Nieuw - Zeeland

Word ski of snowboardleraar in Nieuw-Zeeland

De bestemming

Nieuw-Zeeland spreekt tot de verbeelding. Een prachtig land dat ogenschijnlijk alles te bieden heeft, van zee tot en met gletsjers. Een land aan de andere kant van de wereld, waar het zomer is tijdens onze winter, en winter is tijdens onze zomer. Dat maakt Nieuw-Zeeland een unieke kans biedt om in de maanden juni en juli een opleiding tot skileraar te doen. We zijn daarom trots dat we vanaf nu ook in Nieuw-Zeeland de mogelijkheid bieden om een opleiding te doen!

De cultuur

Het land staat ook bekend als de thuisbasis van een van de beste rugbyspelers ter wereld, de Nieuw-Zeelandse All Blacks. Deze rugbysterren worden vaak gevierd als goden. Hier wordt rugby heel serieus genomen.

De eerste keer dat skiën naar Nieuw Zeeland werd gebracht, was in de jaren 1860. Een Noorse gouddelver die zo slim was, dat hij zijn ski’s gebruikte om bij de opgravingen te komen. Nu is skiën een sport geworden in Nieuw Zeeland en ze bieden spectaculair terrein voor een verschillende sneeuwsporten, waaronder skitouren, snowboarden en heli-skiën.

Wat de skicultuur betreft, ze hebben een van de beste en langste winterseizoenen van het zuidelijk halfrond. De berghutten op het zuidelijk gelegen eiland liggen hoog in de Zuidelijke Alpen, waar sneeuwrijke weersomstandigheden van begin juni tot oktober aanwezig zijn. Dat betekent dat je sneeuw van hoge kwaliteit kunt verwachten die zowel lokale als internationale gasten aantrekt, met name uit Australië.

Het ski/snowboardleraren leven

Lesgeven in Nieuw-Zeeland is een unieke ervaring. Nieuw-Zeeland staat internationaal bekend om een van de meest gerespecteerde ski landen op het zuidelijk halfrond. Skiën zit in de Nieuw-Zeelandse cultuur en behoort net als in Oostenrijk tot een van de nationale sporten. Cardrona wordt gezien als een van de beste skigebieden in Nieuw-Zeeland en trekt elk jaar veel van ‘s werelds beste skileraren, freestylers en freeriders. Dit betekent dat je van de beste zult leren en na een dag skiën, de mogelijkheid hebt om met wereldberoemde, olympische freestyle atleten een biertje te drinken.

Tijdens het seizoen zul je met de andere Snowmindsleraren in het charmerende Wanaka samenwonen. Behalve dat het plaatsje aan een prachtig meer ligt, zijn er genoeg mogelijkheden om ergens een biertje te drinken of uit eten te gaan. Het seizoen duurt van juni tot en met september, wat je de mogelijkheid geeft om na je seizoen nog door het land heen te reizen.

 

Skigebieden waarmee we samenwerken:

 

WIN EEN REISTEGOED TER WAARDE VAN €675

Vul onze bestemmingstest en doe mee met de competitie om een reistegoed ter waarde van €675 te winnen!

Doe hier onze bestemmingstest