4 weekse duaalopleiding in Obergurgl

Word gecertificeerd ski- en snowboardleraar en werk in één van de beste skigebieden van de Alpen!

Ski- en snowboardleraar worden in Obergurgl

Als je het seizoen van je leven wilt als Oostenrijks gecertificeerd duaalleraar, dan is deze ski- en snowboardopleiding in Obergurgl iets voor jou. Het ligt dichtbij Sölden, waar de wereldkampioenschappen skiën worden georganiseerd! Gelegen aan het einde van het Ötztal, heeft Obergurgl een van de beste sneeuwgaranties van de Alpen voor het hele seizoen.

Niet alleen dat, Obergurgl heeft 112 km aan pistes, 25 moderne liften, en veel sneeuw van november tot april! Ze hebben ook een FunSlope – een piste met veel verschillende uitdagingen die mensen van alle leeftijden kunnen uitproberen.

Wij noemen dit de kans om de winter van je leven te ervaren en raden je aan om je zo snel mogelijk aan te melden om één van de beperkte plekken op deze opleiding te bemachtigen.

De opleiding

Onze 4 weekse ski- en snowboardlerarenopleiding begint in november en is ontworpen om je voor te bereiden op het effectief verpletteren van het Oostenrijkse “Dual Anwärter” Level 1 ski- en snowboardleraren examen. Ons team van trainers zal je techniek verfijnen in alle kernaspecten, waaronder carven, korte bochten en ritmewisseling op de piste. Tijdens je 4 weken durende opleiding streven we er ook naar om een Snowminds community te creëren, met de nadruk op educatieve evenementen, teambuilding activiteiten, en wat ons lokale team denkt dat nodig is om mensen samen te brengen.

 

Wanneer je opleiding is afgerond en je geslaagd bent voor het examen, kun je aan de slag als betaald skileraar in Obergurgl bij de voor jou aangewezen skischool. Sinds 2012 zijn we er trots op dat 100% van onze leraren een baan hebben gekregen na het afronden van hun opleiding bij Snowminds.

 

Aanbeveling: Bekijk onze beoordelingen op Trustpilot, Facebook en Google, en leer meer over Snowminds van onze ski- en snowboardleraren!

Wat zit er bij inbegrepen?

Als je met Snowminds reist, zorgen wij voor alle praktische zaken. Zo kun jij je koffers en goede vibes pakken en je richten op de voorbereiding van je aanstaande avontuur.

 

Met het Snowminds Obergurgl opleidingspakket kun je je verheugen op de volgende voordelen:

 • Een winterseizoen als ski- en snowboardleraar met een baan bij een lokale skischool
 • 4 weekse opleiding tot ski- en snowboardleraar niveau 1 “Dual Anwärter” incl. teambuilding en andere sociale activiteiten
 • Vervoer van Nederland naar Obergurgl incl. 2 stuks bagage
 • Verblijf in skischoolaccommodatie (zelf betalen van de huur bij de skischool tijdens het seizoen*)
 • 5 dagen per week avondeten tijdens de opleiding
 • 7 dagen training van het ervaren opleidingsteam van Obergurgl voordat de Anwärter begint
 • Liftpas voor alle opleidingsdagen, tijdens de skilerarenopleiding en voor het hele seizoen
 • Een uitnodiging voor het Kick-Off evenement in Nederland en/of Denemarken voor vertrek
 • Teambuilding tijdens de opleiding
 • Snowminds Teamleider tijdens de opleiding
 • Pro-deals bij Snowminds Store
 • Fitnessprogramma voorafgaand aan het seizoen
 • Een sterke gemeenschap met collega Snowminders
 • Toegang tot Team Events in Oostenrijk tijdens en na je seizoen
 • Uitnodiging voor het jaarlijkse reüniefeest na het seizoen met al je Snowminds vrienden
 • Vertrouwen in reizen met een gevestigde Deense reisorganisatie
 • Een totaalervaring waarbij alle praktische zaken voor je worden geregeld
 • Reisbescherming met Snowminds Geld Terug Garantie
 • 24-uurs noodtelefoon gedurende het hele seizoen
 • Een unieke gemeenschap en vrienden voor het leven

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Reisactiviteit na het skiseizoen
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering en eventuele visumkosten
 • *Kosten voor accommodatie gedurende het seizoen na de opleiding
 • Uitrusting voor het seizoen, zoals lawine-uitrusting, tourski, enz.
 • Zakgeld en alles wat hierboven niet genoemd is

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jou droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Je hebt minimaal 3-4 weken geskied
 • Beschikt over voldoende ski techniek, waarmee je veilig op verschillende pistes kunt afdalen
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Goed met kinderen, jongeren en volwassenen bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Vloeiend Engels spreekt en je basis gesprekken in het Duits kunt voeren. Of je bent bereid om je te ontwikkelen met bijvoorbeeld onze Duits cursus
 • Je minimaal 17 jaar oud bent

Wanneer je je aanmeldt via onze website, zullen we telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je aanmelding, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “First come, first serve” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij jou droombestemming.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

Een overzicht van een seizoen met Snowminds

BAANGARANTIE EN SALARIS

Werken als ski- en snowboardleraar bij een lokale skischool

Een seizoen als ski- en snowboardleraar blijft voor de meeste mensen een levenslange droom, maar nu heb je de kans om dit waar te maken. Wij van Snowminds hebben jarenlange ervaring in het werken als ski- en snowboardleraar en door onze zorgvuldig georganiseerde opleidingen en ons grote netwerk onder skischolen garanderen wij je een baan.

Voorwaarde voor een baan is dat je slaagt voor de opleiding tot skileraar, wat bij ongeveer 90% van onze deelnemers het geval is. Als je niet slaagt, maar wel je uiterste best hebt gedaan om de opleiding serieus te nemen, zullen we er alles aan doen om je toch aan een baan te helpen, zodat je een prachtige seizoenservaring kunt opdoen en zo snel mogelijk herexamen kunt doen. We zijn er trots op dat we nog nooit in een situatie zijn geweest waarin we je na het afronden van de opleiding niet aan een baan hebben kunnen helpen!

Salaris en onkosten tijdens het seizoen

We hebben top professionele partners over de hele wereld en samen met hen zorgen we ervoor dat je je liftpas, accommodatie en uniform hebt wanneer je aankomt op je bestemming. Houd er rekening mee dat er een eigen betaling is voor bijvoorbeeld accommodatie gedurende het seizoen op verschillende bestemmingen, die per bestemming verschilt, afhankelijk van de salarisstructuur van de skischool.

Je wordt rechtstreeks aangenomen bij de skischool, die je betaalt afhankelijk van je werkinzet. Sommige skischolen betalen je een vast salaris, andere betalen je per uur. Een gemiddeld salaris voor een beginnende skileraar in Oostenrijk ligt rond de €800-€1.000 per maand, als je een volledige maand werkt. Daarnaast zijn er vaak mogelijkheden voor bonussen, bijvoorbeeld dat een gast zijn les met jou als ski- of snowboardleraar wil verlengen. De baan als skileraar zal je niet rijk maken qua geld, maar je zal zeker rijk zijn met ervaring. We raden je aan om zakgeld mee te nemen, zodat je de vrijheid hebt om volop van je seizoen te genieten. Het loon hangt ook af van je motivatie, werklust en eerdere werkervaring. Een typische werkweek is tot 6 dagen per week van zondag tot vrijdag.

Tijdens het seizoen

Al onze skischoolpartners zijn zorgvuldig geselecteerd en we hebben met allemaal een nauwe band. Dit betekent ook dat je bij eventuele problemen tijdens het seizoen altijd contact met ons kunt opnemen. Wij zijn er om je de ervaring van je leven te geven en zullen er alles aan doen om je hiermee te helpen.

COMMUNITY & EVENEMENTEN

Groot seizoen kick-off evenement in Nederland en/of Denemarken

In september organiseren we ons Snowminds Kick-off evenement in Nederland en Denemarken. Het is een fantastische dag waar we veel aan teambuilding doen, praten over de opleiding tot ski- en snowboardleraar en het seizoen, en je krijgt in het algemeen de kans om antwoord te krijgen op al je vragen. We praten ook over ski- en snowboardmateriaal en je krijgt de kans om mooi ski- en snowboardmateriaal te kopen tegen geweldige prijzen. Een van de hoogtepunten is het ontmoeten van de andere Snowminders waarmee je het seizoen ingaat, omdat er altijd minstens één andere Snowminds leraar op je bestemming is, zodat je anderen hebt om de ervaring mee te delen.

Team events

Na de opleiding zullen we je bij Snowminds snel missen. Daarom organiseren we tijdens het seizoen een groot Snowminds Team Event. Hier verzamelen we het hele Snowminds team op een geheime plek in Oostenrijk om een bijzondere ervaring op te doen en iedereen weer te zien. We zijn bijvoorbeeld in januari naar Kitzbühel geweest om de World Cup skiën op de legendarische Hahnenkamm Rennen te bekijken en de iconische stad te ervaren.

Snowminds Reunion Party in Denemarken na het seizoen

Onze Snowminds Reunion Party is meestal in mei/juni, wanneer de laatste mensen naar huis zijn gekomen, en voordat velen met ons verder de wereld in reizen naar Nieuw-Zeeland, Afrika, Argentinië of Australië.

De Snowminds Reunion Party is optioneel en kost een klein bedrag, maar is een geweldige gelegenheid om oude vrienden te ontmoeten en bij te praten over de verhalen van een geweldig skiseizoen.

Veiligheid, community en ervaringen voor het leven

Vanaf je eerste ontmoeting met ons bij het intakegesprek word je gevolgd, ondersteund en begeleid door ons ervaren team, dat allemaal ski- en/of snowboardleraar bij ons is geweest. Op deze manier kun je altijd hulp en ondersteuning krijgen, of je nu advies nodig hebt over het inpakken voor vertrek, advies over de ontwikkeling van je skiën en snowboarden tijdens onze opleiding, hulp met Duitse woorden tijdens je opleiding of een troostende schouder tijdens het seizoen. Kortom, wat je ook nodig hebt, wij zijn er ALTIJD voor je!

Voor vertrek word je uitgenodigd voor onze Facebook-groep, waar je een gezicht kunt plakken op alle andere skileraren met wie je de winter zult doorbrengen. Wij zorgen voor de voorbereiding op het programma, zodat je goed voorbereid kunt verschijnen, en tegelijkertijd heb je de mogelijkheid om een cursus Duits te boeken, zodat je Duits precies goed is.

Tijdens de training zijn we er om je te helpen met alles van leerstof, de taal, de oefeningen en natuurlijk om alle vragen te beantwoorden die je hebt over skitechniek, evenals je examens. Dit betekent ook dat je niet altijd afhankelijk bent van het krijgen van antwoorden van je trainer of in de groep. Je kunt altijd een lid van het Snowminds team te pakken krijgen.

Tegelijkertijd doen wij ons uiterste best om teams samen te stellen die kunnen werken en die bestaan uit fantastische, gelukkige en gemotiveerde skiliefhebbers. Dit betekent dat je zonder twijfel een hechte band krijgt met je kamergenoten, de skiërs en snowboarders in je groep op de piste en natuurlijk je collega’s op de bestemming. Dit alles is iets wat onze voormalige skileraren vaak noemen als uniek aan de ervaring. Deze community is niet alleen belangrijk vanuit sociaal oogpunt, maar is van onschatbare waarde tijdens trainingen en examens, waar de steun van je vrienden net dat extra zetje kan zijn dat je erdoorheen sleept en je uiteindelijk een geslaagd diploma oplevert.

ACCOMMODATIE

Skiseizoen accommodatie

Wij garanderen je altijd geregelde accommodatie bij je plaatselijke skischool voor een volledig seizoen. De precieze details van je accommodatie verschillen nogal van skischool tot skischool en van land tot land. In Obergurgl woon je zowel tijdens de opleiding als tijdens het seizoen in een door de skischool geregelde accommodatie, zodat je een goede start van het seizoen samen met je collega-skileraren hebt.

ANDERE BELANGRIJKE INFORMATIE

Wanneer begint de opleiding?
De opleiding begint op 16 november 2023

Liftpas

Bij aankomst krijg je een liftpas voor vier weken om je helemaal uit te leven op de pistes. Deze skipas kun je ook gebruiken op je vrije dagen, of wanneer je wat extra tijd op de piste wilt doorbrengen.

Als je slaagt voor het examen en een baan krijgt bij de skischool, ontvang je een seizoenspas. Deze pas moet echter worden ingeleverd wanneer je de skischool verlaat.

Opleiding

Onze 4-weekse lerarenopleiding bestaat uit een intensieve voorbereidingsopleiding van 7 dagen waarin je de essentiële oefeningen leert om de 14-daagse Oostenrijkse level 1 opleiding te volgen en vervolgens te slagen. Deze vier weken opleiding worden afgesloten met je Level 1 ski- en snowboardleraren examen.

Elk jaar zien we de techniek van onze leraren snel ontwikkelen door voortdurende persoonlijke feedback. Ons belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat je voor het begin van het seizoen in topvorm bent. Tegelijkertijd neem je ook deel aan vele teamactiviteiten die bedoeld zijn om van te genieten en hopelijk de sterke Snowminds community te creëren waar we bekend om staan.

Ski- en snowboardleraar Diploma

Om een hoogwaardige opleiding te kunnen bieden, werken wij samen met het Tiroler Skilehrer Verband, een van ‘s werelds meest erkende skileraarsscholen. Dit staat niet alleen goed op je CV, maar is ook erg handig als je besluit met Snowminds terug te keren naar onze andere bestemmingen over de hele wereld.

Tijdens de laatste dagen van je opleiding nemen je trainers je mee door een uitdagende lerarenopleiding, die level 1 is binnen hun onderwijssysteem. Hier word je getraind om les te geven aan zowel beginners als meer ervaren skiërs en snowboarders en word je een competente ski- en snowboardleraar die klaar is om les te geven in Oostenrijk.

WAT ALS IK NIET SLAAG VOOR HET EXAMEN

Als je onverhoopt zakt voor je examen of bepaalde onderdelen ervan, hoef je je geen zorgen te maken. We hebben een oplossing voor je met een tweede kans als je je Anwärter-examens hebt afgerond in Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun of Obertauern) in november of december. Je krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan een 3-daags Wiederholungscamp van 18 tot 20 december 2023. De derde dag is de “Prüfungs”-dag (examentdag).

Het kamp kost 275 euro en omvat alleen de training. Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van transport, skipassen, hotelaccommodatie en andere kosten. Deze unieke kans stelt je echter in staat om kort na een eerdere mislukking opnieuw examen te doen, zodat je zo snel mogelijk aan het werk kunt gaan.

Prijs

Course Icon 4 weekse ski- en snowboardleraren opleiding Obergurgl

Course Icon Vanaf € 5.195

Course Icon

Course Icon Obergurgl, Oostenrijk

Course Icon November

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Heb je vragen? Bel ons op 010-8081383

Visums voor Canada zijn beperkt! 🇨🇦

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN