Snowminds Privacybeleid

Hoe gaan we om met jouw persoonsgegevens?

Laatste revisie: 23 mei, 2018

I. Introductie

We streven er bij Snowminds NL naar om zorgvuldig en op de juiste manier om te gaan met het verzamelen, beveiligen en gebruiken van jouw persoonlijke gegevens. We vinden jouw privacy erg belangrijk, dus neem voldoende de tijd om ons privacybeleid door te nemen waarin we het volgende duidelijk uitleggen:

  • Wat voor persoonsgegevens verzamelen we en waarom
  • Wanneer en hoe we jouw persoonsgegevens met onze partners delen
  • De opties die je hebt met betrekking tot het verkrijgen van toegang tot, het updaten van of verwijderen van jouw persoonsgegevens

We hebben geprobeerd ons privacybeleid zo duidelijk mogelijk te maken, maar neem indien je vragen hebt contact met ons op via [email protected]

II. De verwerking en het gebruik van persoonsgegevens

Het gebruik van persoonsgegevens
Wanneer je iets van Snowminds koopt (bijv. een opleiding of reis), dan heb je waarschijnlijk een aantal persoonsgegevens voor ons ingevuld waaronder o.a.:

  • Naam
  • Adres
  • E-mailadres
  • Skype-ID
  • Telefoonnummer
  • Betalingsinformatie
  • Paspoortnummer en verloopdatum
  • Pasfoto
  • Kledingmaat
  • Schoenmaat
  • Gezondheidsinformatie zoals allergieën
  • Ski- en/of snowboardniveau
  • CV en opleidingsachtergrond
  • Contactpersonen

 

Cookie beleid
Snowminds NL gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je een efficiënte en goede website ervaring hebt. Een cookie is een klein tekstbestand waarvan we twee versies gebruiken:

1) Sessie cookies: Kort gezegd is dit een logboek van de elektronische interactie die je met de Snowminds NL website hebt. Aan de hand van dit logboek weet de website op welk punt van de interactie je je bevindt. Sessie cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren en worden niet gebruikt om je te identificeren.

2) Permanente cookies: Dit type cookie wordt door veel websites gebruikt. Ze slaan een reeks nummers op je harde schijf op, welke je kunt bekijken in de cookie map van je browser. Ze blijven voor een langere tijd op je computer staan en maken het voor ons mogelijk om je te identificeren bij meerdere website bezoeken. Permanente cookies zijn niet noodzakelijk voor het functioneren van onze website, maar zullen je ervaring met onze website aanzienlijk verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op in dit soort cookies, maar slechts een uniek nummer waarmee we jouw computer kunnen herkennen.

Gebruik van persoonsgegevens
We nemen het gebruik van je persoonsgegevens erg serieus en gebruiken ze bij het nakomen van onze contractuele verplichtingen en om een goede service te kunnen verlenen. We gebruiken je persoonsgegevens hoofdzakelijk bij het uitvoeren/leveren van het door jou gekochte product en om ervoor te zorgen dat we aan onze verplichtingen kunnen voldoen. Daarnaast kunnen we je persoonsgegevens gebruiken bij het uitvoeren van nieuwe aankopen, visumaanvragen, het afsluiten van reisverzekeringen, klantenlijsten, facturatie, marketing, tevredenheid evaluaties, nieuwsbrieven, online blogs, online chat systemen en interne statistieken. Al onze statistieken en analyses worden in een geanonimiseerd en samengevoegd formaat gecreëerd en bevatten daardoor geen te identificeren persoonsgegevens.

We slaan je persoonsgegevens maximaal 5 jaar op, zodat we makkelijker eventuele vervolg reizen of opleidingen kunnen verzorgen en om aan het jaarrekeningrecht te kunnen voldoen. Na deze periode worden, tenzij je ons expliciet toestemming hebt gegeven tot het behouden van je persoonsgegevens voor een nuttig doeleinde, alle persoonsgegevens vernietigd.

Let op: Snowminds NL maakt geen beslissingen gebaseerd op geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens. We vragen je daarom om ons op de hoogte te houden wanneer er wijzigingen in je persoonsgegevens zijn, zodat we er zeker van zijn dat de informatie waar wij over beschikken juist is. Wanneer je een persoonlijk profiel hebt aangemaakt met Snowminds NL, vragen we je om de gegevens in het profiel aan te passen.

III. Toestemming

Wettelijke basis voor verwerking
Snowminds NL verwerkt je persoonlijke gegevens op de volgende wettelijke basis: (1) Expliciete toestemming van een individu, (2) Voor het uitvoeren van een contract, product of service (3) Het voldoen aan alle wettelijke verplichtingen, (4) Rechtmatig belang van de verantwoordelijke voor de verwerking, (5) De bescherming van de belangen van een individu.

Toestemming voor marketingdoeleinden
Wanneer je “Ja, ik geef toestemming om met mij contact op te nemen via e-mail, nieuwbrief of andere communicatiewegen.”, hebt aangevinkt, moet je ervan uit gaan dat we je e-mail en bestelhistorie zullen bewaren totdat deze niet langer relevant is. In de praktijk betekent dit, dat we de gegevens bewaren totdat je aangeeft geen e-mails meer van ons te willen ontvangen.
Je kunt je toestemming ALTIJD intrekken. Je kunt dat doen door op de “Afmeld” knop onderaan onze nieuwsbrieven te drukken, of door ons te mailen op [email protected] Geef daarbij aan dat je niet langer de nieuwsbrief of andere aanbiedingen wilt ontvangen. We zullen je vervolgens direct uit onze e-mail lijst verwijderen.

Toestemming voor de Snowminds Ski Club / Snowminds Ski Community
Een vernieuwbaar lidmaatschap voor de Snowminds Ski Club is een onderdeel van de opleidingspakketten van Snowminds NL. Het is een community bestaande uit huidige en voormalige ski- en snowboardleraren.

Om deze reden bewaard Snowminds NL je naam, email, telefoonnummer, skischool bestemming en het jaar van deelname.

IV. Gegevensbescherming

We behandelen je persoonsgegevens altijd op een veilige en vertrouwelijke manier, in overeenstemming met de daarvoor geldende wetgeving inzake gegevensbescherming. Je informatie wordt alleen gebruikt voor relevante doeleinden en zal worden verwijderd nadat de doeleinden zijn voltooid, of niet langer relevant zijn.

Toestemming voor interne afhandeling van gegevens
Snowminds NL maakt om een goede service te leveren gebruik van systemen van derde partijen. Zo gebruiken we systemen van derde partijen om betalingen van aankopen af te handelen. Zoals wettelijk is voorgeschreven, hebben we met deze bedrijven overeenkomsten gesloten om de juiste afhandeling van jouw persoonsgegevens te garanderen.

Toestemming voor gegevensoverdracht naar externe partners
Wanneer je bij Snowminds NL iets koopt, ga je ermee akkoord dat we op een veilige en vertrouwelijke wijze de onderstaande informatie met onze partners mogen delen. Dit doen we om de reis die je bij ons hebt geboekt, goed uit te kunnen voeren:

  • Naam
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Geboortedatum
  • Vlucht informatie
  • Datum van aankomst en vertrek
  • Speciale verzoeken voor maaltijden
  • Paspoortnummer – Datum van uitgifte en geldigheidsdatum
  • Relevante werkervaring

 

In de praktijk betekent dit dat we je persoonsgegevens zullen overdragen voor het boeken van vluchten, bussen en hotels, het coördineren met reispartners en andere diensten. De bovenstaande lijst is ter indicatie en sluit niet uit dat ook andere nodige informatie gedeeld wordt om een contractuele overeenkomst goed uit te kunnen voeren.

Gegevensoverdracht buiten de Europese Unie (EU)
Gezien de aard van onze organisatie, kan Snowminds NL genoodzaakt zijn om samen te werken met partners buiten de EU om onze services te kunnen leveren. Zonder de mogelijkheid om met deze partners samen te werken, zouden we niet in staat zijn om aan al onze contractuele verplichtingen te voldoen. In veel gevallen is de wetgeving inzake gegevensbescherming in landen buiten de EU minder sterk in vergelijking met de huidige regelgeving in de EU. Waar mogelijk draagt Snowminds NL persoonsgegevens over in lijn met de richtlijnen van de Europese commissie. Indien het niet mogelijk is om de bovenstaande richtlijnen te volgen, dan zal de gegevensoverdracht plaatsvinden in lijn met de geldende wetgeving inzake gegevensbescherming Artikel 49, 1(b) in overeenkomst met het contract tussen jou en Snowminds NL(bijv. In overeenkomst met de aangeschafte reis). Het is daarom belangrijk dat je je ervan bewust bent dat in sommige gevallen de persoonsgegevens die worden overgedragen aan onze partners buiten de Europese Unie, niet met dezelfde wetgeving beschermd zijn als in de EU het geval is.

V. Informatie, Bezwaar, Aanpassing, Gegevens Verplaatsing en Verwijdering

Je kunt ALTIJD contact met ons opnemen wanneer je wilt weten welke persoonsgegevens we van je bewaren. Dat kan eenvoudig gedaan worden door contact met ons op te nemen via:

Snowminds NL
KVK: 63350637
Adelaarsvaren 29
2661PC, Bergschenhoek
Telefoon: +31 10 808 1383
Email: [email protected]

Je kunt, wanneer er fouten in je persoonsgegevens zijn, ons altijd verzoeken om deze informatie aan te passen. Je hebt daarnaast altijd het recht om al je persoonlijke informatie in een normaal formaat te ontvangen (dat wil zeggen gegevens verplaatsing). Wanneer je je gegevens wilt aanpassen of ontvangen, dan kun je ons altijd mailen op [email protected]

Wanneer je niet meer wilt dat we van je persoonsgegevens gebruik maken, of wanneer je ons gebruikt wilt beperken, dan kun je ons tevens op het bovenstaande e-mailadres mailen.

Je persoonsgegevens(met uitzondering van je e-mailadres, wanneer je toestemming hebt gegeven om onze nieuwsbrief of andere aanbiedingen te ontvangen) zullen na 5 jaar verwijderd worden, tenzij je ons toestemming hebt gegeven om je gegevens langer te bewaren.
Je kunt je toestemming altijd intrekken. Je kunt dat doen door op de “Afmeld” knop onderaan onze nieuwsbrieven te drukken, of door ons te mailen op [email protected]

Klachten
Wanneer je een klacht hebt over de manier waarop we met jouw persoonsgegevens zijn omgegaan, dan kun je contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Meer informatie daarover vind je op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Volgend avontuur?

Werk als skileraar in Canada. Aanmeldingsdeadline: 9 september!

Lees meer