Ischgl

"Relax, if you can"

 

De bestemming

 

Niet voor niets is de slogan van Ischgl “Relax if you can”. In Ischgl is altijd wat te doen. Of het nou ski of Apres-ski gerelateerd is, Ischgl heeft het. Uitgestrekte piste’s, funparks, ski routes en zelfs een verbinding met Zwitserland. Je kunt het zo gek niet bedenken of Ischgl heeft het.

Ischgl is een van de drukst bezochte skigebieden ter wereld en dat is niet voor niets. Je liftpas geeft je toegang tot 45 moderne liften, 238km piste, een gedeeld skigebied met het Zwitserse Samnaun, twee funparks en 7 ski routes. Daardoor zijn de mogelijkheden haast oneindig. En dan hebben we het over de speciale freeride gondel nog niet gehad. Deze lift zet je fantastisch terrein neer waarna je je eigen route naar beneden kunt vinden. Het skigebied van Ischgl bestaat al sinds 1963 en is sindsdien uitgegroeid tot een ski mekka. Maar liefst 1100 sneeuw kanonnen garanderen sneeuwzekerheid tijdens het hele seizoen. Doordat alle liften modern en nieuw zijn, kun je het hele gebied snel door. De nieuwe Pardatschgratbahn is daar een goed voorbeeld van. De lift houdt momenteel het wereld record voor de lift met het grootste hoogteverschil van 1251 meter, maar doet er slechts 8 minuten over om tot die hoogte te komen.

Ischgl word ook wel het Ibiza van de Alpen genoemd en dat is niet voor niets
En dan hebben we het nog helemaal niet over de apres-ski gehad. Niet voor niets wordt Ischgl ook wel het Ibiza van de Alpen genoemd. Het aanbod van apres-ski is onuitputtelijk. Of je nou naar de welbekende Kuhstal gaat of liever in Trofana Alm een drankje doet na het skien, je zult niet worden teleurgesteld. En alsof dat nog niet genoeg is worden er elk jaar concerten georganiseerd. Artiesten als Katie Perry Rianna, P!NK, Elton John, Lionel Richie, Bob Dylan en Sting traden al op in Ischgl.

 

Jouw leven als skileraar in Ischgl

Je krijgt als Snowminds ski- of snowboardleraar in Ischgl de kans om een heel seizoen te werken in de officiële skischool van Ischgl. Je werkt gevarieerd en het kan zijn dat je met zowel kinderen, volwassenen of privéles aan de slag kunnen gaan. Je woont als leraar doorgaans buiten het dorp in verschillende leraarhuizen, vanuit waar je het gebied gemakkelijk met de bus kunt bereiken.

 

 

Feitjes

Alles nog even op een rijtje

  • 238km piste
  • 1377m tot 2872m
  • 45 liften
  • 2 landen
  • 7 ski routes
  • Driekabel-gondel met de meeste hoogtemeters ter wereld

 

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
× Hoe kan ik je helpen?