Japan

Word ski of snowboardleraar in Japan

De bestemming

De meeste mensen denken bij Japan aan drukke steden, beleefde mensen, gadgets en elektronica. Wij skiërs en snowboarders, denken direct aan meters diepe poeder, de Fuji vulkaan, nacht skiëns en snorkels. En dat is niet voor niets, want Japan is een van de meest populaire ski bestemmingen voor iedereen die van poeder skiën houdt. Hier vind je namelijk de meest verse en diepste poedersneeuw ooit.

Ben je klaar om mee te gaan? Zo ja, krijg je de mogelijkheid om samen met Snowminds mee te gaan en skileraar te worden in Niseko, Rusutsu of Kiroro, bij één van onze partner skischolen. Ondanks waar je je seizoen doorbrengt, zullen wij er voor zorgen dat jouw avontuur met Snowminds in Japan te gek wordt!

De bergen

Bij de kust van Japan, in het noorden gelegen eiland, Hokkaido ligt er een mysterieuze plek. Hier vind je de meest verse en diepe poedersneeuw ter wereld, met een gemiddelde sneeuwval van 16 meter per jaar. Hoe dat kan? Hokkaido biedt de ideale luchttemperatuur, waarbij koude lucht uit Siberië binnendringt en botst met seizoens winden over de Japanse Zee, een proces dat veel vocht creëert. Dit vormt zich in dichte sneeuwwolken die zware sneeuwval brengen. Het resultaat is poeder dat is ontworpen om op te skiën en snowboarden.

Er zijn verschillende skigebieden in Hokkaido, die allemaal iets unieks hebben te bieden. De bekendste en grootste is Niseko, dat is de thuisbasis van verschillende resorts en trekt veel internationale klanten. Je kunt echter geen fouten maken in een poederjacht ergens in Hokkaido. De geografie van het eiland, samen met het klimaat en de ideale weerpatronen, zorgen ervoor dat er vrijwel overal verse diepe poedersneeuw is.

''Je hoort mensen vaak ergens naartoe gaan en zeggen dat er geen plaats is zoals deze. Het ding over Hokkaido is, het is echt waar.''

- Julie, Snowminds leraar

Het leven in Japan

Als skileraar of snowboardleraar in Japan, heb je de mogelijkheid om jezelf onder te dompelen in een rijke en verfijnde cultuur. In de bergen is het bijvoorbeeld onwaarschijnlijk dat je ergens anders meer gezond en zorgvuldig bereid voedsel vindt. We hebben het hier over verse sushi, teriyaki-kommen en met de hand gemasseerde Kobe steak. Ramen of miso-soep zal je hart helemaal opwarmen om je klaar te maken voor een hele dag poeder skiën of snowboarden.

Tijdens je seizoen in Japan zul je ook worden blootgesteld aan veel unieke culturele ervaringen. Je vliegt naar het vasteland om Tokyo te bezoeken en te verkennen, een van ’s werelds modernste en meest uitgebreide steden. In je dagelijkse leven als ski of snowboard leraar heb je de mogelijkheid om de Onsen-hotsprings of een karaokebar te bezoeken na een hele dag op de piste. Uit ervaring zien we dat iedereen versteld staat door de tijd in Japan.

EEN AANTAL POPULAIRE BESTEMMINGEN

WIN EEN REISTEGOED TER WAARDE VAN €675

Vul onze bestemmingstest en doe mee met de competitie om een reistegoed ter waarde van €675 te winnen!

Doe hier onze bestemmingstest