Big White

"It's the snow"

De bestemming

Big White heeft een zelfverzekerd motto: “It’s the snow”. De ideale lokale condities, met 8 meter jaarlijkse sneeuwval en een gemiddelde temperatuur van -5 graden, maken deze belofte volledig waar. Daarom is Big White een van de meest populaire skigebieden van British Columbia met in totaal 105 km open skigebied, waarvan de meeste rode en zwarte pistes zijn. Vanaf de top van de berg kun je elke dag eindigen met de run “Around the World” en 7,2 km in stijl skiën of snowboarden helemaal tot aan de basis van Gem Lake.

Wat uitdagende kansen betreft, biedt Big White ook een van de grootste gebieden voor nacht skiën en een breed scala aan off-piste-mogelijkheden, met diepe kommen en uitdagende bosroutes links en rechts. Bovendien biedt Big White 25 km aan ongelooflijke gecombineerde Nordic en Wilderness-routes, perfect voor Canadese langlaufen en sneeuwschoen wandelingen, inclusief 14 kilometer paden die dagelijks worden onderhouden met ultramoderne uitrusting voor zowel skate als klassieke techniek. Ten slotte biedt het TELUS-park skiërs en snowboarders een funpark dat vaak is afgestemd op regionale, nationale en wereldbeker evenementen.

De skischool

De Ski & Board School van Big White Ski Resort is de op een na grootste skischool in British Columbia met 213 ski- en snowboard leraren en 32 indoor administratief personeel. Deze leraren hebben tot nu toe 60.540 lessen gegeven dit seizoen met lessen die duren tot de seizoens sluiting, 8 april. Ze staan bekend om hun grote aandeel internationale leraren, met een sterk gemeenschapsgevoel en verbondenheid.

Het ski- en snowboardleraren leven in Big White

De plaatselijke stad biedt 19 restaurants, bars en cafés om dingen interessant te houden. Het is allemaal ski-in ski-out, er is geen excuus om een goed après ski-feestje te missen. Qua locatie is Big White ook maar een paar uur verwijderd van Silver Star en Revelstoke. Je hebt dus genoeg om uit te kiezen.

Feitjes

 • Skiën van 2319m tot 1508m
 • Meer dan 120 pistes
 • 15 liften
 • Kwalitatieve off-piste mogelijkheden.
 • Gemiddelde sneeuwval van 8 meter.
 • Nacht skiën 5 dagen per week (di tot za)
 • Het grootste skigebied van de wintersportgebied van Western Canada: 15 hectare
 • Langste skiroute: 7,2 km – Around the World Route – loopt van de top van de T-Bar naar het dal Gem Lake.
 • TELUS Park: Boarder / Skier-Cross-baan die kan worden afgestemd om regionale, nationale en Wereldbeker-evenementen te houden
 • 25 km van ongelooflijke gecombineerde Nordic en Wilderness paden, perfect voor Canadese langlaufen en sneeuwschoenwandelen.
 • 14 kilometer aan paden die dagelijks worden onderhouden met ultramoderne uitrusting voor zowel skate als klassieke techniek.

MELD JE AAN VOOR ONZE INFORMATIE DAGEN!

MELD JE HIER AAN!