Obergurgl

Alpen diamant

 

De bestemming

 

Obergurgl is in de volksmond beter bekend als “Diamant van de Alpen”, en dat is zeker niet zonder reden. Obergurgl’s pistes zijn samengevoegd met Hochgurgl en vormen samen een uniek skigebied. Met de locatie van de stad op 1.930 meter hoogte en het skiën tot 3.000 meter hoog is het skigebied met 110 km aan pistes bekend als een van de meest sneeuwzekere en beste skigebieden van Oostenrijk!

Obergurgl is, naast zijn beroemde sneeuwzekerheid, ook bekend als het tweede oudste skigebied van Oostenrijk. De stad bevindt zich in het verhoogde Ötztal, waar de 3.000 meter hoge bergen uitzicht bieden op de Italiaanse Dolomieten.

Obergurgl’s 110 km aan pistes zijn geschikt voor skiërs en snowboarders van verschillende niveaus en leeftijden. Er is een gelijkmatige verdeling van blauwe, rode en zwarte pistes over de Obergurgl en Hochgurgl bergen. Beginners kunnen geieten van blauwe pistes die vanaf de top van beide bergen tot helemaal onderin de steden lopen. Daarnaast kunnen de experts genieten van off-piste routes en steile hellingen!

Geen twee dagen hetzelfde bij Skischool Obergurgl

Als een door Snowminds opgeleide skileraar werkzaam bij Skischool Obergurgl kun je je verheugen op een fantastisch winterseizoen. Een van de hoogste regionen van Oostenrijk en een van ’s werelds oudste skischolen (maar ontzetten modern en georganiseerd) zullen je dagelijks aan nieuwe ervaringen helpen!

De skischool heeft in het hoogseizoen tot wel 150 leraren.

Ontspanning en traditionele Tiroolse charme

Wil je liever genieten van de zon en de bergen zonder skischoenen, dan kun je ook goed terecht in Obergurgl. De zon is sterk en garandeert een gezonde kleur, maar vergeet niet om zonnebrandcrème te smeren om zo die goggletan te voorkomen.

Verder is het mogelijk om de ijsbaan te bezoeken, te ski-touren en wandelingen te maken met- en zonder sneeuwschoenen. Neem een rondleiding off-piste of probeer eens te langlaufen.

De stad zelf is zeer stijlvol en heeft zijn traditionele Tiroolse charme behouden. Inwoners van de stad hebben er persoonlijk voor gezorgd dat Obergurgl niet in omvang is gegroeid, maar alleen in kwaliteit. Hierdoor wordt de stad gekenmerkt door mooie gebouwen en bijzondere restaurants. Europa’s hoogst gelegen kerk vind je hier en is bijna 300 jaar oud!

Achter het kalme façade van Obergurgl verbergt zich een wildere kant met een fascinered nachtleven. De meer dan twintig bars, disco’s en berghutten zorgen ervoor dat je altijd op je skischoenen kan swingen op de dansvloer met de beste schlager hits. Je hebt ook de mogelijkheid om de kans aan te grijpen om volksdansen te leren in de culturele Piccardzaal van de stad.

Gasten in Obergurgl zijn gewend aan hoge kwaliteit, en dat is duidelijk te zien aan het hoge niveau van geode restaurants en top aprés-ski bars in de stad. Met een seizoen in Obergurgl krijg je de Oostenrijkse cultuur zeker onder de knie en een ervaring voor het leven is een garantie!

 

Feitjes

 

  • 110km piste
  • Skiën van 1.930 tot 3.080 meter
  • Seizoen van 11 december tot 23 april
  • Freeride wereld
  • Sneeuwgarantie door de hoogte van het gebied
  • Fantastisch skiën

 

 

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN