Mayrhofen

Het thuis van Oostenrijk's steilste piste van Oostenrijk

 

De bestemming

 

Als een ski- of snowboardleraar in Mayrhofen bevind je je in het midden van het Zillertal in de Oostenrijkse provincie Tirol, waarvan bekend is dat het een van Oostenrijks grootste en beste ski-gebieden is. Als je op zoek bent naar kwaliteit skiën op grote hoogte, dan is Mayrhofen één van de favorieten van de Alpen, omdat Mayrhofen genoeg pistes heeft om iedereen tevreden te stellen!

De stad van Mayrhofen bevindt zich op 650 meter boven de zeespiegel, maar biedt skiën tot 3250 meter hoogte, omdat de Hintertux gletsjer garandeert dat je altijd kunt skiën in het gebied – zelfs in de zomer! Ben je een echte park rat, dan kun je je lol goed op  in Mayrhofen – Vans Penken Park wordt vaak aangeduid als Oostenrijks beste funpark en trekt freestylers van over de hele wereld aan!

Wanneer je voor de rest van het skigebied van het Zillertal gaat, zoals Zell am Ziller, krijg je toegang tot de volledige 640 kilometer aan pistes, die uiteraard iedereen een kans geven om te skiën op hun eigen niveau en verlangen. Ahorn berg is bijvoorbeeld geschikt voor gezinnen met jonge kinderen, terwijl de berg ook brede pistes heeft, zodat  je heerlijk kan carven. De gedurfde skiër kan een afdaling wagen op de steilste helling van Europa , Harakiri, die een percentage van 78% heeft – het woord “harakiri” komt uit het Japans en betekend zelfmoord!

Activiteiten zonder skischoenen

Waneer je het skiën even zat bent, heeft Mayrhofen een tal van leuke activiteiten die je kunt ondernemen. Het aprés-skiën zelf is al een reden om Mayrhofen te bezoeken. Naast de Pils bar, kun je andere sneeuwsportliefhebbers ontmoeten in de Icebar, Yeti bar en Brück’n Stadl. Die laatste is de grootste van alle aprés-ski barren in Mayrhofen en kan meer dan 400 vrolijke partypeople hosten op twee verdiepingen en zal je helpen de dorst te lessen tot 4 uur ’s ochtends! In het algemeen is Mayrhofen een bruisende stad met een feestelijk nachtleven, wat doorgaat tot het einde van het seizoen, wanneer het “Snowbombing” evenement wordt gehouden. Als je een seizoen in Mayrhofen gaat doen, dan is dat evenement een echte must!

De rustigere types kunnen profiteren van Mayrhofen in een van de vele authentieke restaurants, waar de Oostenrijkse gastronomie echt schittert, terwijl er ook meer exotisch dineren te vinden valt. Vooral het hotel Neue Post, dat een beetje verderop in de stad ligt, is bekend en geliefd doordat alle seizoenarbeiders hier genieten van een heerlijk drie-gangen menu voor slechts €35!

 

 

Het skileraar leven in Mayrhofen

 

Ski Pro Oostenrijk en Skischool SMT zijn de belangrijkste ski-scholen in de stad, en hier stuurt Snowminds hun instructeurs naartoe. Binnen de skischool kun je een super leuk sociaal netwerk opbouwen, omdat je elkaar overdag vaak tegenkomt op de piste. Ook al werk je voor twee verschillende skischolen en gaat het sociaal erg lekker, kan het niet missen dat er soms wat concurrentie ontstaat, die zich uit in wild rondvliegende sneeuwballen, terwijl je braaf les staat te geven. Je wraak zal zoet zijn! Na het werk gaan jullie samen een biertje of Radler halen in de beroemde “Pils Bar” die bovenaan de Penken berg staat (die het meest lijkt op een grote rode paddestoel), waarvan de muziek vanaf vele helligen kan worden gehoord. Hier krijgen alle instructeurs korting op bier, en dat zorgt voor een perfecte après-ski met precies de juiste stemming!

 

Feitjes

Alles nog even op een rijtje

  • Skiën van 630 tot 2500 meter
  • 138 kilometer piste
  • 53 liften
  • In korte afstand van de Hintertux gletsjer
  • Groot aanbod in aprés-ski
  • Vans penken, een van Oostenrijks beste parken

 

 

Blogs vanuit Mayrhofen

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN