Kicking Horse

Techniek, techniek, techniek

Actie overdag en relaxte avonden!

Kicking Horse is een van de meer technische skigebieden in Canada. Dit komt door hun reputatie van uitdagende en opwindende hellingen. Kicking Horse is de perfecte plek om te zoeken naar avonturen zoals heliskiën, maar biedt ook tal van dagelijkse pistes. Het dorp zelf is daarentegen vrij rustig en heeft geen groot uitgaansleven.

Maximale hoogte in m

Minimale hoogte: 1190 m

Totale piste gebied

Groene pistes 20 km
Blauwe pistes 20 km
Diamond pistes 60 km
Afdalingen 134
Parks 0
Nacht skiën - Nee

Aantal skiliften

Sleepliften 1
Stoeltjesliften 3
Gondels 1
Treinen 0

Lange gondels en lange pistes!

Een van de belangrijkste voordelen van Kicking Horse is de sneeuwkwaliteit. Het Kicking Horse Resort ligt in British Columbia en is perfect gelegen voor het produceren van lichte poedersneeuw en ontvangt gemiddeld 7,5 meter sneeuw per seizoen. Dit in combinatie met het geweldige terrein maakt Kicking Horse de perfecte keuze voor uw poedersneeuw tour in Canada. Niet alleen de gevorderde skiërs, maar ook de beginners hebben genoeg mogelijkheden om te oefenen. Voor de beginnende skiërs zijn er vier stoeltjesliften die ook dienen als verbinding met de tussenliggende hellingen. Voor gemiddeld/gevorderde skiërs is er de ‘Gondola’’- lift die je toegang geeft tot een breed scala aan meer uitdagende opties op en buiten de piste. Deze lift begint onderaan de berg en brengt je bijna helemaal naar de top. Het terrein is 1.133 hectare groot en biedt in totaal 128 pistes. En als dat nog niet genoeg is, hebben ze ook een van de langste verticale afdalingen in Noord-Amerika! (1,260m)

Veiligheid, verbeteren en lol hebben.

Kicking Horse ski school, TELUS Winter Sports School, is de les-school in Kicking Horse en heeft alles wat je nodig hebt. Van kinderopvang tot ‘big mountain’ lessen, Telus heeft het allemaal. Kinderen van 18 maanden tot 6 jaar kunnen een kinderopvang krijgen waarbij een breed scala aan activiteiten wordt georganiseerd door een gecertificeerd team. Kinderlessen worden gegeven tussen de leeftijd zes tot twaalf jaar oud en hebben een maximale les-klasse verhouding van 1:7. Privélessen zijn mogelijk voor kinderen en voor hele gezinnen. We kunnen daarom ook zeggen dat Telus Winter Sports School  in overeenstemming is met onze waarde; veiligheid, educatie en het hebben van plezier.

Een stad met beren

Het dorpje is meer aan de rustige kant en is helemaal niet te vergelijken met de drukke resorts zoals Whistler. Het is een klein en tamelijk rustig dorp met een paar goede restaurants en bars. Het resort is echter gevuld met hoop activiteiten. Er zelfs is een beschermd grizzlyberen reservaat! Dit is het grootst omheinde en beschermde grizzlyberen-leefgebied ter wereld en als je tijdens je bezoek geen beer krijgt te zien, krijg je gratis toegang bij je volgende bezoek! Er zijn ook tal van andere activiteiten, zoals golfen, paragliden, yoga en ranger-begeleide wandeltochten. Genoeg activiteiten voor iedereen!

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
× Hoe kan ik je helpen?