Seizoen met 2-weekse skilerarenopleiding in Sankt Anton

Word gecertificeerd skileraar en ski in een van de beste skioorden van de Alpen!

De bestemming

 

Een seizoen als skileraar in St. Anton biedt fantastisch skiën, veel poederdagen, misschien wel Oostenrijk’s beste aprés-ski en 340 kilometer geprepareerde pistes. Wat kunnen we ons nog meer wensen?

St. Anton is onderdeel van het Alberg ski network, waar je als skileraar de mogelijkheid krijgt om Stuben am Arlberg, St. Christoph, Lech, Zürs, Warth, Schröcken, Sonnenkopf / Klösterle en Pettneu te verkennen. In St. Anton vind je dagelijks 340 kilometer geprepareerde pistes en meer dan 200 kilometer ski routes, die ongelimiteerde mogelijkheden bieden voor alle ski-stijlen en snowboard ervaringen. Het Arlberg gebied heeft een 2800 meter hoge piek die makkelijk bereikbaar is door een van de 94 moderne liften. St. Anton am Arlberg’s gebied wordt omschreven als een waar skiparadijs, vooral voor freeriders. Wanneer er weer een gebruikelijke poeder dump is geweest, komen ze naar St. Anton om er alles uit te halen en vaak zijn er dan meer freeriders dan piste skiërs in het gebied te vinden. St. Anton was in 2001 gastheer van de Alpine Ski World Cup en heeft een internationale reputatie.

St. Anton is dé plek voor Alpine skiën

Een seizoen als skileraar in St. Anton geeft je een kans om skileraar te worden in de plek waar het allemaal begon. ’S Werelds eerste skischool ging open in 1903 in St. Anton. Er is iets heel speciaals en unieks gaande in dit gezellige en charismatische berg dorpje, waar de atmosfeer leven ademt. Een skileraar in St. Anton krijgt het beste van alles! Er zijn niet veel ski gebieden in Oostenrijk waar je de mogelijkheid hebt om zowel op wereld-niveau te skiën en te aprés-skiën. In St. Anton zijn de mogelijkheden eindeloos!

 

De opleiding

 

Onze 2-weekse lerarenopleiding begint in december en is bedoeld om je voor te bereiden op het behalen van het Oostenrijkse “Anwärter” niveau 1 lerarensexamen. Ons team van coaches scherpt je techniek aan in alle belangrijke aspecten, waaronder carven, korte bochten en ritmewisselingen op de piste. Tijdens je 2-weekse training streven we er ook naar om een Snowminds gemeenschap te creëren, met een focus op educatieve evenementen, teambuilding activiteiten en wat ons lokale team maar nodig vindt om mensen samen te brengen en een onvergetelijke ervaring te creëren.

 

Zodra je opleiding is afgerond en je slaagt voor het examen, kun je aan de slag als betaald skileraar in Oostenrijk. Sinds 2012 kunnen we met trots zeggen dat 100% van onze leraren een baan hebben gekregen na het afronden van hun opleiding bij Snowminds.

 

 

De volledige Snowminds ervaring met baangarantie

Welke opleiding je ook kiest, we garanderen je altijd “de volledige Snowminds ervaring” tijdens je winterseizoen als skileraar. Het hele Snowminds team bestaat uit ervaren skileraren die vanaf het begin van de opleiding en gedurende het hele seizoen voor je klaar staan. Door de baangarantie weet je zeker dat je na je opleiding bij een van de beste skischolen in Oostenrijk terecht komt. Onze focus ligt op veiligheid, community en het verzorgen van de best mogelijk ervaring.

Onze professionele Oostenrijkse opleiders streven ernaar de best mogelijke voorbereiding en opleiding te verzorgen. Niet voor niets is 100% van al onze leraren direct na de opleiding aan de slag gegaan. Elk jaar weer, sinds 2012!

Wanneer je er voor kiest om met Snowminds een seizoen te doen, regelen wij alle praktische zaken voor je. Je hoeft nadat je je hebt aangemeld dus alleen nog je tas in te pakken en uit te kijken naar een seizoen in de sneeuw.

Welke opleiding je ook kiest, je kunt altijd uitkijken naar de volgende voordelen:

 

 • Een winterseizoen in Oostenrijk als skileraar na het succesvol afronden van de skileraaropleiding
 • 2 weken opleiding tot skileraar niveau 1 “Anwärter” via het Tiroler Skilehrerverband
 • 2 weken accommodatie bij Skischule Arlberg’s skileraarverblijf
 • Diner in een lokaal restaurant gedurende de 2-weekse opleiding
 • Geregeld seizoensaccommodatie en seizoenliftkaart bij de skischool gedurende het seizoen (betaling uit eigen zak kan voorkomen)
 • 3 dagen opleiding door het bekwame team van trainers van St Anton voor de Anwärter opleiding begint
 • 10 dagen op de internationaal erkende Oostenrijkse niveau 1 skileraaropleiding “Anwärter”
 • Liftpassen voor alle opleidingsdagen en tijdens de skilerarenopleiding*
 • Teambuilding tijdens de opleiding
 • Pro-aanbiedingen bij Snowminds Store
 • Snowminds teamleader tijdens de opleiding
 • Fysiek voorbereidingsprogramma dat voor het vertrek kan worden gebruikt
 • Voorbereidingsmateriaal en tips voor inpakken, verzekering, visum
 • Uitnodiging voor kick-off event in Nederland voorafgaand aan het seizoen
 • Toegang tot Team Events in Oostenrijk tijdens en na je seizoen
 • Uitnodiging voor de Snowminds reünie na het seizoen
 • Vertrouwen in een gevestigde Deense reisorganisatie
 • Een totaalervaring waarbij alle praktische zaken voor je geregeld zijn
 • Reisbescherming met Snowminds garantie van veiligheid
 • Vervoer naar de opleiding in Sankt Anton incl. 2 stuks bagage en naar de skischool
 • 24-uurs noodtelefoon gedurende het hele seizoen
 • Een unieke gemeenschap met vrienden voor het leven

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Reisactiviteit tijdens en terugreis na het skiseizoen
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering en eventuele visumkosten
 • Kosten voor seizoensaccommodatie en liftpas na de opleiding (dit wordt in samenwerking met de skischool geregeld en verschilt van skischool tot skischool)
 • Zakgeld, skimateriaal en andere niet hierboven genoemde zaken

*In sommige gevallen kunnen wij in samenwerking met je skischool een seizoensliftpas kopen als je gaat werken in hetzelfde skigebied als waar je wordt opgeleid. In deze gevallen krijgt Snowminds een deel van de prijs van de seizoensliftpas vergoed door de skischool.

 

 

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jou droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Je hebt minimaal 3-4 weken geskied
 • Beschikt over voldoende ski techniek, waarmee je veilig op verschillende pistes kunt afdalen
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Goed met kinderen, jongeren en volwassenen bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Vloeiend Engels spreekt en je basis gesprekken in het Duits kunt voeren. Of je bent bereid om je te ontwikkelen met bijvoorbeeld onze Duits cursus
 • Je minimaal 17 jaar oud bent

Wanneer je solliciteert via onze website, zullen we je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je sollicitatie, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “First come, first serve” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij jou droombestemming.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

Veelgestelde vragen

Baan

Het is geen geheim dat St Anton onze populairste bestemming is. De skischool stelt hoge eisen aan haar leraren en daarom is het belangrijk om een goede indruk te maken.

Benadrukt dient te worden dat Skischule Arlberg alleen nieuwe Snowminds skileraren aanneemt die de nieuwe skilerarenopleiding hebben afgerond en de gehele Oostenrijkse skilerarenopleiding inclusief het Duitse gedeelte hebben doorlopen. De skischool beslist na afloop van de opleiding of zij een contract en een baan aanbiedt, zij zullen uiteindelijk bepalen dat je wordt aangenomen.

Het is daarom belangrijk dat je begrijpt dat deze opleiding geen baangarantie inhoudt, maar dat de skischool je aan het einde van de opleiding een mogelijke baan in St. Anton kan aanbieden. Mocht de skischool je niet aannemen, zorgen wij voor een baan in Oostenrijk.

Verblijf

Verblijf tijdens het skiseizoen

Waar je ook naartoe gaat, Snowminds garandeert je accommodatie bij de plaatselijke skischool voor een heel seizoen. De precieze details van je accommodatie verschillen sterk van skischool tot skischool en van land tot land. Dat komt omdat iedereen het anders aanpakt. In ieder geval kan je rekenen op een verblijf in een skischoolaccommodatie of in een betaalbare accommodatie van Snowminds, die gemakkelijk bereikbaar is vanaf een nabijgelegen lift.

Loon

Het gemiddelde salaris voor een nieuw aangenomen leraar in Oostenrijk ligt tussen de 800 en 1000 euro per maand. Daarnaast is er vaak de mogelijkheid van bonussen, bijvoorbeeld dat een gast zijn les met jou als leraar wil verlengen. De baan als leraar zal je niet rijk maken in geld, maar zeker rijk in ervaring. We raden je aan om zakgeld mee te nemen, dat geeft je de vrijheid om optimaal van je seizoen te genieten. Het salaris hangt ook af van je eigen motivatie, werklust en eerdere werkervaring.

Andere belangrijke infromatie

2 weken liftpas tijdens de skilerarenopleiding

Bij aankomst krijg je een liftpas, zodat je de 2 weken vol gas kunt geven op de piste. Deze liftpas kun je natuurlijk ook gebruiken op je vrije dagen, dus als er geen lessen zijn.

Bij aankomst op je bestemming ontvang je een seizoensliftpas die je de rest van de winter kunt gebruiken.

Opleiding

Onze 2-weekse skilerarenopleiding  bestaat uit een intensieve voorbereidingsopleiding  van 2 dagen waarin je kennis maakt met de meest essentiële oefeningen die nodig zijn om de 10-daagse Oostenrijkse Level 1 opleiding onder de knie te krijgen en vervolgens te slagen. Deze twee weken opleiding culmineren in je Level 1 lerarenexamen.

Elk jaar zien we dat de techniek van onze leraren zich snel ontwikkelt door voortdurende persoonlijke feedback. Ons belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat je voor het begin van het seizoen in topvorm bent. Tegelijkertijd neem je ook deel aan vele teamactiviteiten die bedoeld zijn om van te genieten en hopelijk de sterke Snowminds teamband creëren waar we bekend om staan.

De internationaal erkende Oostenrijkse Anwärter level 1 opleiding tot skileraar

Om ervoor te zorgen dat al onze leraren de hoogste kwaliteit opleiding krijgen, werken wij samen met het Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, een van ‘s werelds meest erkende skilerarenverenigingen.

Tijdens de laatste 10 dagen van je cursus nemen hun trainers je mee in het Anwärter-programma, level 1 van hun opleidingssysteem. Hier word je opgeleid om beginners en gevorderden te leren skiën, en na het behalen van je diploma ben je klaar om bij je werkgever aan de slag te gaan.

Het programma is een van de meest erkende in de wereld en hun skileraar certificaat zal niet alleen goed staan op je CV, maar kan ook gebruikt worden op Snowminds andere bestemmingen over de hele wereld.

Andere opleidingen in Sankt Anton

Visums voor Canada zijn beperkt! 🇨🇦

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN