Offpiste Camp in Oostenrijk

Verleg je grenzen van de piste en maak de off-piste je tweede thuis!

Zou jij de off-piste en de poedersneeuw je tweede thuis willen maken?

Ben jij een goede skiër die al veel ervaring heeft met alle technieken op de piste, maar nooit echt off-piste hebt geprobeerd? Je hebt misschien een beetje off-piste geskied, maar was dat voornamelijk achteruit leunen en met de punten van je ski’s omhoog? We zijn allemaal op dat punt begonnen, maar ik kan je garanderen dat het zeker de moeite waard is om ook te oefenen met technieken buiten de piste! Het is een totaal andere ervaring en je kunt er 100 keer meer van genieten met de juiste techniek en ervaring. Je kunt jezelf ALTIJD verbeteren en met die insteek werken we er hard aan om gave en vernieuwende technieken te ontwikkelen op ons off-piste trainingskamp.

Het off-piste kamp is speciaal voor ervaren skiërs of leraren die graag meer willen oefenen met de diverse off-piste technieken, zoals het combineren van je techniek op de piste met nieuwe technieken die je gebruikt in het off-piste skiën om een compleet nieuwe ervaring en manier van off-piste skiën te creëren. Je zult merken dat je zelf met sprongen vooruit zal gaan, doordat je samen met vrienden en andere mensen van het zelfde niveau waarbij jullie samen zorgen voor een unieke ervaring ver weg van de geprepareerde piste.

De lessen zijn gebaseerd op je eigen niveau en zullen over het algemeen plaatsvinden in het bos, de open backcountry, stijle drops etc. Natuurlijk zal alles gebaseerd zijn op de weersvoorspelling en de veiligheid in het off-pistegebied op die dag, waar je ook uitgebreid mee aan de slag gaat. Je leert over hoe wind en verschillende weercondities invloed hebben op de sneeuwcondities in verschillende gebieden op de berg.

Ons off-piste trainingskamp duurt één, twee of drie weken, afhankelijk van de tijd en de doelen die jij hebt. De opleidingen zullen plaatsvinden in november (Kaprun) en januari (Bad Gastein).

De trainingen

Onze ervaren Snowminds coaches zullen jouw skitechniek naar nieuwe hoogte tillen in één, twee of drie weken. Je gaat samen met andere skiërs of snowboarders van je eigen niveau trainen om vervolgens intensief (maar vooral leuk 😉) aan de slag te gaan met je eigen skitechniek te ontwikkelen. De technieken waarmee je in de off-piste aan de slag gaat zijn compleet anders dan wat je gewend bent op de piste. Je bent iedere dag aan het skiën en naarmate je meer dagen bezig bent, heb je ook meer de keuze waarin je zelf beter zou willen worden. Off-piste is een erg leuke en voor vele van ons, onbekend gebied waar je kunt skiën. Maar met de juiste technieken geeft dit je een compleet andere ervaring en een ander inzicht op skiën in het algemeen. Hier kun je dan weer perfect op verder bouwen in toekomstige wintersportvakanties.

Ongeacht de lengte van het kamp, wij garanderen je van de “volledige Snowminds ervaring”. Het team van Snowminds bestaat uit gepassioneerde wintersporters die ook allemaal ervaren ski- en snowboardleraren zijn. Zij zorgen voor alle praktische zaken zodat jij jezelf alleen nog maar hoeft te concentreren op het skiën en plezier maken.

Mocht je graag willen weten wat anderen denken van onze opleidingen en trainingskampen? Kijk dan op onze Facebook-pagina en kom alles te weten over Snowminds!🤙

De volledige Snowminds ervaring

Als je reist met Snowminds zorgen wij voor ALLE praktische zaken voor je vakantie, zodat jij jezelf alleen maar zorgen hoeft te maken over de kleding die je meeneemt in je koffer en alvast uit kunt kijken naar een perfecte vakantie in Oostenrijk.

 

9-10 dagen (bij alle kampen inbegrepen)

 • Vervoer met een bus van Nederland naar Oostenrijk
 • Welkomstdiner met alle andere deelnemers van het trainingskamp
 • Accommodatie in een sterrenhotel met halfpension (ontbijt en diner)
 • 5 dagen ski-training met een ervaren en getrainde skileraar
 • 7-daagse liftpas
 • Video-analyse om je skitechniek te verbeteren
 • Opleidingscertificaat als bewijs van deelname
 • Voorbereiding voor iedere lerarenopleiding
 • Avondprogramma met cursussen, teambuilding, filmavond en heel veel gezelligheid
 • Een complete ervaring waar alles is georganiseerd
 • Zekerheid van reizen met een Nederlandse reisorganisatie
 • Een gepassioneerd team dat je heel de vakantie zal ondersteunen

 

16-17 dagen (al het bovengenoemde met daarbij)

 • Totaal 2 weken training met ervaren en hoogopgeleide coaches waar de focus ligt op het ontwikkelen van jouw skitechniek
 • 13-daagse liftpas
 • Een vrije dag in een traditionele Oostenrijkse welness
 • Snowminds verassing van Snowmindsapparel.com

 

23 dagen (al het bovenstaande met daarbij)

 • Totaal 3 weken training met ervaren en hoogopgeleide coaches waar de focus ligt op het ontwikkelen van jouw ski/snowboard techniek
 • 20-daagse liftpas
 • Snowminds verassing van Snowmindsapparel.com
 • professionele foto’s en video’s van jezelf tijdens het skiën/snowboarden

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Annulerings- en reisverzekering
 • Al het andere dat niet genoemd is in de bovenstaande pakketten

"Ik denk altijd dat de mensen die je vanuit de lift ziet rondcruisen door de verse poedersneeuw over alle pillows, drops en rotsen er mega cool uit zien en ik wilde dat ook altijd al kunnen doen net zoals zij - Na mijn trip met Snowminds op het off-piste kamp ben ik er echt achter gekomen dat het 2 verschillende werelden zijn, maar vooral ook dat je met de juiste techniek zoveel sneller en beter off-piste kunt skiën"

- Martin, een echte Snowminder

Reisperiode en prijs

Ons techniektrainingskamp wordt in november gehouden in Kaprun en in Bad Gastein in de maand januari. Onze beschikbare reisperiodes zijn:

1-weekse camp (datum en prijs)

 • Vertrek op 19 november 2020 en thuiskomst op 28 november 2020. Prijs: €1.199,- 
 • Vertrek op 9 januari 2021 en thuiskomst op 18 januari 2021. Prijs: €1.199,-

 

2-weekse camp (datum en prijs)

 • Vertrek op 5 november 2020 en thuiskomst op 21 november 2020. Prijs: €2.195,-  
 • Vertrek op 25 november 2020 en thuiskomst op 11 december 2020. Prijs: €2.195,- 
 • Vertrek op 15 januari 2021 en thuiskomst op 31 januari 2021. Prijs: €2.195,- 
 • Vertrek op 12 maart 2021 en thuiskomst op 28 maart 2021. Prijs: €2.195,- 

 

3-weekse camp (datum en prijs)

 • Vertrek op 5 november 2020 en thuiskomst op 27 november 2020. Prijs: €2.945,-  
 • Vertrek op 19 november 2020 en thuiskomst op 11 december 2020. Prijs: €2.945,- 
 • Vertrek op 9 januari 2021 en thuiskomst op 31 januari 2021. Prijs: €2.945,- 

Uitgebreide informatie over het de off-piste training

Hoeveel ervaring heb ik nodig?

Ons off-piste trainingskamp is voornamelijk gericht op ervaren skiërs en leraren die zichzelf willen ontwikkelen samen met onze ervaren coaches die ervoor zorgen dat de lessen leuker en spannender zijn 😉

Het dagprogramma

Hieronder zie je een voorbeeld van een typische dag

7:00 – 8:00 uur: Ontbijt in het hotel

9:30 uur: Start training

12:00 uur: Lunch

13:00 – 15:00 uur: Middagtraining

Na 15:00 uur: Vrije invulling of avondprogramma

 

Belangrijk!: Dit is een typische dag in het Snowminds-trainingskamp, maar het specifieke dagprogramma kan variëren en bevat verassingen!😉

Vervoer

Vervoer naar Oostenrijk

Snowminds is verantwoordelijk voor het organiseren van je vervoer naar Oostenrijk voordat de training begint. In de bus kun je 2 paar ski’s/snowboards en 45 kg bagage meenemen naar Oostenrijk. Kortom, alles dat je nodig hebt kunnen wij eenvoudig meenemen.

Als het kamp afgelopen is zullen wij natuurlijk ook weer een bus terug naar Nederland organiseren.

Verblijf

3-sterren hotel met half pension

“We zorgen goed voor onszelf” en tijdens onze trainingskampen is het belangrijk dat je goed eten onderkomen hebt! We zijn er trots op dat we een heleboel kwaliteit op dit gebied kunnen garanderen gedurende het hele kamp en daarom werken ook samen met hotels die goed, gezond en voedingsrijk eten hebben. Je zal verblijven in een 3-sterrenhotel met Wifi in 2 t0t 5 persoonskamers samen met de andere deelnemers. Een individuele kamer kan natuurlijk ook altijd gereserveerd worden.

Het ontbijt bestaat uit een groot, voedzaam buffet en het diner bestaat uit een 3-gangenmenu of buffet. Kortom, niemand zal honger hebben tijdens het trainingskamp!

Prijs

Course Icon Offpiste Camp

Course Icon Vanaf €1.199,- 

Course Icon De volgende aanmeldingsronde eindigt op 1 mei!

Course Icon 1 - 3 weken training in november of januari

Reserveer je plek

Meld je aan voor onze infomeeting!

Meld je aan voor de infomeeting en krijg antwoord op al jouw vragen!

Meld je hier aan!