden.
 • De mogelijkheid om het echte freeriden te ervaren.
 • Een Snowminds Team Leader gedurende de hele trip.

 

Wat is  NIET inbegrepen:

 • De reis van en naar Revelstoke, Canada.
 • Eten (Het is inbegrepen tijdens de heli skiing dag, en het welkomst diner)
 • Alles wat hierboven niet genoemd is, is niet inbegrepen!
Selkirk Tangiers Heliskiing

Dan Stewart, @danielstewart_photo, Daniel Stewart Photography

Heliskiing met Selkirk Tangiers

Denk groot. Nee, groter. Nog groter dan dat, precies! Er is een half miljoen hectare aan terrein in de achtertuin, en zelfs Selkirk Tangiers heeft nog niet alles gehad. Na een aantal trips naar Canada, weten wij precies wat de droom is van elke Freeride skiër…

Wij zijn erg trots dat we het heli skiën aan kunnen bieden in samenwerking met Selkirk Tangiers, zij zullen de beste afdalingen kiezen afhankelijk van de weersituaties en lawinegevaar. Een ding is zeker, en dat is dat zij jou de afdaling van je leven laten ervaren.

Heli skiën is niet inbegrepen in ons Revelstoke programma, maar het is een optie voor onze Snowminders die geïnteresseerd zijn.

In begrepen tijdens het 1-daagse avontuur met Selkirk Tangiers:

5 afdalingen
Een buffet ontbijt, gourmet lunch op de berg en après ski snacks.
Hoge kwaliteit Off-piste ski’s of snowboard verhuur
Barryvox Pulse lawine pieper en gerelateerde veiligheid materialen
Back-country veiligheid meeting
ACMG / IFMGA gidsen service.

Je kunt het volledige programma vinden in de FAQ.

Veel gestelde vragen

Wij hebben ons uiterste best gedaan om de best mogelijke trip te organiseren naar Revelstoke.

Hieronder hebben wij een aantal veel gestelde vragen beantwoord. Mocht je hierna nog vragen hebben, kun je ons altijd even bellen.

Wat is het programma voor de heli-skiing trip?

Sinds 2007 biedt Revelstoke het grootste verticale terrein aan in Noord Amerika waar de liften beginnen op 1713 meter hoogte en 3121 hectare. In het gebied zijn 69 benoemde pistes en gebieden, waaronder legendarische open plekken!

 

Het 1-daagse pakket gaat in een hoger tempo, zodat je het maximale uit je dag kunt halen. Tijdens dit event word er gebruik gemaakt van de Bell 205 helikopters die plaats bieden voor 10 gasten en 2 gidsen. Een helikopter wordt gebruikt voor twee groepen, dit betekent dat je minder aan het wachten bent en meer tijd heb om te genieten op de ski’s.

 

 

 Een kijkje in de dag indeling met Selkirk Tangiers:

 

07.30:

Registratie in de winkel: Gasten die geïnteresseerd zijn in skiverhuur, brengen hun skischoenen naar de winkel zodat de binding correct word ingesteld. Als je de avond ervoor al heb ingecheckt, kun je direct van het ontbijt genieten.

 

7.30 – 08-15:

Een buffet voor ontbijt in de eetzaal, deze is op de begane grond van het hotel.

 

08.15:

Gasten die geïnteresseerd zijn in het huren van een lawine rugzak komen in de winkel bijeen om een rugzak te ontvangen. Een huurformulier moet worden ingevuld en het personeel zal je uitleggen hoe het precies in zijn werk gaat.

 

08.30:

De gids zal je ontmoeten in de winkel en voorziet je met een lawine pieper. Zorg ervoor dat je klaar bent om te vertrekken. De medewerkers van de winkel zullen ervoor zorgen dat jou ski’s/boards buiten op je staan te wachten, en je kunt een paar stokken kiezen zodra je vanuit de bagageruimte richting je aangegeven shuttlebus gaat.

 

10.00 – 10:15:

Vlucht voor de eerste afdaling, skiën tot het middageten.

 

15.00 – 16.00:

Terug naar het Hillcrest Hotel voor après ski en snacks.

Hoe is het Freeriden in Revelstoke?

Freeriden in Revelstoke

Doordat wij voor 4 dagen in Revelstoke verblijven, gaan we voor 2 dagen freeriden (liftpas is inbegrepen), en daar kun je doen wat je wilt.

De reden waarom we dit doen, is natuurlijk om Revelstoke te ervaren, maar ook omdat we weten hoeveel plezier onze leraren hebben wanneer ze elkaar ontmoeten en praten over hun verschillende ervaringen in het seizoen.

Revelstoke heeft veel te gekke afdalingen en ervaringen te bieden, zelfs naast het heli skiën.

De langste afdaling is ”The Last Spike”, deze is 15.2 km lang. In dit gebied is maar 12% bedoelt voor beginners, daar in tegen is 43% voor gevorderde en 45% voor experts. Als het heli skiën nog niet genoeg was, zij bieden ook cat-skiën aan!

Waar verblijven we?

We verblijven in het Sandman Hotel Revelstoke, vanuit het hotel is het een korte rit met de shuttle naar de bergketens van Monashee en Selkirk.

Het hotel biedt comfortabele bedden, indoor zwembad en hot tubs aan. Dit is natuurlijk perfect na een dag freeriden.

Adres

Sandman Hotel Revelstoke

1901 Laforme Blvd, Revelstoke, BC V0E 2S0, Canada.

Wie zijn de gidsen?

Selkirk Tangiers is een geweldig team met extreem gepassioneerde natuur mensen, de meeste zijn daar al werkzaam sinds 10+ jaren.

Zij creëren een vriendelijke omgeving, waar de gidsen zullen bijdragen aan een onvergetelijke gastervaring.

Er zullen 1 of 2 gidsen meegaan die de leiding nemen en jou meenemen door dit fantastische avontuur. De gids neemt je mee in een back-country briefing, voordat de helikopter daar is om te oriënteren op de machine. Zodra deze training voldaan is word de helikopter direct geladen, of je word naar een pick up point gebracht met een bus.

Welke materialen moet ik meenemen?

Wij adviseren om al je ski- en off-piste gear mee te nemen voor de dagen naast de heli-trip dag.

Tijdens de heli-trip dag heb je de mogelijkheid om een hoge kwaliteit Off-piste ski/snowboard te huren.

Het is noodzakelijk dat je een Snowminds leraar bent om deel te nemen aan het Revelstoke Selkirk Tangiers heli-skiing event, dit betekent dat je voldoende ervaring heb.

Er zijn geen voorwaarden wat betreft het ski level aangezien Selkirk Tangiers het programma precies aanpast op dit evenement.

Dan Stewart, @danielstewart_photo, Daniel Stewart Photography

Prijs

Course Icon Revelstoke Heli Trip

Course Icon Maart

Course Icon Vanaf €450 zonder heli 21/22: €1.345, 22/23: €1.895, 23/24: €1.995 met heli skien.

Course Icon

Course Icon Revelstoke

Course Icon Maart 2022

Meld je aan!

Heb je vragen? Bel of mail ons!

MELD JE AAN VOOR ONZE INFORMATIE DAGEN!

MELD JE HIER AAN!