Snowminds CSR

Skiën en sociale verantwoordelijkheid gaan hand in hand

Snowminds CSR

 

Het begrip CSR staat voor corporate social responsibility oftewel sociale verantwoordelijkheid. Hiermee bedoelen we de verantwoordelijkheid die wij op ons nemen om terug te geven aan onze lokale maatschappij, degenen te helpen die hulp kunnen gebruiken en om wat terug te doen voor natuur en milieu. Als Snowminds team hebben we de unieke mogelijkheid om te skieën en snowboard over de hele wereld en daarom geloven we dat we een duidelijke sociale verantwoordelijkheid hebben om naar te streven.

 

Hoewel we een klein bedrijf zijn, voeren we een breed scala aan CSR-initiatieven uit. Dit wordt gemotiveerd door een sterke interesse in het beschermen van het milieu, het aanpakken van klimaatverandering, kansarme mensen te helpen leren skiën en om te doen wat we kunnen om onze lokale gemeenschappen te ondersteunen. Als je geïnteresseerd bent om met ons samen te werken of als je jouw gedachten wilt delen, neem gerust contact met ons op! We staan altijd open voor nieuwe mogelijkheden die een positief verschil kunnen maken. 🙂

 

– Team Snowminds

 

Protect Our Winters (POW)

 

Protect Our Winters (POW) is een 501(c)(3) non-profitorganisatie. Opgericht in 2007 door professioneel snowboarder Jeremy Jones, verandert POW gepassioneerde wintersporters in klimaat verdedigers. POW leidt een gemeenschap bestaande uit atleten en vooruitstrevende bedrijfsleiders om politieke oplossingen voor klimaatverandering te beïnvloeden. Als onderdeel van de wintersport community levert Snowminds jaarlijks een bijdrage om POWs belangenbehartiging en bewustmaking te ondersteunen.

 

Het afgelopen decennium was de warmste ooit. Het noordelijk halfrond heeft sinds 1970 al 2,6 miljoen m² aan sneeuwdek verloren. Dat is een oppervlakte waar Nederland bijna 63 keer in zou passen. De winters worden warmer en korter. Met deze realiteit in gedachten spoort POW topatleten, vakantiegangers, skigebieden en bedrijven aan om mee te vechten tegen klimaatverandering. Sinds 2007 is Protect Our Winters uitgegroeid van een idee tot een wereldwijd netwerk van meer dan 130.000 supporters; een sociale beweging op het klimaat, ontworpen om een gemeenschap met dezelfde passie aan te sporen actie te ondernemen.

 

Jeugd Rode Kruis Winterkamp

 

In Denemarken heeft het Jeugd Rode Kruis een jaarlijks winterkamp opgezet om kansarme jongeren de mogelijkheid te bieden om te ervaren wat wintersport is en te leren skiën of snowboarden. Elk jaar worden er ongeveer 20 kinderen tussen de 8 en 13 jaar oud uitgekozen om op wintersport te gaan naar Noorwegen. Omdat skimateriaal en lessen vrij duur kunnen zijn, haalt het Rode Kruis deze economische barrière weg, om zo alle kamp deelnemers een ongelofelijke eerste ski-ervaring te kunnen bieden.

 

Bij Snowminds willen we waar we maar kunnen het Jeugd Rode Kruis ondersteunen bij deze inspanningen. We zamelen daarnaast gebruikte sportuitrusting in van onder andere onze instructeurs. Ook helpen we de vrijwilligers van het kamp aan goedkoper materiaal en een aantal Snowminds-medewerkers bieden in hun vrije tijd aan om kampen zoals deze te helpen organiseren.

 

 

 

 

Heb jij ideeën of suggesties voor hoe Snowminds een positieve impact kan hebben of waar we kunnen verbeteren? Stuur ons dan een e-mail: [email protected]

 

Je leest en hoort over ons op

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×