Word skileraar in Japan

Ervaar een seizoen met diepe poedersneeuw en een unieke cultuur

Word een skileraar in Japan

 

Skiën of snowboarden in Japan! Japan wordt vaak geassocieerd met sushi, videospelletjes en hightech elektronica, gekke spelshows als ‘Ninja Warrior’ en eeuwenoude tempels. En ja, dat is allemaal waar. Maar de laatste jaren is Japan ook het slechtst bewaarde geheim in de skiwereld geworden, om een hele andere reden… De diepste en verste poedersneeuw waar dan ook. Deze ongelofelijke omstandigheden verklaren de terecht verdiende bijnaam: JaPOW!

 

Doe je mee? Dan biedt Snowminds je de mogelijkheid om snel ski- of snowboardleraar in Japan te worden. Je seizoen zal beginnen met onze 3 weken durende cursus voor skileraar of 3 weken durende cursus voor snowboardleraar, waar je de beste opleiding krijgt in Japan en/of Oostenrijk die je in staat stelt om je BASI, NZSIA, CSIA of APSI Level 1 examen te behalen en een gecertificeerd leraar te worden. Na het slagen voor je opleiding krijg je een baangarantie bij een van onze wereldberoemde Japanse partnerskischolen, zoals onder andere Niseko, Rusutsu of Kiroro. Ongeacht waar je je winterseizoen doorbrengt, wij beloven je dat je ervaring met Snowminds in Japan episch zal zijn.

 

Ben je opzoek naar het volgende niveau en ga je nog groter in Japan? Dan hebben we wat voor je! Snowminds is stoked om je onze 2-weekse Level 2 opleiding aan te bieden, waarmee je van een beginner naar een meer gevorderde Level 2 skileraar of snowboardleraar kunt gaan op je allereerste winterseizoen. De cursus is aangepast aan je persoonlijke werkschema, zodat je het hele seizoen kunt werken en trainen.

Map met ski bestemmingen in Japan snowminds

De bergen

Er zijn verschillende skigebieden in Japan, eigenlijk meer dan in Oostenrijk, die allemaal iets unieks te bieden hebben. Het bekendste en grootste gebied is Niseko, dat meerdere resorts telt en een zeer internationale klantenkring aantrekt. Maar overal in Japan kan het niet misgaan op poedertocht. De geografie van het eiland, betekent dat je zeker verse diepe poedersneeuw vrijwel overal shredden.

 

Voor de kust van Japan, op het noordelijke eiland Hokkaido, ligt een mysterie als de Lost World in Jurassic Park. Ok, er zijn geen dinosaurussen, maar wel veel actieve vulkanen, warmwaterbronnen en een magisch landschap. In de meeste skigebieden in Japan valt gemiddeld 16 meter sneeuw per jaar. Hoe is dat mogelijk? Japan zorgt voor de ideale luchttemperatuur, waar koude lucht uit Siberië binnenwaait en botst met seizoensgebonden winden over de Zee van Japan. Het is een proces dat veel vocht creëert. Dit vormt dichte sneeuwwolken die zware sneeuwval veroorzaken. Het resultaat is poeder om te versnipperen.

 

 

''Je hoort mensen vaak ergens naartoe gaan en zeggen dat er geen plaats is zoals deze. Het ding over Japan is, het is echt waar.''

- Julie, Snowminds leraar

 

Het leraren leven

Als skileraar of snowboardleraar in Japan heb je de mogelijkheid om je onder te dompelen in een rijke en verfijnde cultuur. In de bergen, bijvoorbeeld, is het onwaarschijnlijk dat je ergens anders meer gezond en zorgvuldig bereid voedsel kunt vinden. We hebben het hier over verse sushi, teriyaki-schalen en handgemasseerde kobe-steak. Zelfs iets eenvoudigs als een Ramén-soep verwarmt je hart precies goed, zodat je klaar bent voor een volle dag sneeuwschuiven.

 

Tot slot stellen we je tijdens je skiseizoen in Japan bloot aan een reeks unieke culturele ervaringen. Tijdens of na je seizoen moet je naar het vasteland vliegen om Tokio te bezoeken en te verkennen, een van de modernste en meest uitgebreide steden ter wereld. In je dagelijkse leven als instructeur heb je regelmatig de mogelijkheid om de Onsen warmwaterbronnen te bezoeken of een karaokebar te bezoeken na een volle dag op de piste. Je kunt hier echt niet fout gaan. En we zijn erg enthousiast om je een holistische culturele ervaring aan te bieden bovenop de professionele opleiding tot ski- en snowboardleraar. Uit ervaring verwachten we dat je “wow’ed” zult zijn door je tijd in Japan – het is anders dan anders en van hoge kwaliteit in bijna elk opzicht.

 

 

Skischool bestemmings partners

Visums voor Canada zijn beperkt! 🇨🇦

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN