Beleef de winter van je leven in Sölden

Geniet van twéé gletsjers en fantastische apres-ski!

 

De bestemming

 

Sölden bied alles wat je nodig hebt voor een perfect gap year in de sneeuw. Het gebied is sneeuwzeker door zijn hoogte en sneeuwkanonnen, de apresski is fantastisch en de piste’s uitgestrekt. Juist daarom is Sölden een van de meest populaire gebieden.

Sölden staat al jaren hoog op de lijst van toonaangevende skigebieden. Met 33 liften, 144km piste verdeeld over twéé gletsjers, het area 47 funpark en de eindeloze freeride mogelijkheden behoord het skigebied van Sölden tot een van de beste. Door zijn extreem hoge ligging is Sölden ook nog eens zeer sneeuwzeker en loopt het seizoen langer door dan in sommige andere gebieden. Daarnaast is er door de de hoogte bijna altijd goede sneeuw te vinden.

Sneeuwzeker met 65% besneeuwde piste’s en liften tot maar liefst 3340 meter
Sölden is een uniek gebied door zijn ligging. De liften op de gletsjer gaan extreem hoog en het gebied behoord daarmee tot een van de hoogste gebieden van Europa. Het is een van de weinige gebieden in Oostenrijk met 3 pieken die boven de 3000 meter uitkomen. Dat maakt dat het terrein in Sölden erg divers is. Sölden zelf ligt namelijk op zo’n 1377 meter, wat maakt dat je vanaf de hoogste gletsjers tot tussen de bomen kunt skien. Het enorme hoogteverschil van bijna 2000(!) meter maakt Sölden uniek! Daarnaast zijn de lagere piste’s voorzien van sneeuwkanonnen, zodat je zo lang mogelijk van dit enorme hoogte verschil kunt genieten.

Uitgaan in Sölden, traditionele apres-ski
Sölden is één van de gebieden waar de Oostenrijkse Apres-ski groot is geworden. En dat is goed te merken. Er zijn meer dan 35 uitgaansgelegenheden in Sölden, elk met hun unieke eigen sfeer.  Speciaal tussen de Giggijoch lift en de Gaislachkogl lift vind je de ene apresski bar na de andere. De meeste apresski bars zijn gelegen aan de piste zodat je direct vanaf de piste de apres ski in kunt skien. Grote tip is de Fire&Ice bar. Niet alleen de apresski is er legendarisch maar ook de feestjes die hier ‘s avonds laat plaats vinden zijn bekend.

 

Feitjes

Alles nog even op een rijtje

  • 144km piste
  • 1377m tot 3340m
  • 33 liften
  • 2 gletsjers
  • Bijna 2000 hoogtemeters binnen het gebied
  • Place to be: Fire&Ice

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN