Rusutsu

Hokkaido's verborgen schat!

Ga naar Rusutsu voor een authentieke Japan ervaring!

Een skivakantie in Rusutsu staat gelijk aan superlichte poedersneeuw, lokale vriendelijkheid en authentieke Japanse cultuur die zorgen voor sublieme ervaringen.

Rusutsu is een klein verborgen juweeltje van een skioord op het schiereiland Hokkaido en bestaat uit drie bergen. De majestueuze Mr. Yotei staat trots aan de horizon en de hoogte van de vulkaan zorgt ervoor dat alleen de zachtste en lichtste poedersneeuw in Rusutsu valt. De extreem lichte sneeuw geeft u een geweldig gevoel, waarbij u niet terug hoeft te leunen op de sneeuw, maar ‘surfend’ kunt genieten van uw afdalingen.

Maximale hoogte in m

Minimale hoogte: 400 m

Totale piste gebied

Groene pistes 12.6 km
Rode pistes 16.6 km
Zwarte pistes 12.6 km
Afdalingen 37
Parks 1
Nacht skiën - Ja

Aantal skiliften

Sleepliften 0
Stoeltjesliften 14
Gondels 4
Treinen 0

Het goud onder de off-pistes!

Net als andere skigebieden op het schiereiland Hokkaido valt er elk seizoen grote hoeveelheden kwaliteit sneeuw. In Rusutsu is dit gemiddeld 14 meter per jaar. Door de droge lucht op Hokkaido bestaat de sneeuw voor 95% uit lucht waardoor u verzekerd bent van optimale omstandigheden voor een buitengewone skivakantie. De 18 moderne liften bieden toegang tot 37 verschillende hellingen, van groen tot zwart.

Rusutsu is minder bekend dan sommige andere Japanse skigebieden, dus u zult geen wachtrijen hebben voor de liften waardoor u de berg zonder verstoring van andere kunt verkennen. Net als in de rest van Japan zijn de pistes in Rusutsu extreem goed verzorgd, wat een verlichting is om te ervaren voor alle ski en snowboarders die gewend zijn aan Europese pistes. Het echte goud is echter verborgen in het grote off-piste gebied dat Rusutsu rijk is, waar u stil en rustig door de bomen kunt dwalen, in de lichte maar altijd verse poedersneeuw.

Als u uitgedaagd wilt worden in uw freestyle vaardigheden, dan heeft Rusutsu ook een freestyle/funpark, wat over het algemeen een uitzondering is in Japan.

Lessen met hoge kwaliteit.

De skischool in Rusutsu heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd als een van de beste in het land. De Snowminds leraren zorgen ervoor dat iedereen van beginners tot ervaren off-piste rijders lessen op maat en van hoog niveau kunt verwachten.

Japan in hart en nieren

Rusutsu is een kleine stadje waar vriendelijkheid voorop staat en u voldoende gelegenheid heeft om authentieke Japanse cultuur te kunnen ervaren. Zoals bij andere Japanse skigebieden in de regio, is het mogelijk om natuurlijke warmwaterbronnen, te bezoeken. Na een dag op de berg is dit de beste manier om de dag ontspannen te eindigen. Naast een handvol kleine lokale restaurantjes in Rusutsu zelf is het ook aan te raden een bezoekje te brengen aan de lokale boerenmarkt, 2 km buiten Rusutsu, waar verse producten tegen geweldige prijzen te vinden zijn.

Visums voor Canada zijn beperkt! 🇨🇦

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN