Japow off-piste tour

Ontdek het beste van Hokkaido's bergen op de ultieme off-piste tour met onze ervaren gidsen

 

Ben jij klaar voor de allergaafste poedertrip naar Japan?

 

Wij weten zeker dat het antwoord hier op een hele grote JA is! Daarom hebben wij de ultieme 10 daagse JaPow off-piste reis georganiseerd naar het Japanse poedermekka Hokkaido. Hier ga je op een road trip om elke dag weer op zoek te gaan naar de diepste en beste poedersneeuw samen met onze ervaren gidsen. De reis gaat naar de beste skigebieden waar je op ontdekking gaat naar de geheime en ongerepte backcountry poeder goed beschermt door de locals in Japan. Oh ja, er valt 18 meter sneeuw per seizoen, veel meer hoeven we eigenlijk niet te zeggen toch?

 

Het reisdagboek voor jouw 10 daagse JaPow off-piste tour 🏔⛷ ❄

 

Samen met onze lokale gidsen zorgen we ervoor dat veiligheid, diepe poeder en plezier hoog op het lijstje staan. Wij vinden het belangrijk dat je het uiterste uit je reis kunt halen. De reis bestaat uit een mix van sidecountry (off-piste waar je bij een lift uitkomt) en backcountry skiën (ski-touren/split-boarden).

 

Voorbeeld van een reisdagboek

Dag 1 – Vertrek vanuit Nederland

Dag 2 – Aankomst op Sapporo Airport transfer naar de accommodatie in Niseko

Dag 3 – De tour start met het zoeken naar de beste poeder rondom Niseko met daarnast een warming-up, lawinetrainging met reddingsmateriaal en de introductie met het Japanse poederskiën met je gidsen

Dag 4 – Off-piste tour met gids naar de beste plekken in Niseko met naderhand de mogelijkheid om te relaxen na een lange dag in de Onsen spa

Dag 5 – Off-piste tour met gids waar je via skitouring/splitboarding naar de top van Mt. Yotei gaat en in onvergetelijke poederlijnen naar beneden gaat (weersafhankelijk)

Dag 6 – Na een aantal te gekke dagen in de diepe poedersneeuw van Niseko, gaat de reis verder naar Rusutsu. Hier heb je een enorm aanbod voor geweldig off-piste skiën met minder toeristen en te gekke afdalingen tussen de bomen in een van ‘s werelds beste off-piste gebieden.

Dag 7 – Tour met gids in centraal Hokkaido – De gidsen zullen je diep mee in de backcountry nemen om de beste plekken te zoeken en je kunt samen met je gids de perfecte dag plannen

Dag 8 – Tour met gids in centraal Hokkaido – De gidsen zullen je diep mee in de backcountry nemen om de beste plekken te zoeken en je kunt samen met je gids de perfecte dag plannen

Dag 9 – Off-piste tour met gids rond je favoriete plekken in Niseko met de mogelijkheid om naderhand de Onsen spa in te duiken en het programma samen met je gids aan te passen aan je eigen voorkeuren. Een vaarwel diner met proeverij van Japanse Sake wijn

Dag 10 – Transfer naar Sapporo airport, we nemen afscheid en hopen dat je een goede reis terug hebt 🙂

 

***Alles is mogelijk. Elke reis kan op maat gemaakt worden om te zorgen dat deze aan al je eisen voldoet, zoals aantal dagen skiën, extra activiteiten zoals catski, sneeuwscooter en veel meer. 😊

Ontmoet Johan, een van onze  ervaren Snowminds begeleiders

Johan, een van de begeleiders tijdens de reis en er voor zorgt dat je de coolste reis overvol met poeder zal hebben. Johan is een erg gepassioneerde backcountry skiër, gesponsord door Atomic Ski’s, Heeft Canadian Avalanche Operation 1, AST-1 & 2, CSIA skileraar afgerond en doet mee aan diverse Freeride competities. Hij is erg gepassioneerd in de sport en wil niets liever dan zijn passie voor poeder, touren en lawineveiligheid delen met anderen om te zorgen voor de ervaring van je in het off-piste skiën.

Johan’s filosofie achter de JaPow reis en over het algemeen backcountry skiën is simpel; hij gelooft erin dat iedereen met een passie voor off-piste skiën op zijn minst één dag gedacht moet hebben “Als ik nu nooit meer ski, weet ik dat ik er alles uit heb gehaald dat erin zit”. Deze ervaring is gegarandeerd als je mee reist naar Hokkaido op de 10 daagse JaPow off-piste tour.

Simpel gezegd zullen onze Snowminds Teamleden er alles aan doen om te zorgen dat je niks mist van het geweldige gebied en dat je ervaringen meemaakt die je vooraf nooit voor mogelijk gehouden had.

"In de Japanse poedersneeuw kun je jezelf niet horen skiën. Je hoort geen korte of lange bochten. Je zweeft door de sneeuw heen en er is niet heel veel op deze aarde dat daaraan kan tippen."

- Johan, Snowminds JaPow begeleider

 

De volledige Snowminds ervaring

 

Droom jij er ook van om door de bodemloze, zachte poedersneeuw te skiën terwijl je de strijd aan gaat met de fabelachtige Japanse bergen, om vervolgens de dag te eindigen in de spa en sushi? Dan ben hier op de juiste plek! Met Snowminds kun je de Japanse poederdroom uit laten komen met bijzondere trips naar de Japanse backcountry waar wij alles vooraf al georganiseerd hebben.

Bij deze reis is inbegrepen:

 • Transfer van het vliegveld van/naar de bestemming.
 • 9 nachten met ontbijt in traditioneel Japanse stijl
 • 8 dagen begeleide trips met een persoonlijke off-piste gids (incl. vervoer)
 • Je ontdekt tenminste 4 unieke skigebieden (incl. vervoer)
 • Liftpas voor alle dagen
 • Reisorganisatie die lid is van de garantiefonds
 • Een super vette JaPOW ervaring!
 • Aanbevelingen voor locale restaurants en cafés
 • Mogelijkheid tot uitbreiding met een bezoek aan Tokio of Kyoto
 • Een complete ervaring waarin alles georganiseerd is

Welke extra dingen zijn niet inbegrepen?

 • De vlucht tussen Nederland en Japan
 • De uitrusting (ski/snowboard en lawine uitrusting).
 • Annulerings- en reisverzekering
 • Al het andere dat hierboven niet genoemd is

 

***Alles is mogelijk: We geloven erin dat heel veel mogelijk is. Elke reis kan op maat gemaakt worden naar specifieke wensen zoals, de vlucht, huur uitrusting, aantal skidagen, aantal dagen met de gids, sneeuwscooters en catskiën, etc.

 

Reisperiode

Wij hebben diverse mogelijkheden om naar Hokkaido te reizen voor de 10 daagse JaPow off-piste tour en om in de beste poedersneeuw te skiën. Op dit moment hebben wij drie reisperiodes in onze agenda staan:

 

1. Eerste vertrek januari (10 dagen, data kunnen afwijken)

 • Vertrek op 5 januari en aankomst thuis op 15 januari.
 • 10 reisdagen / 8 dagen skiën

 

2. Tweede vertrek januari (10 dagen, data kunnen afwijken)

 • Vertrek op 14 januari en aankomst thuis op 24 januari.
 • 10 reisdagen / 8 dagen skiën

 

3. Derde vertrek maart (10 dagen, data kunnen afwijken)

 • Vertrek op 2 maart en aankomst thuis op 12 maart.
 • 10 reisdagen / 8 dagen skiën

Veelgestelde vragen

Hoe ziet de reis er uit?

Een “gewone” dag start met een ontbijt in je accommodatie. Op dagen waar je met een gids mee zal gaan, zullen zij je oppikken bij je accommodatie. Ze vertellen je over het weerbericht en de sneeuwcondities van de dag en wat ze gepland hebben voor de trip van vandaag. De hele dag zit vol met bijzondere ervaringen in het Japanse besneeuwde landschap waar je heel de dag tot aan je nek in de poeder zult skiën of boarden. Na een lange dag op de berg heb je de mogelijkheid om helemaal tot rust te komen met een Japanse sauna (Onsen) en avondeten (bijv. sushi of noedels) zodat je weer helemaal opgeladen bent voor de volgende dag!

Wanneer kan ik vertrekken?

Vertrek wanneer jij dat wil!

De beste reisperiode in Japan om off-piste te skiën is van december tot en met maart. Het is mogelijk om gedurende deze hele periode met ons mee te reizen naar Japan.

De off-piste tours zijn voornamelijk in groepsverband en kunnen worden aangepast aan specifieke wensen zodat je gegarandeerd bent van de gaafste ervaring. Stuur ons een berichtje of bel ons zodat we samen de perfecte reis kunnen samenstellen.

Welke extra's kan ik bijboeken?

We hebben ervoor gekozen een basispakket samen te stellen (zie “WAT IS INCLUSIEF”), maar je kunt dit altijd nog uitbreiden met specifieke wensen of ideeën voor je reis. Een idee van wat wij nog meer kunnen organiseren:

 • Vluchten tussen Nederland en Japan (incl. ski-/snowboardtransport)
 • Ski-/snowboardhuur
 • Japanse spa (Onsen)
 • Upgraden van accommodatie
 • Extra tours met gids (Mount Youtei, sidecountry, backcountry)
 • Sneeuwscooter
 • Catski
 • Extra dagen skiën (verlengen van je reis)

Hoe goed moet ik kunnen skiën/snowboarden?

De off-piste reizen zijn voornamelijk bedoeld voor ervaren skiërs/snowboarders die al meerder terrein buiten de piste hebben verkend (steile pistes, diepe sneeuw, smalle routes in bebost gebied).

We hebben de mogelijkheid iedere trip aan te passen aan het niveau van de gehele groep. Daarom hebben we ook de mogelijkheid om reizen te organiseren voor ervaren skiërs/snowboarders die niet alleen op de piste maar ook daarnaast meer willen verkennen of de kunst van de off-piste willen leren.

Als je interesse hebt om les te krijgen op de piste, is het misschien een idee om tee kijken naar een geschikte skischool en skileraar via Skimundi

Wat voor materiaal heb ik allemaal nodig?

Op onze off-piste vakanties is het belangrijk om over het juiste materiaal te beschikken, omdat je voor off-piste skiën/snowboarden namelijk gespecialiseerd materiaal nodig hebt. Over het algemeen is het belangrijk om goede kleding en lawine-uitrusting mee te nemen. Wat betreft ski-/boardmateriaal heb je Off-piste en tourski-materiaal nodig en bij een snowboard zijn dit een splitboard of sneeuwschoenen (maar we raden je een splitboard aan omdat het lastig is skiërs te volgen met sneeuwschoenen). Mocht het zo zijn dat je zelf niet over deze materialen beschikt kunnen wij je altijd helpen met het huren/aanschaffen van deze materialen.

Kleding

 • We raden je aan om je in lagen aan te kleden, met een “shell” als buitenste laag met sneeuwvanger en goede mid-layers die ademend zijn om zweet door te laten en op te vangen als je naar boven loopt, maar je ook warm houden tijdens de afdaling of in temperaturen tot wel -25.
 • Een skibril met meerdere vizieren voor verschillende weersomstandigheden maar voornamelijk voor bewolkt/mistig weer met weinig zicht
 • Twee paar handschoenen zodat er altijd een reserve-paar in je tas zitten.
 • Een buff die je hele gezicht kan bedekken tegen de sneeuw die vaak in je gezicht terecht kan komen.

Lawine-uitrusting

Het lawinegevaar in Japan is over het algemeen lager dan in andere gebieden over de wereld, maar het is zeker verstandig om altijd een pieps, sonde en een schep bij te hebben. – als je een airbag-rugzak hebt is dit een goede toevoeging maar is niet verplicht.

 • We raden je een rugzak aan met genoeg ruimte voor al je spullen en materiaal (+30 L) (Lawine-uitrusting, extra lenzen, handschoenen, water, snacks, etc.). Daarnaast let er ook op dat de rugzak comfortabel is om te dragen tijden het touren.
 • Een tranceiver (pieps), sonde en schep (we raden je aan je eigen materiaal mee te nemen naar de bestemming)

Wat voor verzekering heb ik nodig?

Als je gaat kijken naar de verzekeringen die je nodig hebt voor de reis, is het belangrijk dat je let op de dekking die je verzekering aanbied op het moment dat je gaat skiën in het buitenland welke op zijn minst over de volgende onderdelen beschikken:

 • Annulering
 • Reisverzekering

Als je twijfelt hebt over de dekking van je verzekering willen we je adviseren om contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij.

Prijs

Course Icon JaPow off-piste tour

Course Icon Vanaf €2.395,-

Course Icon Neem zo snel mogelijk contact met ons op!

Course Icon Niseko, Hokkaido

Course Icon 10 reisdagen / 8 dagen skiën

Neem contact met ons op!

Visums voor Canada zijn beperkt! 🇨🇦

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN