2 Weekse skilerarenopleiding in Sankt Anton met een seizoen in Oostenrijk

Word gecertificeerd skileraar en werk in een Oostenrijkse skischool

2 weekse skilerarenopleiding in Sankt Anton met een seizoen in Oostenrijk

 

Als je het seizoen van je leven wilt als Oostenrijks gecertificeerd skileraar, is deze opleiding geschikt voor jou. In Sankt Anton am Arlberg, een van de beroemdste skigebieden in de Alpen, zo niet ter wereld, krijg je de kans om een gecertificeerd skileraar te worden en je aan te sluiten bij het team van een lokale Oostenrijkse skischool als leraar na het succesvol afronden van je examen. We noemen dit de winter van je leven en raden aan om zo snel mogelijk te solliciteren voor een van de beperkte plaatsen op deze opleiding.

 

Aanbeveling: Als je een uitgebreidere training wilt, bekijk dan onze 5-weekse skilerarenopleiding, waar je ons kunt vergezellen voor 3 weken training in Kaprun voordat de opleiding in Sankt Anton begint!

Werk- en Trainingsprogramma

Onze 2-weekse lerarenopleiding begint in december en is bedoeld om je voor te bereiden op het behalen van het Oostenrijkse “Anwärter” niveau 1 lerarenexamen. Ons team van coaches scherpt je techniek aan in alle belangrijke aspecten, waaronder carven, korte bochten en ritmewisselingen op de piste. Tijdens je 2-weekse training streven we er ook naar om een Snowminds gemeenschap te creëren, met een focus op educatieve evenementen, teambuilding activiteiten en wat ons lokale team maar nodig vindt om mensen samen te brengen en een onvergetelijke ervaring te creëren.

Deze winter zullen al onze nieuwe skileraren deelnemen aan het Werk- en Trainingsprogramma van Skischule Arlberg. Kort gezegd, vanwege het laagseizoen in januari werk je niet van 11 januari tot 8 februari 2025. In plaats daarvan kun je deelnemen aan het Werk- en Trainingsprogramma van Skischule Arlberg, waarbij je het volgende krijgt:

 • 4 weken accommodatie
 • 2 trainingsdagen per week (8 in totaal)
 • Skipas van 11 januari tot 8 februari

De prijs voor dit programma is 1200 euro, die wordt toegevoegd aan je reisprofiel en als onderdeel van je de prijs voor je opleiding wordt betaald.

Het Werk- en Trainingsprogramma biedt een unieke kans om jezelf verder te ontwikkelen tijdens de winter en is een mooie gelegenheid om bezoek te ontvangen van vrienden en familie.

Aanbeveling: Bekijk onze 5-sterren recensies op Trustpilot en leer meer over Snowminds van onze ski- en snowboardleraren!

 

 

De volledige Snowminds ervaring met baangarantie

 

Wanneer je er voor kiest om met Snowminds een seizoen te doen, regelen wij alle praktische zaken voor je. Je hoeft nadat je je hebt aangemeld dus alleen nog je tas in te pakken en uit te kijken naar een seizoen in de sneeuw.

Met het Snowminds St Anton opleidingspakket kun je uitkijken naar de volgende voordelen:

 • Een winterseizoen in Oostenrijk als skileraar na het succesvol afronden van de skileraaropleiding
 • 2 weken opleiding tot skileraar niveau 1 “Anwärter” via het Tiroler Skilehrerverband
 • Verblijf in een hotel in St. Anton met halfpension gedurende de gehele opleiding
 • Diner in een lokaal restaurant gedurende de 2-weekse opleiding
 • Geregeld seizoensaccommodatie en seizoenliftkaart bij de skischool gedurende het seizoen (betaling uit eigen zak kan voorkomen)
 • 3 dagen opleiding door het bekwame team van trainers van St Anton voor de Anwärter opleiding begint
 • 10 dagen op de internationaal erkende Oostenrijkse niveau 1 skileraaropleiding “Anwärter”
 • Liftpassen voor alle opleidingsdagen en tijdens de skilerarenopleiding*
 • Teambuilding tijdens de opleiding
 • Pro-aanbiedingen bij Snowminds Store
 • Snowminds teamleader tijdens de opleiding
 • Fysiek voorbereidingsprogramma dat voor het vertrek kan worden gebruikt
 • Voorbereidingsmateriaal en tips voor inpakken, verzekering, visum
 • Uitnodiging voor kick-off event in Nederland voorafgaand aan het seizoen
 • Toegang tot Team Events in Oostenrijk tijdens en na je seizoen
 • Uitnodiging voor de Snowminds reünie na het seizoen
 • Vertrouwen in een gevestigde Deense reisorganisatie
 • Een totaalervaring waarbij alle praktische zaken voor je geregeld zijn
 • Reisbescherming met Snowminds garantie
 • Vervoer naar de opleiding in Sankt Anton incl. 2 stuks bagage en naar de skischool
 • 24-uurs noodtelefoon gedurende het hele seizoen
 • Een unieke gemeenschap met vrienden voor het leven

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Vervoer tijdens en na het skiseizoen
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering en eventuele visumkosten
 • Kosten voor seizoensaccommodatie en liftpas na de opleiding (dit wordt in samenwerking met de skischool geregeld en verschilt van skischool tot skischool)
 • Zakgeld, skimateriaal en andere niet hierboven genoemde zaken

*In sommige gevallen kunnen wij in samenwerking met je skischool een seizoensliftpas kopen als je gaat werken in hetzelfde skigebied als waar je wordt opgeleid. In deze gevallen krijgt Snowminds een deel van de prijs van de seizoensliftpas vergoed door de skischool.

 

 

Wie kan zich aanmelden voor een skilerarenopleiding in Oostenrijk?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jou droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Je hebt minimaal 3-4 weken geskied
 • Beschikt over voldoende ski techniek, waarmee je veilig op verschillende pistes kunt afdalen
 • Open, positief en avontuurlijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Goed met kinderen, jongeren en volwassenen bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Vloeiend Engels spreekt en je basis gesprekken in het Duits kunt voeren. Of je bent bereid om je te ontwikkelen met bijvoorbeeld onze Duits cursus
 • Je minimaal 18 jaar oud bent

Wanneer je aanmeldt via onze website, zullen we je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je aanmelding, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Houd er rekening mee dat je, om te kunnen werken bij de skischool in Sankt Anton, ook moet voldoen aan de taaleisen en skivaardigheden van de skischool en hun sollicitatieproces succesvol moet doorlopen.

 

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “First come, first serve” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij jou droombestemming.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

Veelgestelde vragen

Baan

Het is geen geheim dat St Anton onze populairste bestemming is. De skischool stelt hoge eisen aan haar leraren en daarom is het belangrijk om een goede indruk te maken.

Benadrukt dient te worden dat Skischule Arlberg alleen nieuwe Snowminds skileraren aanneemt die de nieuwe skilerarenopleiding hebben afgerond en de gehele Oostenrijkse skilerarenopleiding inclusief het Duitse gedeelte hebben doorlopen. De skischool beslist na afloop van de opleiding of zij een contract en een baan aanbiedt, zij zullen uiteindelijk bepalen dat je wordt aangenomen.

Het is daarom belangrijk dat je begrijpt dat deze opleiding geen baangarantie inhoudt, maar dat de skischool je aan het einde van de opleiding een mogelijke baan in St. Anton kan aanbieden. Mocht de skischool je niet aannemen, zorgen wij voor een baan in Oostenrijk.

LET OP! Vanwege het laagseizoen in januari werk je niet gedurende 4 weken in januari/begin februari en in plaats daarvan biedt de skischool extra training aan tijdens deze periode. Daarom wordt er een eigen bijdrage van €1200 toegevoegd aan deze cursus voor 4 weken accommodatie, 2 trainingssessies per week (totaal 8) en skipassen voor deze 4 weken.

Dit is een unieke kans om je skivaardigheden verder te ontwikkelen tijdens de winter met enkele van de beste coaches in Oostenrijk. Tegelijkertijd is het ook een mooie gelegenheid om tijd door te brengen met bezoek van thuis.

Verblijf

Verblijf tijdens het skiseizoen

Waar je ook naartoe gaat, Snowminds garandeert je accommodatie bij de plaatselijke skischool voor een heel seizoen. De precieze details van je accommodatie verschillen sterk van skischool tot skischool en van land tot land. Dat komt omdat iedereen het anders aanpakt. In ieder geval kan je rekenen op een verblijf in een skischoolaccommodatie of in een betaalbare accommodatie van Snowminds, die gemakkelijk bereikbaar is vanaf een nabijgelegen lift.

In Sankt Anton bezit de skischool accommodaties op verschillende plekken in de stad, waar je samen met andere skileraren gehuisvest wordt. Je zult doorgaans in kamers voor 2-4 personen wonen met andere Snowminds leraren. Houd er rekening mee dat je de skischool moet betalen voor de kosten van je accommodatie tijdens het seizoen.

Loon

Salaris

Het gemiddelde salaris voor een nieuw aangenomen leraar in Oostenrijk ligt tussen de 800 en 1000 euro per maand. Daarnaast is er vaak de mogelijkheid van bonussen, bijvoorbeeld dat een gast zijn les met jou als leraar wil verlengen. De baan als leraar zal je niet rijk maken in geld, maar zeker rijk in ervaring. We raden je aan om zakgeld mee te nemen, dat geeft je de vrijheid om optimaal van je seizoen te genieten. Het salaris hangt ook af van je eigen motivatie, werklust en eerdere werkervaring.

Andere belangrijke infromatie

2 weken liftpas tijdens de skilerarenopleiding

Bij aankomst krijg je een liftpas, zodat je de 2 weken vol gas kunt geven op de piste. Deze liftpas kun je natuurlijk ook gebruiken op je vrije dagen, dus als er geen lessen zijn.

Bij aankomst op je bestemming ontvang je een seizoensliftpas die je de rest van de winter kunt gebruiken.

Opleiding

Onze 2-weekse skilerarenopleiding  bestaat uit een intensieve voorbereidingsopleiding  van 2 dagen waarin je kennis maakt met de meest essentiële oefeningen die nodig zijn om de 10-daagse Oostenrijkse Level 1 opleiding onder de knie te krijgen en vervolgens te slagen. Deze twee weken opleiding culmineren in je Level 1 lerarenexamen.

Elk jaar zien we dat de techniek van onze leraren zich snel ontwikkelt door voortdurende persoonlijke feedback. Ons belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat je voor het begin van het seizoen in topvorm bent. Tegelijkertijd neem je ook deel aan vele teamactiviteiten die bedoeld zijn om van te genieten en hopelijk de sterke Snowminds teamband creëren waar we bekend om staan.

Als je liever de Salzburger Super Ski Season Card hebt, die meer dan 2550 km aan pistes bezit en gebruikt kan worden om vrienden te bezoeken tijdens je seizoen, dan raden wij je aan om de 5 weekse skilerarenopleiding in Sankt Anton en Kaprun te kiezen.

De internationaal erkende Oostenrijkse Anwärter level 1 opleiding tot skileraar

Om ervoor te zorgen dat al onze leraren de hoogste kwaliteit opleiding krijgen, werken wij samen met het Tiroler Skilehrer Verband, een van ‘s werelds meest erkende skilerarenverenigingen.

Tijdens de laatste 10 dagen van je cursus nemen hun trainers je mee in het Anwärter-programma, level 1 van hun opleidingssysteem. Hier word je opgeleid om beginners en gevorderden te leren skiën, en na het behalen van je diploma ben je klaar om bij je werkgever aan de slag te gaan.

Het programma is een van de meest erkende in de wereld en hun skileraar certificaat zal niet alleen goed staan op je CV, maar kan ook gebruikt worden op Snowminds andere bestemmingen over de hele wereld.

Prijs

Course Icon 2 weekse skilerarenopleiding in St. Anton met seizoen in Oostenrij

Course Icon vanaf €3.395

Course Icon

Course Icon St. Anton, Oostenrijk

Course Icon December

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×