Veel gestelde vragen

Over ons

Team Snowminds, wie zijn wij eigenlijk?

Wij zijn een jong team dat bestaat uit ervaren ski- en snowboardleraren. We zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën, werken in een super gezellig team en doen (bijna) alles met een lach op ons gezicht. We houden van ons werk, we geven om onze leraren en voor ons is er niets leuker dan het verwelkomen van nieuwe leraren bij de Snowminds Family! Het Snowminds team werkt voor één doel: om dezelfde onvergetelijke ervaring door te geven die wij allemaal zelf hebben mogen ervaren. Wij weten dat je alleen van je ervaring kan genieten op het moment dat je je op je gemak voelt en geen zorgen hoeft te maken over het plannen van je reis. Daarom vinden we het enorm belangrijk dat je tijdens de opleiding en het seizoen goed begeleid wordt. Bij ons staan veiligheid, community en ervaringen voor het leven centraal. Wil je meer lezen over ons team? Dat kan hier!

Waarom met Snowminds?

Vanaf dag één hadden wij één doel voor alles wat wij doen; het delen van onze passie en het creëren van een unieke ervaring voor gelijkgestemde ski fanaten. Tegelijkertijd proberen wij onze instructeurs op de best mogelijke manier voor te bereiden op de ski- en snowboard trainingslessen en om op eigen benen, aan de slag te kunnen gaan in een internationaal ski resort. Ter voorbereiding op deze ervaring, durven wij te zeggen dat wij ons een niet beter, meer ervaren en gedreven team kunnen bedenken dan ons Snowminds team. Dit zijn grote woorden, maar wij zullen er alles aan te doen om dit waar te maken!

Wat doen we bij Snowminds om je goed op weg te helpen, en je goed te begeleiden?

Wij doen er alles aan om jou in aanloop van, tijdens en na het winterseizoen goed te begeleiden, zodat jij de tijd van je leven kan hebben. Iedereen is anders, en zo ook de unieke ervaring waarnaar jij opzoek bent, en waar je de rest van je leven met plezier naar terug te kijken. Dat is waar het bij Snowminds allemaal om draait. Passie voor sneeuw en passie voor mensen. Nadat je je aanmeld nemen we eerst de tijd om je goed te leren kennen. Tijdens het intakegesprek bespreken we wat je graag uit het seizoen wilt halen, wat wij van jouw verwachten en hoe we samen het ideale seizoen kunnen plannen. Voor vertrek ontvang je alle belangrijke informatie, is er een Kick-off evenement waarbij je alle andere deelnemers leert kennen en hebben we voor jou opleiding een Facebook groep waarin je kunt zien wie er nog meer met je mee gaat. Je doorloopt onder begeleiding van onze Teamleaders een op maat gemaakte opleiding waarna je door gaat naar de skischool. Tijdens jouw seizoen zullen er Team Events worden georganiseerd waar iedereen weer samen zal komen om gezellig even bij te kletsen over hun nieuwe ervaringen. Na het seizoen zullen er reünie feesten worden gehouden waarna jij onderdeel zal zijn van de Snowminds community!

(Niet onbelangrijk om te weten dat daar hele leuke aanbiedingen bij komen kijken). Kortom, wij supporten jou de hele reis door en je bent altijd welkom om ons een berichtje te sturen voor hulp of als je gewoon even wilt babbelen.

Wat zeggen onze oude ski/snowboard leraren over hun seizoen bij Snowminds?

De ervaringen van onze leraren kan je vinden op ons blog. Verder kun je een kijkje nemen naar onze reviews op de Snowminds Facebook pagina. Als je hierna nog vragen hebt kunnen we je altijd in contact brengen met een oud leraar die al je vragen kan beantwoorden.

Waar kan ik al mijn vragen stellen?

Als jouw vraag nog niet is beantwoord via de FAQ, ben je natuurlijk van harte welkom om contact met ons te zoeken via de chat op onze website, ons telefoonnummer 010-8081383 of via de mail: [email protected].

Algemene vragen

Hoe goed moet ik kunnen skiën/snowboarden?

Allereerst willen we vermelden dat we een heel hoog slagingspercentage hebben! (Meer dan 90% van onze deelnemers haalt de opleiding, afhankelijk van de soort opleiding). Het kan zijn dat je de opleiding niet in één keer haalt, dit kan komen door jouw ski/snowboard niveau, ervaring met de taal, of als je gewoon een slechte dag had, zoals we allemaal wel eens hebben. De mensen die zich bij ons aanmelden hebben vaak ski/snowboard ervaring van ongeveer 2 tot 20+ weken. Het is daarom lastig te zeggen hoeveel ervaring je precies nodig hebt. Als je ongeveer 3 weken ervaring hebt raden wij je aan om te kiezen voor een van onze langere opleidingen, zodat je optimaal voorbereid bent voor het examen. We raden dit ook aan voor de  mensen die 20+ weken ervaring hebben, omdat ze hierdoor hun eigen skiniveau erg kunnen verbeteren. Wij werken altijd vanuit dezelfde visie en streven ernaar om jouw beste versie van jezelf naar boven te halen. 

Kunnen jullie mij helpen met het verbeteren van mijn ski en snowboard skills zonder dat ik een opleiding tot ski- of skileraar doe?

Dat kunnen wij zeker. We hebben een speciaal ontworpen trainingscamp ontwikkeld om jouw ski- en/of snowboard skills te verbeteren. We hebben ons 1-3 weekse Basic Camp in Oostenrijk voor beginners en voor de mensen die al iets van ervaring hebben. Dit is de perfecte manier om een unieke start te maken richting jouw ‘ski-carrière’ of voordat je aan de Snowminds opleiding begint. Voor de mensen die al de enige ervaring hebben of al een gecertificeerd leraar zijn, hebben we het Improvement Camp. Dit is voor de mensen met al meer ervaring de meest logische keuze. Je kunt ook als beginner doorstromen naar gecertificeerde leraar door deel te nemen aan een van onze vele leraren opleidingen. Hier lees je daar meer over.

 

Wat houdt de baangarantie in?

Je baangarantie hangt af van het behalen van je skileraren opleiding, ongeveer 90% van de deelnemers haalt dit. Het kan zijn dat je een slechte dag hebt en je examen daardoor niet haalt terwijl je wel je uiterste best hebt gedaan. Dan zullen wij er alles aan doen om voor jou toch nog een plekje binnen de skischool te regelen zodat je het meeste uit je seizoen haalt. De kansen die je krijgt en het gevolg van het behalen van je examen hangen af van de skischool en het land waar je komt te werken. Heb je bijvoorbeeld je examen in Oostenrijk gedaan, dan krijg je de kans om een herexamen te doen aan het einde van het seizoen. Wij kunnen met trots zeggen dat we nog nooit hebben gehad dat we iemand na de opleiding niet hebben kunnen plaatsen bij een skischool. De skischool zal de arbeidsvoorwaarden bepalen. Deze zullen in je contract worden beschreven en bepalen wat jouw rol wordt binnen de skischool. De arbeidsvoorwaarden, zoals werkuren, loon, accommodatie, liftpas en verzekeringen kunnen van skischool tot skischool verschillen en zullen volledig door de skischool zelf worden bepaald en niet door Snowminds.

Hoe oud moet ik zijn?

De minimale leeftijd is afhankelijk van het land waar je naar toe wilt. Mits de visum voorwaardes het toelaten kun je aanmelden vanaf 17 jaar. De meerderheid van onze deelnemers zijn tussen de 17-26 jaar oud. We hebben ook mensen die ouder zijn, de mensen die nog nooit hun skileraren droom in vervulling hebben gebracht. Natuurlijk verwelkomen wij iedereen met de juiste motivatie en positieve houding.

 

Kan ik deelnemen met een vriend of vriendin?

Ja dat kan zeker. Elk jaar hebben we steeds meer mensen die een seizoen willen beginnen met een vriend of vriendin en we doen er alles aan om dit mogelijk te maken. We willen er zeker van zijn dat er een goede match wordt gemaakt tussen jou en de skischool. Om het mogelijk te maken om samen een seizoen te beginnen moeten beide personen een match zijn met de skischool. Vaak is dit geen probleem als je je vroeg aanmeldt. Neem even contact met ons op als je met een vriend of vriendin wilt gaan.

Wat voor spullen moet ik meenemen?

Regel nummer één; neem niet te veel mee! Dat gezegd te hebben, raden we je aan om niet alleen voor de opleiding, maar ook voor het nieuwe seizoen je eigen uitrusting mee te nemen. Je ski/snowboard schoenen worden je nieuwe beste vrienden en zijn daarom een goede investering waard! De skischool heeft een uniform voor je klaarliggen die je kan gebruiken voor het lesgeven. Dat uniform is alleen bedoeld om te dragen tijdens je werktijden! Daarom is het belangrijk om je eigen skikleding mee te nemen voor het skiën in je vrij tijd en tijdens de opleiding! Voordat je vertrekt ontvang je een paklijst met daarop spullen die je tijdens het seizoen nodig zult hebben.

Als leraar zul je een ander leven gaan lijden, wat betekent dat je veel tijd zult doorbrengen in je uniform en winterkleding. Dit geldt voor op de berg, in de après-ski, in het skileraren huis en wanneer je het dorp onveilig maakt. Breng dus niet al te veel niet-winterse kleding mee!

Mocht je nog spullen nodig hebben, dan is het als Snowminds leraar mogelijk om van exclusieve korting gebruik te maken bij het aanschaffen van verschillende gerenommeerde skimerken.

Hoe werkt het met verzekeringen?

Het is belangrijk om verzekerd te zijn wanneer je de weide wereld gaat ontdekken. Daarom is het van belang dat je een reisverzekering aanschaft die je gedurende je hele verblijf verzekerd. Tijdens je werk ben je verzekerd via de skischool door middel van een arbeidsverzekering. Ook is het belangrijk dat je een reisverzekering hebt die je tijdens je opleiding, je vrije tijd en als je na je seizoen wilt reizen bent verzekerd. We raden het aan dat je verzekering het volgende dekt. 1) Je hele verblijf 2) Repatriëring en 3) Extreme sporten zoals skiën en offpiste.

 

Ook raden we je aan om te checken of je niet al verzekerd bent door je eigen of de verzekering van je familie. Het kan mogelijk zijn om simpelweg een al bestaande verzekering uit te breiden. Voel je vrij om contact met ons op te nemen als je twijfelt of vragen hebt over dit onderwerp aangezien het erg belangrijk is. Ook is het belangrijk dat je een eigen ziektekosten pas hebt.

 

Kan ik me aanmelden als ik al een ski- of snowboardleraar ben?

We vinden het ontzettend gaaf om te zien dat mensen net als ons, dezelfde passie delen voor skiën en snowboarden. Als je al een ervaren leraar bent hoeft dit niet in de weg te staan om deel te nemen aan een van onze reizen. De opties kunnen voor jou kunnen verschillen omdat ze gebaseerd zijn op de landen en gebieden waar jij een voorkeur voor hebt. Bij Snowminds focussen we ons vooral op wat wèl mogelijk is. Hier kun je zien welke mogelijkheden wij bieden en je bent van harte welkom om ons te bellen of even een berichtje te sturen als er vragen zijn. 

Kan ik bij Snowminds een opleiding volgen als ik al een plek bij een skischool heb?

Ja dat kan zeker! Elk jaar gaan er leraren mee terwijl ze al een werkplek hebben gevonden bij een skischool maar toch voor de volledige ervaring mee willen gaan. Heb je dus al een plekje bij jouw favoriete skischool, geef dat dan tijdens het intakegesprek aan.

Naar welke bestemming zal ik gaan en kan ik deze zelf kiezen?

Je kunt met Snowminds over de hele wereld ski- of snowboardleraar worden. We investeren veel tijd in het selecteren van de perfecte bestemming en skischool gebaseerd op het intakegesprek dat je met ons doet. Het intake is gefocust op je taalkunde, persoonlijkheid, locatie en verdere opleidingswensen. Mocht je een specifieke voorkeur hebben, dan kunnen we dat ook in het intakegesprek bespreken. Dan wegen we dat mee bij de indeling. Heb je echt een brandende wens om in een specifiek gebied aan de slag te gaan, dan hebben we daarvoor de bestemmingsgarantie. Daarbij krijg je de mogelijkheid om 3 bestemmingen op te geven, zodat we in overleg met de skischool een extra plek voor je vrij kunnen maken bij jouw droombestemming. Dat is mogelijk in verschillende bestemmingen in onder andere Oostenrijk, Canada, Japan, Nieuw Zeeland, Spanje en Zwitserland.

Neem gerust contact met ons op wanneer je niet je gewenste locatie kan vinden. Dan kijken we samen of we dat alsnog voor je kunnen organiseren.

 

Wat gebeurd er als ik de opleiding niet haal?

Op het moment dat jij de opleiding niet haalt, verlies je normaal gesproken ook je baangarantie. Er komt veel bij kijken en het kan zomaar zijn dat je de opleiding niet haalt vanwege een slechte dag. Dat kan gebeuren, shit happens. Als dit het geval is, zullen we kijken naar jouw motivatie van voor en tijdens onze opleiding. Op het moment dat jij je goed had voorbereid, super gemotiveerd bent en gedreven te werk bent gegaan dan zullen wij er alles aan doen om voor jou alsnog een plek bij een skischool te bemachtigen zodat jij hoe dan ook een geweldige tijd kunt gaan hebben in het winterseizoen.

Kan ik de andere leraren ontmoeten voordat ik vertrek?

Dat kan! Wij organiseren Kick off events voordat je zult vertrekken. Hier krijg je de kans om alle andere leraren te ontmoeten die net als jij ook het ski avontuur aangaan. Er wordt ook Facebook groep aangemaakt zodat jij je toekomstige collega’s en vrienden al kunt leren kennen voordat je vertrekt.

Snowminds team leaders

Om jou tijdens het seizoen van alle gemakken te voorzien, hebben wij een groep samengesteld bestaande uit Snowminds instructeurs van voorgaande jaren. Deze mensen kunnen al jouw vragen beantwoorden die jij hebt over je locatie of seizoen. Een groot deel van de team leaders zullen aanwezig zijn tijdens de Kick-off events en zij zullen jou voor, tijdens en na het seizoen hulp bieden.

 

Krijg ik voorbereidingsmateriaal voordat ik vertrek?

Voor vertrek krijg je van ons een speciaal ontworpen pakket om jou goed voorbereid het seizoen te laten starten. Dit bevat alle belangrijke info ter voorbereiding op jouw ski avontuur. Met deze info zal jij goed voorbereid zijn op wat komen gaat, hoe je je examen haalt en hoe je het meeste uit je seizoen als leraar haalt. De info wordt elk jaar aangepast op feedback en tips van oud-leraren.

Kan ik een nacht voor de start van de opleiding aankomen?

Ja dat kan. Het kan zijn dat hier extra kosten aan verbonden zijn. Mocht je graag een nacht eerder aankomen, is het belangrijk om ons hier op te tijd over te contacteren.

Aanmelden, hoe werkt dat?

Wat voor type mensen zoeken jullie?

Wij zoeken niet naar een bepaald type persoon. Wij geloven dat veelzijdigheid erg belangrijk is in ons team. Verder zoeken wij wel gemotiveerde mensen die open staan voor verbetering, passie hebben voor skiën en/of snowboarden en klaar zijn voor een onvergetelijke ervaring. Daarom adviseren wij vooral om jezelf te zijn en niet bang te zijn om jezelf zo te uiten.

Het is een voordeel als je goed bent in het oppikken van een nieuwe taal of als je al enige ervaring hebt in lesgeven. Dit is zeker geen must! Uit ervaring weten wij dat iedereen deze skills kan leren zolang je een goed gemotiveerde houding hebt.

 

Hoe meld ik me aan?

Je kunt je aanmelden via ons website. Verder staat onder elke opleiding beschreven wat de specifieke vereisten zijn.

Hoe werkt het aanmelden?

De eerste stap is dat je je aanmeldt via de site. We nemen aan de hand van je aanmelding contact met je op waarna we je uitnodigen voor een intakegesprek. Voordat het intakgesprek plaats vindt, vul je ons intakeformulier in. Hierbij hoort onder andere je CV, motivatie, persoonlijkheid, foto etc. Op die manier kunnen we ons goed op het gesprek voorbereiden, en krijg jij alvast een beter beeld van wat je kunt verwachten. Na ons gesprek hoor je binnen een week of we een plekje voor je in ons team kunnen aanbieden. We reserveren na aanmelding altijd direct een plek, dat betekend dat je je tijdens de intake-periode geen zorgen hoeft te maken of er nog wel een plek voor je vrij is. 

Voor welk land kan ik me het beste aanmelden?

Gelukkig kan je dat helemaal zelf bepalen! Je kan je bij Snowminds aanmelden voor landen over de hele wereld.  Zuid Afrika, Argentinië, Australië, Canada, Japan, Nieuw ZeelandUSA, Zwitserland en Oostenrijk. Elk land neemt een totaal andere beleving met zich mee. Denk dan aan de verschillende talen en culturen. Wat trouwens wel voor elk land geldt, is de onvergetelijke ervaring. Dit staat los van het land dat jij kiest. Je keuze voor een bepaald land hangt ook af van de periode waarin jij wilt gaan. Canada, Japan, Oostenrijk, USA en Spanje liggen in het noordelijke halfrond. Winter is hier in een andere periode dan bij de landen; Zuid Afrika, Argentinië, Nieuw Zeeland en Australië. Deze landen liggen in het zuidelijke halfrond. Je kan hierover meer te weten komen via www.snowminds.nl of bel ons even als je twijfelt.

Welke opleiding past bij mij?

We hebben verschillende mogelijkheden samengesteld voor de ski en snowboard opleiding, zodat jij de optie hebt te kiezen wat perfect bij jou past. Het is lastig te zeggen welke opleiding het beste bij jou past aangezien dit afhankelijk is van verschillende factoren. Toch raden we het aan om een van onze langere opleidingen te nemen om daardoor het meeste uit je seizoen te halen. Mede omdat je hierdoor ook beter wordt op je latten of snowboard. Je bent natuurlijk van harte welkom om ons te bellen op het nummer dat beneden vermeldt staat, of mail ons via [email protected] als hulp nodig hebt met je opleidingskeuze. Het maakt verder niet uit welk pakket je kiest, je kunt van ons altijd het volgende verwachten:

  • Veiligheid door te reizen met een ervaren ski en snowboard leraren organisatie gerelateerde skiorganisatie. Wij begeleiden je stap voor stap door het hele proces, waarbij we alle praktische zaken van dien regelen voor, tijdens en na je seizoen.
  • Veel ervaring in sneeuwsporten, lesgeven en onze internationaal erkende ski en snowboard opleiding.
  • Een verbetering in je Duitse, Engelse en/of Spaanse skills.
  • Een unieke internationale community en ervaring met nieuwe vrienden die je nooit meer zult vergeten.

Hoeveel kost de opleiding?

We bieden veel verschillende lerarenopleidingen. Alle details en prijzen kan je vinden onder iedere opleidingspagina. We raden je aan om meer te lezen over de verschillende skileraren opleidingen en de verschillende snowboardlerarenopleidingen voordat je kiest welke opleiding je het liefste zou willen doen.

Hoe werken de aanmelding deadlines?

We kijken bij het vinden van de juiste skischool naar het moment dat je de aanmelding bij ons hebt gedaan. Vandaar dat we ook de verschillende aanmeldingsrondes hebben in aanloop naar het seizoen. Zo kunnen we voor iedereen een skischool vinden die goed bij je past.

Mocht je naar Canada willen, houd er dan rekening mee dat hiervoor een visum moet worden aangevraagd.

Hoe werkt het met betalen?

Je betaalt een aanbetaling van €100 wanneer je een plek bij ons reserveert. Binnen 7 dagen betaal je de rest van de aanbetaling, die €600 bedraagt. Alle informatie over de betaling vind je op je Snowminds-profiel dat je bij je reservering ontvangt. Op je Snowminds-profiel wordt ook vermeldt wanneer het overige bedrag betaald moet worden. Dit tweede bedrag is afhankelijk van de locatie van jouw seizoen. Je kunt meer informatie vinden over betalingen via onze algemene voorwaarden.

Bestemmingen

Argentinië

Om in aanmerking te komen voor een seizoen in Argentinië, moet je  al een seizoen hebben afgesloten als gecertificeerd leraar. Als je nog geen gecertificeerde leraar bent kan je een kijkje nemen bij al onze andere locaties en opleidingen onder “bestemmingen” via www.snowminds.nl of lees hier beneden meer over de mogelijke bestemmingen. Hier kan je alle info vinden over een seizoen als skileraar in Argentinië.

Australië

Voor ervaren leraren, is er de mogelijkheid om een seizoen in Australië te doen. Australië bied de unieke combinatie van ruige natuur, mooie skigebieden en relaxte cultuur. Wil je meer weten? Check dan onze pagina over een seizoen als skileraar in Australië.

Let op: Je kunt alleen in Australië een seizoen doen, als je al een opleiding tot ski- of snowboardleraar voltooid hebt. Heb je dat nog niet gedaan, kijk dan naar de mogelijkheden op deze pagina.

Canada

Voor een seizoen als leraar in Canada, moet je eerst via een van de onze Snowminds opleidingen een gecertificeerd ski en/of snowboard instructeur worden. Je kunt alle informatie over onze opleidingen in Canada hier vinden. Tijdens onze opleidingen in Canada wordt je opgeleid om het Canadese level 1 instructeursopleiding te behalen. Tijdens de laatste drie dagen van de opleiding zal je een gecertificeerd leraar worden via de Canadian Ski Association CSIA. Voor snowboarders is het de laatste 4 dagen van de opleiding waarin je gecertificeerd snowboardleraar wordt via de Canadian Snowboard Association CASI. Hier zullen ze jouw ski/snowboard en lesgeef kwaliteiten beoordelen, die jij tijdens je cursus hebt weten te trainen en ontwikkelen. Op het moment dat de examinator jou laat slagen voor beide onderdelen, kan jij je officieel een gecertificeerd ski of snowboardleraar noemen.

Op het moment dat jij al een ervaren leraar bent, kan je uiteraard ook een seizoen in Canada bemachtigen. Je kan hier meer lezen over de beschikbare opties voor jou.

Voordat je kan gaan werken met Snowminds in Canada, heb je een Working Holiday Viso (WHV) nodig. Het is belangrijk dat je ruim van tevoren een WHV aanvraagt.

Waar moet je rekening mee houden bij het aanvragen van je visum?

  • De aanvraag van begin tot eind duurt normaal gesproken twee maanden
  • Het maximale aantal visums voor Nederland is 430
  • Je aanvraag verloopt grotendeels online, behalve de laatste stap. Hier wordt een vingerafdruk en irisscan genomen. Je zal hiervoor naar het Canadees ambassade moeten waar dit mogelijk is.
  • Het visum kost CAD335**
  • Minimale leeftijd voor de aanvraag is 18 jaar en maximale leeftijd is 30 jaar.

 

Japan

Als je tijdens je seizoen wilt genieten van de prachtige poeder in Japan, dan zijn er verschillende opleidingen waaruit je kunt kiezen. De opleidingen vinden plaats in Niseko, Rusutsu of Kiroro. Nadat je de opleiding hebt afgerond zal je vertrekken naar de locatie waar je zult gaan werken, of je blijft in een van de gebieden waar je de opleiding afgerond hebt. De opleiding is volledig in het Engels, dit betekend dat je geen zorgen hoeft te maken over het spreken van Japans! De opleiding is internationaal erkent, dit betekend dat je na je seizoen in Japan, gerust ergens anders aan de slag kan gaan als leraar. Kijk hier als je meer wilt weten over de opleiding en ervaring als instructeur in Japan.

Nieuw Zeeland

Een seizoen in Nieuw Zeeland kan in de zomer voor 10 weken als ski en snowboardleraar in Queenstown. Hier zal je ook komen te wonen. Je kan hier meer te weten komen over de avonturen in Queenstown. Haal jouw Nieuw Zeeland level 1 en level 2 lerarenopleiding en start jouw seizoen in The Remarkables, een van de beste skigebieden in het zuidelijk halfrond. We hebben maar een beperkt aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij! De opleiding in Nieuw Zeeland geeft ook toegang tot al onze andere beschikbare seizoenen.

Als je al een ervaren leraar bent, kan je daar hier meer over lezen.

 

Spanje

Als je een seizoen in Spanje wilt doen, kun je tijdens onze 8-weekse opleiding worden opgeleid tot ski- of snowboardleraar te worden. Je zult worden getraind om het Spaanse level 1 te behalen, die wereldwijd word erkend. Je kunt dit diploma onder andere gebruiken in Andorra, Argentinië en Chili. Tijdens de opleiding word je getraind door onze Spaanse trainers in het skiën, lesgeven en de theorie. Als de examinatoren beslissen dat jij aan de vereisten voldoet tijdens het examen, kun jij jezelf vervolgens ski of snowboard leraar noemen.

Zuid-Afrika

Om in Zuid-Afrika aan de slag te gaan als leraar, moet je al een seizoen of een lerarenopleiding hebben afgerond. Heb je nog geen opleiding gedaan? Kijk dan even naar de andere bestemmingen en opleidingen onder ‘bestemmingen’ op www.snowminds.nl of lees meer over onze locaties in dit gedeelte van de FAQ. Je kan alle informatie hier vinden over het worden van een leraar in Zuid Afrika.

USA

Het is mogelijk om een leraar te worden in de US op het moment als je al een seizoen of opleiding hebt afgerond. Als je dit nog niet hebt gedaan, kan je al onze andere locaties en opleidingen vinden onder ‘bestemmingen’ op www.snowminds.nl of lees meer over de mogelijke bestemmingen in dit gedeelte van de FAQ. Je vindt alle info het worden van een leraar in de US hier.

Oostenrijk

Om in Oostenrijk aan de slag te gaan als leraar, neem je deel aan een van onze opleidingen bij Snowminds. Je kan hier alle info vinden over de verschillenden opleidingen van Snowminds. Dit is een internationaal erkende opleiding. Hiermee krijg je de kans om seizoenen te starten in verschillende locaties over de hele wereld. Je wordt opgeleid tot ski en/of snowboardleraar in november of januari met de mogelijkheid om een vol seizoen te werken of alleen in het hoogseizoen. De opleiding wordt in het Duits gegeven. Maar wees niet bang. Wij zullen je begeleiden met het Duits en hebben zelfs een speciaal pakket ontwikkelt, 10-weekse Snowminds Duits cursus om jou optimaal voor te bereiden op jouw avonturen in de Alpen.

Wanneer je al een ervaren leraar bent, kan je hier meer lezen over de mogelijkheden.

Na het seizoen

Kan ik nog een seizoen via Snowminds starten?

Dat kan je zeker! Veel van onze leraren kiezen ervoor om meer dan één seizoen te doen. Wij zullen daarom voor jou, aan de hand van je eisen, opnieuw een fantastische ski school vinden. Het enige wat je moet doen is het checken van de mogelijkheden en je vervolgens aanmelden.

Zijn de reünie events voor alle leraren ?

Ja dat klopt! Er wordt jaarlijks in het begin van de zomer een groot reünie feest georganiseerd voor alle oud leraren. Het zou geweldig zijn om iedereen weer een keer te zien. En je krijgt de mogelijkheid om tijdens dit feest jouw mooie herinneringen te delen met alle andere oud skileraren.

Is het mogelijk om bij ons op het kantoor te komen werken?

Je bent welkom om ons te bellen of te mailen als je ons wilt helpen op het kantoor of als je goede ideeën hebt die onze toekomstige Snowminds leraren goed kunnen gebruiken. Wij nemen doorlopend nieuwe mensen aan – Wordt jij misschien onze nieuwe collega?

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN