Kimberley

Sun, ski and locals

Veel zon en activiteiten voor het hele gezin!

Je krijgt fantastische mogelijkheden om de bergen met het gezin te verkennen. Een klein charmant skidorp, dat een grote hoeveelheid activiteiten en evenementen biedt, evenals vele goede restaurants en winkels.

Het ski resort Kimberley staat bekend om zijn gezinsvriendelijke faciliteiten en pistes. Het is een ondergewaardeerd skigebied geweest. Maar door recente ontwikkelingen is het resort veranderd van een ‘locals only’ gebied naar een perfect, goed georganiseerd en simpel skigebied, perfect geschikt voor beginnend tot en met gevorderde skiërs die niet van de drukke afdalingen houden.

Maximale hoogte in m

Minimale hoogte: 1230 m

Totale piste gebied

Groene pistes 20 km
Blauwe pistes 50 km
Diamond pistes 45 km
Afdalingen 132
Parks 1
Nacht skiën - Ja

Aantal skiliften

Sleepliften 1
Stoeltjesliften 3
Gondels 1
Treinen 0

Zon en sneeuw!

Met 80 kilometer en 68 paden is Kimberley een middelgroot skigebied. Kimberley ligt in de prachtige Purcell Mountains en staat bekend als het zonnigste resort in British Columbia. Vergeleken met andere Canadese skigebieden is Kimberley niet groot. Dit is echter precies de reden waarom Kimberley zo geliefd is bij gezinnen. De duidelijke verbinding tussen alle pistes en het feit dat de meerderheid van de hellingen van gemiddeld niveau zijn, maakt het erg moeilijk om te verdwalen. De meeste pistes zijn bereikbaar met drie liften waarvan er slechts een snelle stoeltjeslift is. Deze liften brengen je naar de veel voorkomende groene en blauwe hellingen aan de voorkant van de berg. De achterkant van de berg is hoofdzakelijk zwart terrein. Kimberley geeft het haar bezoekers de beste combinatie tussen de makkelijk en uitdagende hellingen. Perfect voor alle leeftijden.

Alles wat je nodig hebt

Kimberleys ski school, TELUS Winter Sports School, is de les-school in Kimberley en heeft alles wat je nodig hebt. Van kinderopvang tot ‘big mountain’ lessen, Telus heeft het allemaal. Kinderen van 18 maanden tot 6 jaar kunnen een kinderopvang krijgen waarbij een breed scala aan activiteiten wordt georganiseerd door een gecertificeerd team. Kinderlessen worden gegeven tussen de leeftijd zes tot twaalf jaar oud en hebben een maximale les-klasse verhouding van 1:7. Privélessen zijn mogelijk voor kinderen en voor hele gezinnen. We kunnen daarom ook zeggen dat Telus Winter Sports School  in overeenstemming is met onze waardes; veiligheid, educatie en het hebben van plezier. En als skiën niet genoeg voor je is, biedt het Kimberley-resort meerdere andere winteractiviteiten zoals fietsen met speciale sneeuw bikes, langlaufen of schaatsen.

Voor iedereen wat wils

Een klein charmant dorpje met een echt relaxt Canadees sfeertje, aan de voet van de berg en speciaal ontworpen voor optimaal skigenot. Er is een enorme variatie aan gezinsactiviteiten en – evenementen zoals kinder ‘après’ activiteiten en nog veel meer. Wonen in het dorp heeft ook het voordeel van de toegankelijkheid van bars, winkels en een scala van restaurants.

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×