Sun Peaks

Awarded 'The best Winter Trips Resort of 2019' door National Geographic

Een Europees sfeertje in British Columbia

Als u een ski reis naar Canada wilt met ruimte voor u en de hele familie, waar de nadruk ligt op skiën en het samen zijn  buiten de pistes, dan is het charmante kleine ski-stadje met een vleugje Europese flair zoals Sun Peaks de plek voor u! Het op één na grootste skigebied van Canada garandeert dat je elke dag nieuwe, ongerepte pistes en verse droge poeder kunt ervaren.

Centraal gelegen in British Columbia is Sun Peaks het op één na grootste skigebied van Canada. Dit charmante skigebied, biedt door de gehele stad ski-in en ski-out mogelijkheden. Hier beleeft u een unieke Canadese skivakantie met een schat aan activiteiten op de piste maar zeker ook ernaast. Sun Peaks werd door National Geographic verkozen tot beste winterbestemming van 2019, wat getuigt dat Sun Peaks geweldige ski omstandigheden biedt maar ook een levendige stad is.

Maximale hoogte in m

Minimale hoogte: 1198 m

Totale piste gebied

Groene pistes 13.5 km
Blauwe pistes 78 km
Diamond pistes 43.5 km
Totale afdalingen 135
Parks 2
Nacht skiën - Ja

Aantal skiliften

Sleepliften 3
Stoeltjesliften 7
Gondels 0
Treinen 0

Ervaar het snowpark zonder in de rij te staan

Heeft u ooit een skivakantie geprobeerd waarbij u uitstekende skicondities krijgt zonder lang in de rij te hoeven staan?

Bij Sun Peaks krijg je de unieke kans om drie verschillende bergtoppen te ervaren, elk met zijn eigen onderscheidende kenmerken en moeilijkheidsgraad. U heeft de mogelijkheid om meer dan 135 aangegeven pistes te ervaren, evenals door de unieke locatie in het hart van British Columbia, de droge poederachtige sneeuw waar deze bergen om bekend staan. Ondanks de grootte van het gebied, zult u tijdens uw skivakantie naar Sun Peaks zelden veel skiërs op de piste tegenkomen, waardoor u elke dag verse en onbereden sneeuw kunt vinden. Jaarlijks heeft Sun Peaks een sneeuwval van gemiddeld 6 meter. Als u liever uw vakantie buiten de pistes beleeft raden wij aan om het droge poeder bovenaan de Burfield- en Crystal-liften op te zoeken. Het off-piste terrein is hier in de eerste plaats voor de meer ervaren ski- en snowboarders, maar ook de experts zullen in het bijzonder worden uitgedaagd op Mount Tod. Als u graag bruin terugkomt van uw skivakantie, hoeft u zich geen zorgen te maken, Sun Peaks heeft gemiddeld namelijk meer dan 2000 uur zon per jaar.

 

 

Een ski school die alle verwachtingen overtreft!

De skischool in Sun Peaks is zeer gewild bij skileraren, en daarom worden alleen de beste geselecteerd om hier les te mogen geven. Kenmerkent voor de leraren in Sun Peaks is het hoge serviceniveau, het goed opgeleid zijn en de zeer grote passie voor het skiën, dat ervoor zorgt dat vele ski- en snowboardleraren jaar na jaar terugkeren. Ondanks dat het terrein voornamelijk is gericht op gevorderde skiërs, hebben beginners ook geweldige mogelijkheden met speciale toegewijde gebieden, waar u snel zult ervaren dat u onder de hoede van de vele bekwame instructeurs wordt genomen, zodat u en uw gezin snel in niveau stijgen.

Europees alpen dorp in het hart van British Columbia.

Een Europees alpendorp in het hart van British Columbia.

Het skioord wordt gekenmerkt door het feit dat skiën en gezelligheid centraal staan. Ondanks dat Sun Peaks een klein stadje is, heeft Sun Peaks een goed gevarieerde  selectie aan restaurants en voor ieder wat wils. Voor de beste pizza’s kunt u terecht bij bijvoorbeeld Bella Italia, en het Steakhouse in Sun Peaks Lodge serveert de beste biefstuks.

Als u zich na het skiën wilt vermaken, ga dan langs bij Bottoms Bar + Grill, gelegen in Coast Sundance Lodge. Dit is een klassieke pub met een heerlijke selectie aan kwaliteitsbier en de meest levendige sfeer voor tijdens de Après ski in Sun Peaks. Nog een opwindende ervaring is een onvergetelijk ritje met Canadese huskyhonden op een hondenslee, voor als u even een pauze nodig heeft van al het skiën.

Meld je aan voor onze infomeeting!

Meld je aan voor de infomeeting en krijg antwoord op al jouw vragen!

Meld je hier aan!