WORD SKILERAAR IN Nozawa Onsen

De echte Japanse ervaring

Over Nozawa Onsen Ski Resort

Ongeveer 70 jaar geleden opende Nozawa Onsen Ski Resort zijn deuren. Sindsdien is het resort beroemd geworden om zijn uitdagend en gevarieerd terrein, bijna perfecte sneeuwcondities en warmwaterbronnen. Het resort ligt op een uur van Nagano City, terwijl het plaatselijke dorp aan de voet van de berg ligt en de pistes verdeeld zijn over drie skigebieden. Er is veel terrein te verkennen voor beginners en gevorderden, waaronder de mogelijkheid om op brede pistes te carven en diepe poedersneeuw te vinden. Voor degene die liever springen en over rails glijden, zijn er terreinparken met alles wat je nodig hebt voor een echte adrenalinekick! In totaal zijn er 1.085 hoogtemeters en 279 hectare om te shredden, perfect voor een seizoen als skileraar in Nozawa Onsen!

De skischool

In de loop der jaren heeft de skischool een reputatie opgebouwd als een van de beste in het land en bedient zowel nationale als internationale gasten. De gasten komen voornamelijk uit Hong Kong, China en Australië. Als opgeleide skileraar in Nozawa Onsen kan je verwachten dat je altijd Engels spreekt. De skischool telt bijna 50 ski- en snowboardleraren die allemaal samenwonen. De leiding staat erom bekend een hoge prioriteit te geven aan de opleiding van leraren en wil er altijd voor zorgen dat hun werknemers floreren. Ze bieden ook Engelstalige backcountry tours aan dus de kans is groot dat je op zijn minst een ervaren leraar kan volgen in de off-piste.

Het ski -en snowboardleraren leven

Naar Nozawa Onsen gaan is meer dan alleen een ski-ervaring. Je kunt hier de echte Japanse cultuur ervaren, genieten van de beroemde warmwaterbronnen van de stad en losgaan op het bekende vuurfestival. In het dorp zijn er ook verschillende voorbeelden van verbazingwekkende traditionale architectuur met tempels, heilige gebouwen, warmwaterbronnen, kleine traditionele Japanse hotels en gratus voetbaden in veel van de straten. Howel het dorp relatief klein is, is er toch een breed scala aan restaurants waar je kunt genieten van alles wat de Japanse keuken te bieden heeft. Half januari wordt het vuurfestival gehouden, één van de beroemdste en spannendste vuurfestivals in heel Japan. Er zijn 31 prachtige Onsens (warmwaterbronnen) in het dorp waar je gratis kunt zwemmen. Voor wie naast het skiën ook de Japanse cultuur wilt leren kennen, is deze plek perfect.

Feitjes

  • Authentieke Japanse ervaring
  • Gevarieerd terrein (40% beginner, 30% gemiddeld, 30% gevorderd)
  • Gemiddelde sneeuwval per jaar: 12 meter!
  • 21 moderne skiliften
  • 1650 meter top
  • 31 warmwaterbronnen met gratis toegang in het dorp
  • Langste piste is 10km
  • Warmwaterbronnen en zwembaden voor na het skiën
  • Sneeuwscooter tochten

Ga met ons mee op een 1-, 2- of 3-weekse skikamp in maart⛷️

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN