Word skileraar in Go Snow, Niseko

Nekdiepe poeder, vulkanen, nachtskiën en eindeloze treeruns

Niseko, Japan

Op het Japanse noordelijke eiland Hakkaido ligt een van de meest mythische skigebieden van de wereld, Niseko. Niseko is een gebied waar iedereen foto’s en video’s van heeft gezien, maar weinigen hebben het echt bezocht. Het resort ligt aan zee en krijgt hierdoor in de periode december-januari meer sneeuw dan andere skigebieden. In Niseko vind je in feite vier verschillende gebieden samengevoegd. Hierdoor is het nooit een uitdaging om nieuwe pistes of – belangrijker nog – nieuwe lijnen tussen de bomen te vinden. Je beleeft dus een fantastisch seizoen als skileraar in Niseko!

Het lerarenleven

Er zijn vele goede redenen om een skileraar in Niseko te worden. Een van de betere is misschien wel om spaghetti en aardappelen vaarwel te zeggen en elke dag sushi en noedels te eten. De vis in Japan is net zo vers als de poedersneeuw die er elke dag valt. Een van de verrassingen die zich in Hakkaido verschuilen is een iets oudere zaak. Ondanks dat de sneeuw bijna altijd uit de wolken over Hokkaido dwarrelt, is het er niet altijd onder nul. In Niseko ligt de berg Yotei, een vulkaan die nog steeds actief is. Hoewel Yotei al meer dan 5500 jaar niet is uitgebarsten, gaat deze oude dame nog steeds door. Yotei staat trots in het midden van het landschap en zijn witte piek siert altijd de omgeving.

Als het tijd is om te gaan werken, hoef je niet te vrezen dat de berg gaat sluiten. Het nachtskiën gaat elke dag door tot 20:30, waardoor er genoeg gelegenheid is om de benen de hele dag te vermoeien. Een van de andere voordelen van Niseko is dat het één van de weinige skigebieden in Japan is waar ook après-ski te vinden is. Dat gezegd hebbende, zal je vaker wel dan niet Spice Girls roepen als je naar de karaokebar gaat met de rest van de skischool crew! Maar als je liever je benen even rust, zijn er een aantal hete bronnen in de bron van Mount Yotei.

Feitjes

  • 15+ meter sneeuw per jaar
  • 61 verschillende pistes
  • 30 verschillende liften
  • Gelijkmatige verdeling van niveaus
  • Nachtskiën
  • De beste sneeuw ter wereld!

Ga met ons mee op een 1-, 2- of 3-weekse skikamp in maart⛷️

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN