Seizoen en skilerarenopleiding in Sölden

Word opgeleid in 4 weken tot skileraar en werk in Sölden

Een droomseizoen met onze skilerarenopleiding in Sölden

Een charmant Alpendorp met wereldklasse après-ski, 144 km aan pistes, en een overvloed aan off-piste, twee gletsjers, Rettenbach en Tiefenbach, die absoluut sneeuwgarantie verzekeren met skiën tot 3.250 meter hoog. En als dat nog niet genoeg was, Sölden is de gastheer van de Ski Wereldkampioenschappen en was zelfs het decor voor een James Bond film. Kun je raden welke?

Het is niet voor niets dat skiërs van over de hele wereld naar Sölden trekken. Je hebt een unieke kans om dit je eigen speeltuin en werkplek te maken als skileraar voor een heel winterseizoen met Snowminds.

We bieden een winterervaring voor het leven en raden je aan zo snel mogelijk te solliciteren voor een van de beperkte plaatsen op deze skileraar opleiding in Sölden.

De ski opleiding in Sölden

Onze 4-weekse skileraar opleiding in Sölden begint in november en is ontworpen om je de absolute beste training te geven, zodat je de opleiding kunt afronden met een geslaagde Oostenrijkse Anwärter level-1 skileraaropleiding en klaar bent voor een seizoen als skileraar op een lokale skischool in Sölden. We werken samen met top professionele trainers die Sölden van binnen en van buiten kennen en die zonder twijfel jouw niveau naar nieuwe hoogten kunnen tillen. Tijdens jouw 4-weekse trainingscursus zal onze Snowminds Teamleider ook verschillende sociale activiteiten organiseren om een unieke gemeenschap op de opleiding op te bouwen.

 

Na de voorbereidende training op de skileraar opleiding begint de 10 dagen lange Oostenrijkse Anwärter, waar je wordt onderwezen door Oostenrijkse Staatlicher leraren – het hoogste niveau in het Oostenrijkse skileraarsysteem. Na hopelijk een succesvol examen, kun je het uniform aantrekken en beginnen met werken als skileraar in Sölden.

 

Aanbeveling: Bekijk onze beoordelingen op Trustpilot, Facebook en Google, en leer meer over Snowminds van onze ski- en snowboardleraren!

Wat zit er bij inbegrepen?

Als je met Snowminds reist, zorgen wij voor alle praktische zaken. Zo kun jij je koffers en goede vibes pakken en je richten op de voorbereiding van je aanstaande avontuur.

 

Met het Snowminds Sölden opleidingspakket kun je je verheugen op de volgende voordelen:

 • Een winterseizoen als skileraar met een baan bij een lokale skischool
 • 4 weekse opleiding tot skileraar level 1 “Anwärter” incl. teambuilding en andere sociale activiteiten
 • Vervoer van Nederland naar Sölden incl. 2 stuks bagage
 • 4 weekse verblijf in skischoolaccommodatie (zelf betalen van de huur bij de skischool tijdens het seizoen*)
 • 5 dagen per week avondeten tijdens de opleiding
 • 8 dagen training van het ervaren opleidingsteam van Sölden voordat de Anwärter begint
 • Liftpas voor alle opleidingsdagen, tijdens de skilerarenopleiding en voor het hele seizoen
 • Een uitnodiging voor het Kick-Off evenement in Nederland en/of Denemarken voor vertrek
 • Teambuilding tijdens de opleiding
 • Snowminds Teamleider tijdens de opleiding
 • Pro-deals bij Snowminds Store
 • Fitnessprogramma voorafgaand aan het seizoen
 • Een sterke gemeenschap met collega Snowminders
 • Toegang tot Team Events in Oostenrijk tijdens en na je seizoen
 • Uitnodiging voor het jaarlijkse reüniefeest na het seizoen met al je Snowminds vrienden
 • Vertrouwen in reizen met een gevestigde Deense reisorganisatie
 • Een totaalervaring waarbij alle praktische zaken voor je worden geregeld
 • Reisbescherming met Snowminds Geld Terug Garantie
 • 24-uurs noodtelefoon gedurende het hele seizoen
 • Een unieke gemeenschap en vrienden voor het leven

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Reisactiviteit na het skiseizoen
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering en eventuele visumkosten
 • Kosten voor accommodatie gedurende het seizoen na de opleiding
 • Uitrusting voor het seizoen, zoals lawine-uitrusting, tourski, enz.
 • Zakgeld en alles wat hierboven niet genoemd is

Wie kan zich aanmelden aan onze skileraar opleiding in Sölden?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners in Sölden bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jou droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Je hebt minimaal 3-4 weken geskied
 • Beschikt over voldoende ski techniek, waarmee je veilig op verschillende pistes kunt afdalen
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Goed met kinderen, jongeren en volwassenen bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Vloeiend Engels spreekt en je basis gesprekken in het Duits kunt voeren. Of je bent bereid om je te ontwikkelen met bijvoorbeeld onze Duits cursus
 • Je minimaal 18 jaar oud bent

Wanneer je je aanmeldt via onze website, zullen we telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je aanmelding, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “First come, first serve” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij jou droombestemming.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

Een overzicht van een seizoen met Snowminds

BAANGARANTIE EN SALARIS

Werken als skileraar bij een lokale skischool

Een seizoen als skileraar blijft voor de meeste mensen een levenslange droom, maar nu heb je de kans om dit waar te maken. Wij van Snowminds hebben jarenlange ervaring in het werken als skileraar en door onze zorgvuldig georganiseerde opleidingen en ons grote netwerk onder skischolen garanderen wij je een baan.

Voorwaarde voor een baan is dat je slaagt voor de opleiding tot skileraar, wat bij ongeveer 90% van onze deelnemers het geval is. Als je niet slaagt, maar wel je uiterste best hebt gedaan om de opleiding serieus te nemen, zullen we er alles aan doen om je toch aan een baan te helpen, zodat je een prachtige seizoenservaring kunt opdoen en zo snel mogelijk herexamen kunt doen. We zijn er trots op dat we nog nooit in een situatie zijn geweest waarin we je na het afronden van de opleiding niet aan een baan hebben kunnen helpen!

Salaris en onkosten tijdens het seizoen

We hebben top professionele partners over de hele wereld en samen met hen zorgen we ervoor dat je je liftpas, accommodatie en uniform hebt wanneer je aankomt op je bestemming. Houd er rekening mee dat er een eigen betaling is voor bijvoorbeeld accommodatie gedurende het seizoen op verschillende bestemmingen, die per bestemming verschilt, afhankelijk van de salarisstructuur van de skischool.

Je wordt rechtstreeks aangenomen bij de skischool, die je betaalt afhankelijk van je werkinzet. Sommige skischolen betalen je een vast salaris, andere betalen je per uur. Een gemiddeld salaris voor een beginnende skileraar in Oostenrijk ligt rond de €800-€1.000 per maand, als je een volledige maand werkt. Daarnaast zijn er vaak mogelijkheden voor bonussen, bijvoorbeeld dat een gast zijn les met jou als skileraar wil verlengen. De baan als skileraar zal je niet rijk maken qua geld, maar je zal zeker rijk zijn met ervaring. We raden je aan om zakgeld mee te nemen, zodat je de vrijheid hebt om volop van je seizoen te genieten. Het loon hangt ook af van je motivatie, werklust en eerdere werkervaring. Een typische werkweek is tot 6 dagen per week van zondag tot vrijdag.

Tijdens het seizoen

Al onze skischoolpartners zijn zorgvuldig geselecteerd en we hebben met allemaal een nauwe band. Dit betekent ook dat je bij eventuele problemen tijdens het seizoen altijd contact met ons kunt opnemen. Wij zijn er om je de ervaring van je leven te geven en zullen er alles aan doen om je hiermee te helpen.

COMMUNITY & EVENEMENTEN

Groot seizoen kick-off evenement in Nederland en/of Denemarken

In september organiseren we ons Snowminds Kick-off evenement in Nederland en Denemarken. Het is een fantastische dag waar we veel aan teambuilding doen, praten over de skileraar opleiding in Sölden en het seizoen, en je krijgt in het algemeen de kans om antwoord te krijgen op al je vragen. We praten ook over skimateriaal en je krijgt de kans om mooi skimateriaal te kopen tegen geweldige prijzen. Een van de hoogtepunten is het ontmoeten van de andere Snowminders waarmee je het seizoen ingaat, omdat er altijd minstens één andere Snowminds leraar op je bestemming is, zodat je anderen hebt om de ervaring mee te delen.

Team events

Na de opleiding zullen we je bij Snowminds snel missen. Daarom organiseren we tijdens het seizoen een groot Snowminds Team Event. Hier verzamelen we het hele Snowminds team op een geheime plek in Oostenrijk om een bijzondere ervaring op te doen en iedereen weer te zien. We zijn bijvoorbeeld in januari naar Kitzbühel geweest om de World Cup skiën op de legendarische Hahnenkamm Rennen te bekijken en de iconische stad te ervaren.

Snowminds Reunion Party in Denemarken na het seizoen

Onze Snowminds Reunion Party is meestal in mei/juni, wanneer de laatste mensen naar huis zijn gekomen, en voordat velen met ons verder de wereld in reizen naar Nieuw-Zeeland, Afrika, Argentinië of Australië.

De Snowminds Reunion Party is optioneel en kost een klein bedrag, maar is een geweldige gelegenheid om oude vrienden te ontmoeten en bij te praten over de verhalen van een geweldig skiseizoen.

Veiligheid, community en ervaringen voor het leven

Vanaf je eerste ontmoeting met ons bij het intakegesprek word je gevolgd, ondersteund en begeleid door ons ervaren team, dat allemaal skileraar bij ons is geweest. Op deze manier kun je altijd hulp en ondersteuning krijgen, of je nu advies nodig hebt over het inpakken voor vertrek, advies over de ontwikkeling van je skiën tijdens onze opleiding, hulp met Duitse woorden tijdens je opleiding of een troostende schouder tijdens het seizoen. Kortom, wat je ook nodig hebt, wij zijn er ALTIJD voor je!

Voor vertrek word je uitgenodigd voor onze Facebook-groep, waar je een gezicht kunt plakken op alle andere skileraren met wie je de winter zult doorbrengen. Wij zorgen voor de voorbereiding op het programma, zodat je goed voorbereid kunt verschijnen, en tegelijkertijd heb je de mogelijkheid om een cursus Duits te boeken, zodat je Duits precies goed is.

Tijdens de training zijn we er om je te helpen met alles van leerstof, de taal, de oefeningen en natuurlijk om alle vragen te beantwoorden die je hebt over skitechniek, evenals je examens. Dit betekent ook dat je niet altijd afhankelijk bent van het krijgen van antwoorden van je trainer of in de groep. Je kunt altijd een lid van het Snowminds team te pakken krijgen.

Tegelijkertijd doen wij ons uiterste best om teams samen te stellen die kunnen werken en die bestaan uit fantastische, gelukkige en gemotiveerde skiliefhebbers. Dit betekent dat je zonder twijfel een hechte band krijgt met je kamergenoten, de skiërs in je groep op de piste en natuurlijk je collega’s op de bestemming. Dit alles is iets wat onze voormalige skileraren vaak noemen als uniek aan de ervaring. Deze community is niet alleen belangrijk vanuit sociaal oogpunt, maar is van onschatbare waarde tijdens trainingen en examens, waar de steun van je vrienden net dat extra zetje kan zijn dat je erdoorheen sleept en je uiteindelijk een geslaagd diploma oplevert.

ACCOMMODATIE

Skiseizoen accommodatie

Wij garanderen je altijd geregelde accommodatie bij je plaatselijke skischool voor een volledig seizoen. De precieze details van je accommodatie verschillen nogal van skischool tot skischool en van land tot land. Tijdens deze opleiding woon je zowel tijdens de opleiding als tijdens het seizoen in een door de skischool geregelde accommodatie, zodat je een goede start van het seizoen samen met je collega-skileraren hebt.

Trainingsplan

Het volgende programma is indicatief, maar geeft je een idee van hoe een cursus eruit kan zien. Houd er rekening mee dat ons cursusprogramma op korte termijn kan veranderen vanwege wind, weer en andere planningsoverwegingen (De data zijn bij benadering en kunnen veranderen):

 • 14 november: Vertrek uit Nederland
 • 15 november: Aankomst in Sölden
 • 16 november tot 11 december: Training, introductie skischool en Anwärter-opleiding
 • 12 december: Start van het werk

ANDERE BELANGRIJKE INFORMATIE

Wanneer begint de opleiding?
De opleiding begint op 16 november

Liftpas

Bij aankomst krijg je een liftpas voor vier weken om je helemaal uit te leven op de pistes. Deze skipas kun je ook gebruiken op je vrije dagen, of wanneer je wat extra tijd op de piste wilt doorbrengen.

Als je slaagt voor het examen en een baan krijgt bij de skischool, ontvang je een seizoenspas. Deze pas moet echter worden ingeleverd wanneer je de skischool verlaat.

Opleiding

Onze 4-weekse lerarenopleiding bestaat uit een intensieve voorbereidingsopleiding van 8 dagen waarin je de essentiële oefeningen leert om de 10-daagse Oostenrijkse level 1 opleiding te volgen en vervolgens te slagen. Deze vier weken opleiding worden afgesloten met je Level 1 skilerarenexamen.

Elk jaar zien we de techniek van onze leraren snel ontwikkelen door voortdurende persoonlijke feedback. Ons belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat je voor het begin van het seizoen in topvorm bent. Tegelijkertijd neem je ook deel aan vele teamactiviteiten die bedoeld zijn om van te genieten en hopelijk de sterke Snowminds community te creëren waar we bekend om staan.

Skileraar Diploma

Om een hoogwaardige opleiding te kunnen bieden, werken wij samen met het Tiroler Skilehrer Verband, een van ‘s werelds meest erkende skileraarsscholen. Dit staat niet alleen goed op je CV, maar is ook erg handig als je besluit met Snowminds terug te keren naar onze andere bestemmingen over de hele wereld.

Tijdens de laatste dagen van je opleiding nemen je trainers je mee door een uitdagende lerarenopleiding, die level 1 is binnen hun onderwijssysteem. Hier word je getraind om les te geven aan zowel beginners als meer ervaren skiërs en word je een competente skileraar die klaar is om les te geven in Oostenrijk.

Prijs

Course Icon 4 weekse skilerarenopleiding Sölden

Course Icon Vanaf € 5.195

Course Icon

Course Icon Sölden, Oostenrijk

Course Icon Vertrek medio november

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Heb je vragen? Bel ons op 010-8081383

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×