Big White

Bezoek het onvergetelijke 'family first' resort

Wil je een skivakantie beleven in Canada, waar je constant wordt uitgedaagd? Boek een skivakantie naar Big White met Snowminds!!

Als u een skivakantie wilt proberen, met een groot skigebied dat u uitdaagt op de piste en in de off-piste met eersteklas champagne poedersneeuw, dan is Big White uw skivakantie.

 

 

 

 

Maximale hoogte van 2319 m

Minimale hoogte: 1508 m

Totale piste gebied

Groene pistes 18.9 km
Blauwe pistes 56.7km
Diamond pistes 29.4 km
Parks 1
Nacht skiën - Ja

Aantal skiliften

Sleepliften 1
Stoeltjesliften 10
Gondels 1
Treinen 0

Wintersport in Big White

De lokale bevolking in Big White heeft een sterk motto: “It’s the snow!”. Big White kent een voortreffelijke sneeuwkwaliteit waar alle ski-enthousiasten van houden, champagne poedersneeuw! Hierdoor is het resort voor de sneeuwliefhebbers een van de meest gewilde skivakanties van British Columbia geworden.

“It’s the snow!” Door de optimale omstandigheden van jaarlijkse sneeuwval van 7,5 meter, en een gemiddelde temperatuur van -5 graden Celsius, is er tijdens het gehele seizoen geen gebrek aan de zo gewilde champagne poedersneeuw. Het terrein in Big White biedt veel variatie, er zijn rode en zwarte pistes, verspreid over 105 km. De langste piste, ‘Around the World Route’, neemt je mee vanaf de top van de T-bar, naar het dal van de stad bij Gem Lake. Voor de liefhebbers raden wij aan om naar de Gem Lake-lift te zoeken, die je snel naar de Sun-Rype-bowl brengt, waar u lange, uitdagende zwarte pistes gevuld met poedersneeuw vindt. Het terrein in Big White is ook ideaal voor zowel degenen die willen leren om off-piste te rijden, als voor degenen die houden van het gevoel van steile, open bergflanken of uitdagende bosgebieden. Naast de perfecte gelegenheid voor een off-piste skivakantie is er in Big White natuurlijk ook ruimte voor het gezin. Aan de rechterkant van de stad kent Big White, een brede selectie aan blauwe en groene hellingen voor de minder ervaren skiërs.

Ski school voor de hele familie

Bent u nieuw in de sneeuw of wilt u uw techniek verfijnen voordat u de ‘double diamond’ pistes af sjeest? De skischool van Big White is trots op het aanbieden van onderwijs van wereldklasse op alle niveaus, met instructeurs van over de hele wereld die elk jaar weer terugkeren naar dit sneeuwparadijs in Canada. Naast het lesgeven krijg je ook kennis van de berg. Het gaat hier dan niet alleen om de geheime off-piste routes maar er wordt ook aandacht besteed aan algemene kennis van berg en veiligheid. Met een skivakantie bij Snowminds wordt u begroet door een van onze vele bekwame instructeurs, zodat u tijdens uw skivakantie altijd in veilige handen bent.

Big White stad

Aan de voet van de Big White-berg ligt dit charmante stadje omgeven door bomen, met uitzicht op de berg. De stad biedt een grote verscheidenheid van restaurants aan in elke prijsklasse. Om de lokale keuken en wijnen te ervaren, raden wij aan een bezoekje te brengen aan Happy Valey Day Lodge, aan de onderkant van Lara’s Gondola, in de Kettle Valley Steakhouse & Wine Bar.

Meld je aan voor onze infomeeting!

Meld je aan voor de infomeeting en krijg antwoord op al jouw vragen!

Meld je hier aan!