Obertauern

Uitzonderlijk skiën voor iedereen

 

De bestemming

 

Obertauern is een internationaal erkend gebied. Met zijn 100 kilometer geprepareerde pistes, 26 moderne liften en 2,315 meter hoge afdalingen, is het duidelijk waarom het gebied zo populair is. Obertauern biedt daarnaast ook nog eens uitzonderlijk off-piste skiën, wat freeriders de vrijheid geeft die ze zoeken.

Obertauern is een veelzijdig skigebied met ruimte voor zowel beginners, ervaren skiërs en experts. In het bijzonder is het gebied interessant voor gevorderde skiërs, omdat de beginner pistes geisoleerd zijn voor veiligheidsredenen. Het gebied is ook erg aantrekkelijk voor freestylers die een adrenalinestoot zoeken in de indrukwekkende funparks en halfpipes.

Obertauern’s sneeuwgarantie is zeer indrukwekkend, omdat het gebied over 280 sneeuwkanonnen beschikt, die de pistes het hele seizoen wit houden. Als dat nog niet genoeg is, heb je ook de mogelijkheid om de nabijgelegen Großeck-Speiereck ski regio, waar dezelfde skipas geldig is, te bezoeken.

Daarnaast is Obertauern bekend geworden door een specifiek bijzonder ding. De videoclip van de hit “Help!” van de Beatles werd opgenomen in het prachtig besneeuwde landschap van Obertauern. Of je nou een fanatieke skiër, beginner, of Beatles fan bent – je zal je nooit vervelen in Obertauern!

Word piste kampioen

Als Snowminds’ opgeleide ski- of snowboardleraar, word je bij een van de drie skischolen in het gebied aangenomen; Schischule Top Obertauern, Schischule Koch Obertauern of Schischule Grillitsch & Partner. Alle drie de skischolen hebben een goede reputatie en ontvangen zowel Duits-sprekende en internationale gasten. Alle drie skischolen houden wekelijkse skitrainingen, waar alle leraren van dezelfde skischool met de allereerste gondel naar boven gaan en genieten van een training op vers geprepareerde pistes voordat de lessen beginnen!

Charme en stedelijk leven op 1630m hoogte

Sneeuwliefhebbers van alle soorten stromen als sinds 1920 naar het skigebied. En hoewel skiërs niet meer opduiken in een koets, is er nog steeds veel geschiedenis te vinden in het gebied.

Gedurende de dag wordt het charmante bergstadje ingelijst in prachtige bergen en adembenemende landschappen. De stad’s archeologische gebouwen en berghutten werpen een speciale gloed over de stad.

Als de zon ondergaat, verandert dit idyllische stadje in een heus party centrum. De stad is meerdere keren uitgeroepen tot een van de coolste Oostenrijkse aprés-ski steden. Met andere woorden, het is geen probleem om los te gaan op de dansvloer zodra de zon in Obertauern is ondergegaan!

 

 

Feitjes

Alles nog even op een rijtje

  • Skiën van 1630m – 2315m
  • 26 liften
  • Sneeuwgarantie door de vele sneeuwkanonnen
  • 100km piste
  • Fantatische poeder
  • Seizoen van 17 November – 30 April

 

 

Ga met ons mee op een 1-, 2- of 3-weekse skikamp in maart⛷️

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN