Een skiseizoen in Argentinië!

Beleef de Argentijnse winter!

 

Het land

 

Voor een lange tijd heeft Argentinië toeristen aangetrokken door het heerlijke weer, de krachtige wijnen, sappige steaks, mooie natuurreservaten, historische architectuur en de unieke cultuur. Veel mensen zijn zich er niet bewust van dat het enorme land een bevroren verrassing voor haar gasten heeft. Je vindt er namelijk ook het hoogste gebergte van Zuid-Amerika, waarmee Argentinië werkelijk perfect is voor een seizoen als skileraar.

 

 

De bestemming

 

Ver verwijderd van de drukke straten van Buenos Aires en de hitte van de droge woestijnen, vindt je een heel ander landschap en klimaat in de uitgestrekte gebieden van Patagonië. De gigantische en beroemde Andesgebergten huizen veel skigebieden die voor iedere smaak wel wat te bieden hebben.

In het noordelijke gedeelte van de Andesgebergten in Mendoza vind je Las Leñas, wat bekend staat om zijn steile terrein en adrenaline pompende dubbel-zwarte diamant piste’s. Nog meer kenmerkend zijn de off-piste mogelijkheden in het skigebied, die vertaald worden in talloze ongeprepareerde berghellingen. Het uitgestrekte gebied is een mekka voor extreme skiërs en snowboarders, maar ook voor de meer reguliere skiërs en boarders zijn er genoeg piste’s om te verkennen. Tot slot vind je in Las Leñas ook nog eens geweldige après-ski, geheel in de Zuid-Amerikaanse stijl!

 

 

Skiën op het zuidelijk halfrond

 

Nog iets anders dat het skiën en snowboarden in Argentinië werkelijk uniek maakt is dat het land op het zuidelijk halfrond ligt. Hierdoor zijn de seizoenen voor Europeanen omgedraaid en kun je dus tijdens de Nederlandse zomer in Zuid-Amerika van de sneeuw genieten! In Argentinië kun je van een lang winterseizoen uitgaan dat doorgaans van juni tot oktober duurt. Al met al is het doen van een winterseizoen in Argentinië het perfecte alternatief op een strandvakantie!

Zou je graag een seizoen in Argentinië willen doen?  Bel ons dan op 010-8081383 of stuur een mailtje naar [email protected]. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

 

Visums voor Canada zijn beperkt! 🇨🇦

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN