Bad Hofgastein

Een van de populairste gebieden van Oostenrijk

 

De bestemming

 

Bad Hofgastein behoort tot een van de meest prestigieuze skigebieden in Oostenrijk. Het staat wereldwijd bekend als luxe kuuroord en om de jaarlijkse World Cup ski evenementen. Het Gastein skigebied bestaat uit Bad Hofgastein, Bad Gastein, Dorfgastein en Sportgastein. De Gasteiner skipas geeft je daarmee toegang tot maar liefst 205km piste. Het hoogste punt ligt daarbij op maarliefst 2686 meter.

Je hebt als skileraar in Bad Hofgastein de beschikking tot 87km piste dat direct vanuit het dorp bereikbaar is. Dat is fijn, want dat betekend dat je gemakkelijk in één keer met je les bij de juiste piste bent. Ook de andere delen van het gebied zijn gemakkelijk bereikbaar. De afwisseling maakt dat het gebied niet snel gaat vervelen. Daarnaast is het gebied onderdeel van een van de grootste gebieden ter wereld: De Ski Amadé. Een combinatie van skigebieden met in totaal maar liefst 760km piste.

Wat is er los van het skiën te doen?
Het gebied ligt in het meest wijde en zon rijke deel van het dal op een hoogte van 870 meter. Er gebeurt veel naast het skiën. De Apres-ski is bruisend en er zijn een aantal goede restaurants. Er wordt in Bad Hofgastein tijdens het hele seizoen veel evenementen georganiseerd wat het typisch Oostenrijkse dorp extra sfeervol maakt.

 

 

Het skileraar leven in Bad Hofgastein


Gastein heeft in de afgelopen jaren meer dan 45 miljoen euro in liften geïnvesteerd, en dat maakt dat de liften in het gebied modern en snel zijn. Dit is ideaal voor het lesgeven. De skischool biedt lessen voor alle niveau’s en leeftijden. Veiligheid staat bij al onze partner skischolen volledig centraal. Ook streven de skischolen naar een energieke en leuke les ervaring, waarin je als ski- of snowboardleraar vanzelfsprekend een groot aandeel in hebt.

Er is in Bad Hofgastein erg veel te doen. Er zijn wekelijkse wedstrijden, competities in het funpark en de Graukogel, de competitie piste waar wereldbeker wedstrijden worden georganiseerd, is het hele seizoen vrij toegankelijk. Daarnaast vind je in Bad Hofgastein de langste piste van de Oostalpen; de Hohe Scharte Nord, maar liefst 10,5km lang.

 

Feitjes

Alles nog even op een rijtje

  • 205km piste
  • 857m tot 2300m
  • 22 liften
  • Verbonden met Bad Gastein

Ga met ons mee op een 1-, 2- of 3-weekse skikamp in maart⛷️

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN