Mount Washington

De witte berg aan de Stille Oceaan

Van water naar poeder op Mount Washington

Stel je een skiresort in Canada voor waar je aan de ene kant van de berg kunt genieten van het uitzicht over een prachtig blauwgroene zee en aan de andere kant van de berg uitkijkt op een zee van wit poedersneeuw. Mount Washington Resort maakt skiën op Vancouver Island tot een echt unieke ervaring. Na aankomst in Vancouver komt u per bus of veerboot aan op Vancouver Island waar Mount Washington zich bevindt. Met avontuur diep vast geworteld in de cultuur van Vancouver Island is Mount Washington een resort dat de ziel wakker schud en je drang naar meer avonturen zult aanwakkeren.

Maximale hoogte in m

Minimale hoogte van 1083 m

Totale lengte van pistes in km

Groene pistes 7
Blauwe pistes 18
Diamond pistes 19
Dubble Diamond pistes 12
Totale afdalingen 81
Parks 4
Nacht skiën - Ja

Aantal skiliften

Sleepliften 4
Stoeltjesliften 5
Gondels 0
Treinen 0

Wintersport in Mount Washington

Het resort is uniek gelegen op Vancouver Island in British Columbia, wat het een echt uniek resort maakt. Gemiddeld krijgt Mount Washington een sneeuwval van 10,5 meter per jaar, wat tegelijkertijd een van de grootste hoeveelheid sneeuwval in Noord-Amerika is. Je hebt hier de mogelijkheid om 7 vierkante kilometer aan ongerept terrein met 505 verticale hoogtemeters te verkennen. Je skipas geeft je toegang tot 81 pistes met een verdeling van 14% groene pistes, 35% blauwe pistes en 51% zwarte pistes voor degenen die het durven om een grotere uitdaging aan te gaan.  

 

 

Familie gericht met alle faciliteiten van dien

De skischool biedt lessen aan voor alle niveaus en leeftijden, waardoor de wintersport voor het hele gezin mogelijk is. Als je groepslessen, privélessen of parktraining nodig hebt, kun je een volledige en halve dag les volgen bij Discover Snow School.

 

Voor kinderen gaat het om het creëren van langdurige herinneringen! Daarom worden zowel kinderopvang als skilessen aangeboden aan kinderen, in het grote beginnersgebied met lopende band en kleine hellingen. De skischool biedt voor kleinere groepen meer aandacht voor elke student waar voor volwassenen educatieve programma’s met dynamiek en plezier centraal staan. Of u nu voor het eerst ski les neemt of al  een expert bent, alle deelnemers van lessen zijn van prioriteit verzekerd bij de skiliften zodat de lestijd optimaal benut kan worden met skiën.

 

Het is niet altijd even  makkelijk om te weten welke uitrusting u nodig heeft wanneer u op wintersport naar Mount Washington gaat. Daar helpen wij u graag bij en bieden wij samen met Mount Washington Resort verhuur van alle type ski- en snowboarduitrusting, zodat u klaar bent om les te volgen, de piste te berijden of off-piste te skiën.

 

 

Actief relaxen

 

Na een lange dag in de sneeuw is het niet noodzakelijk om gelijk te beginnen aan ontspanning in een Canadese lodge. Mount Washington biedt veel opties wanneer de liften sluiten. Het klassieke Tube Park heeft een lange, steile afdaling die je met hoge snelheid van de ene naar de andere kant van de heuvel brengt. Daarnaast kun je een slee of fatbike huren of een wandeling door het prachtige landschap maken met speciale  sneeuwschoenen. Als een dag op de pistes niet genoeg was is er ook 55 km aan langlaufroutes die je kunt verkennen met een gids of alleen.

 

Voor het minder actieve ontspannen kunt u genieten van de Canadese specialiteiten zoals livemuziek in een van de bars of cafés van Mount Washington, waar bier van de tap en kenmerkende cocktails worden geserveerd in een gezellige Canadese sfeer. Tijdens het weekend vieren de meeste gasten het goede gezelschap van vrienden en familie, met karaoke waarbij de dansvloer goed warm wordt gehouden met steun van de DJ.

 

 

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×