Nieuw - Zeeland

Word skileraar in Nieuw-Zeeland

De bestemming

Nieuw-Zeeland is fantastisch mooi. Een boete van $ 100 voor afval op straat gooien helpt om dat zo te houden. Nieuw-Zeeland is in de loop der jaren stilletjes een hotspot geworden voor avontuurlijke reizigers van alle leeftijden. Het biedt enkele van de beste skigebieden op het zuidelijk halfrond, met name op het Zuidereiland met een indrukwekkende bergketen die wordt aangeduid als “De Zuidelijke Alpen”. Het brede scala aan buitenactiviteiten, van canyoning en grotten bezoeken tot heliskiën en bungeejumpen, is verankerd in een natuurlijke omgeving die zelfs op een ansichtkaart geen recht kan doen. Je moet het gewoon zien om het te geloven.

Voor het eerst biedt Snowminds je nu de mogelijkheid om skileraar of snowboardleraar in Nieuw-Zeeland te worden en voor het seizoen te werken door middel van een speciale samenwerking met The Remarkables resort. Als je al ervaring hebt met lesgeven, kun je onze vacatures voor ervaren skileraren in Nieuw-Zeeland bekijken.

De cultuur

Het land heeft ook de reputatie de thuisbasis te zijn van de ‘s werelds beste rugbyspelers, de New Zealand All Blacks. Deze rugbysterren worden vaak gezien als goden. Hier wordt rugby behoorlijk serieus genomen.

De eerste keer dat skiën naar Nieuw-Zeeland werd gebracht, was in de jaren 1860. Een Noorse goudzoeker die zo slim was, dat hij zijn ski gebruikte om bij de afgravingen te komen. Nu is skiën een sport geworden in Nieuw-Zeeland en bieden ze een spectaculair terrein voor veel verschillende soorten sneeuwsporten, waaronder skiën, snowboarden en heliskiën.

Wat de skicultuur betreft, ze houden van shredden en ze hebben een van de beste kwaliteit en langste winterseizoenen op het zuidelijk halfrond. De resorts op het Zuidereiland liggen hoog in de Zuidelijke Alpen en vangen sneeuwbeladen weersystemen op die van begin juni tot oktober arriveren. Dat betekent dat je kwaliteitssneeuw kunt verwachten die zowel lokale als internationale gasten trekt, met name uit Australië.

HET LEVEN VAN EEN LERAAR IN NIEUW-ZEELAND

Nadat je getraind bent door Nieuw-Zeelandse experts, kun je uitkijken naar een seizoen in een land dat lang werd beschouwd als een van de beste skigebieden op het zuidelijk halfrond. Op het Zuidereiland liggen de Zuidelijke Alpen met drie grote skigebieden, bergtoppen en skischolen van wereldklasse. Even belangrijk is dat de sneeuwcultuur in Nieuw-Zeeland enorm is – er zijn niet alleen gezellige en pittoreske bergdorpjes, maar ook hele metropolen zoals Queenstown, die geobsedeerd zijn door skiën.

Vanwege de omgekeerde seizoenen vindt het skiseizoen in Nieuw-Zeeland plaats in onze zomer. De mogelijkheid om tijdens de zomermaanden te skiën is slechts op een paar andere plaatsen te vinden, waaronder Zuid-Afrika, Australië en Argentinië. Met een seizoen van juni tot oktober maakt NZ het mogelijk om je ski’s slechts één dag per jaar in te pakken: namelijk de dag dat je naar huis vliegt.

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN